Jump to content

Candidatul PC la Primăria Băleni a plătit alegătorii


dcp100168

Recommended Posts

Candidatul PC la Primăria Băleni a plătit alegătorii

Candidatul PC la Primaria comunei Baleni din judetul Galati, Tudorel Cristea, s-a ales cu dosar penal si risca pana la cinci ani de inchisoare dupa ce, joi, le-a oferit sume de bani mai multor localnici pentru a obtine voturile lor, a anuntat Inspectoratul Judetean de Politie. Politistii au primit, joi, o sesizare potrivit careia, in cursul aceleeasi zile, candidatul PC la Primaria Baleni, Tudorel Cristea, ar fi oferit unui numar de patru persoane din comuna sume de bani cuprinse intre 20 si 50 de lei, cu scopul de a le determina sa il voteze. Denuntatorii au fost chiar localnicii care au primit acesti bani. "In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca cele sesizate se confirma si ca persoana mai sus mentionata, insotita de alti trei colegi de partid din aceeasi localitate, s-au deplasat la locuintele mai multor persoane din comuna Baleni pentru a face propaganda electorala partidului din care fac parte, ocazie cu care C.T. a oferit sume de bani cuprinse intre 20 si 50 lei unui numar de patru persoane din comuna, pentru a vota semnul partidului pe care il reprezinta. Doua din persoanele carora li s-au oferit sume de bani si au acceptat au denuntat ulterior fapta organelor de politie, banii fiind confiscati in temeiul articolului 116 din Legea nr. 67 din 2004", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al IPJ Galati, subcomisarul Stefan Gohoreanu. Politistii i-au intocmit dosar penal candidatului conservator, care este invinuit de comiterea infractiunii prevazute de articolul 105, alin. 1 din Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale. Textul de lege spune ca "promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati sau un anumit candidat pentru functia de primar sau de consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani". Contactat telefonic, presedintele organizatiei judetene PC Galati, Eugen Durbaca, a pus capat conversatiei in momentul in care a aflat despre ce este vorba.

Newsin

Link to comment
Share on other sites

Contravenţii la Oancea şi Pechea

Poliţia judeţului Galaţi a raportat soluţionarea mai multor cauze penale şi contravenţionale aflate sub incindenţa legilor electorale şi a Codului penal. Astfel, poliţiştii au întocmit dosar penal unui candidat din comuna Oancea, care a fost reclamat de un cetăţean din localitate, pentru că oferea bunuri şi bani mai multor alegători, pentru a vota în favoarea sa.

Tot în comuna Oancea, poliţiştii din Galaţi i-au întocmit dosar penal unui simpatizant de partid, care, aflat în interiorul Secţiei de votare nr. 1, a agresat fizic şi verbal un cetăţean. În caz se desfăşoară cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe, faptă prevăzută de art. 180 din Codul Penal.

Şi tot la Oancea, poliţiştii l-au amendat cu 600 de lei pe un cetăţean, membru al unui partid, care a fost prins în centrul comunei, în timp ce rupea afişele electorale ale unui candidat din alt partid.

Lucrătorii Postului de Poliţie Pechea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi membri ai unui partid înscris în cursa electorală au împărţit plicuri cu bani prin comună. În urma verificărilor făcute, s-a stabilit că trei localnici au primit suma totală de 70 de lei RON din partea unui candidat şi a unei persoane rămase neindentificate pînă în prezent.

Link to comment
Share on other sites

Pai ramane de vazut daca nenea ala de la Baleni intra sau nu la parnaie! Sunt destui jurnalisti corecti oare care sa urmareasca subiectul? Pana ce persoanele vinovate nu vor ajunge undeva "nasol", cred ca nu se vor termina mizeriile astea din perioada votarilor.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.