Jump to content

Sinistraţii, păcăliţi de firmele de asigurări


Recommended Posts

Posted

Primele despăgubiri plătite, după inundaţii, de către o companie de asigurări

La începutul săptămânii viitoare, Carpatica Asig Sucursala Galaţi va plăti o primă despăgubire, unei familii afectate de inundaţii şi deţinătoare a unei poliţe de asigurări pentru locuinţă. „Luni sau marţi, cel târziu, vom face o primă plată, către o familie din Suhurlui. Primarii au fost cei care ne-au ajutat în identificarea asiguraţilor noştri ale căror locuinţe şi bunuri au fost distruse de inundaţii. Am trimis echipe de inspectori în localităţile cele mai afectate, dar situaţia evoluează rapid. Până sâmbătă, 14 septembrie, au fost avizate 28 de dosare de daune, dintre care cele mai multe la Cudalbi - 10 şi pe zonele Cuca-Rediu, Cuza Vodă-Slobozia Conachi şi Suhurlui-Costache Negri - câte 5. Am adus la Galaţi inspectori de daune şi din alte judeţe ca să ne ajute, din Tulcea, Brăila şi Sibiu. Procedurile de avizare şi constatare sunt în desfăşurare, echipele de inspectori deplasându-se în zonele afectate pentru evaluarea şi plata pagubelor la locuinţe”, ne-a declarat Cristina Ene, directorul sucursalei gălăţene.

Carpatica Asig  anunţă că, în zonele calamitate din Galaţi, are peste 1.500 de locuinţe asigurate facultativ şi 252 de locuinţe asigurate prin poliţa PAD.

La rândul său, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a anunţat că va rezolva în regim de urgenţă dosarele de daună ale tuturor proprietarilor din zonele afectate care deţin o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţelor. Toţi proprietarii de locuinţă din zonele afectate de inundaţii care deţin o poliţă PAD valabilă pot suna la numărul de telefon 0735.333.930 pentru consiliere. În tot judeţul Galaţi, în luna august, erau asigurate printr-o poliţă PAD puţin peste 12.000 de locuinţe, dintre care 5.500 în mediul rural.

presagalati.ro

  • 2 weeks later...
Posted

Asigurătorii au plătit în două săptămâni doar 35.000 de lei pentru inundaţiile din Galaţi

Companiile de asigurări au finalizat doar 14 dosare de daună în urma inundaţiilor de acum două săptămâni din judeţul Galaţi, valoarea despăgubirilor achitate fiind de 35.000 de lei (circa 8.000 de euro), potrivit datelor transmise de asigurători la solicitarea ZF. Circa 150 de dosare de daună au fost avizate până acum, pentru care asigurătorii au constituit rezerve de daună de 800.000 de lei (180.000 de euro).

Astra, cea mai mare companie din piaţă, plătise până vineri opt despăgubiri în valoare de 250.000 de lei, respectiv o daună medie de 3.000 de lei. Carpatica Asig a plătit la rândul său despăgubiri aferente a şase dosare, în valoare de 9.700 de lei, adică o daună medie de 1.600 de lei. Fiind despăgubiri de valoare mică, dosarele au fost finalizate în două-trei zile de la avizarea daunei.

Carpatica a avizat în total aproape 80 de dosare de daună, şase dintre acestea fiind pentru poliţe obligatorii intermediate de companie în numele Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID). Pentru 63 de dosare s-a făcut deja evaluarea daunei medii, care se ridică la aproape 5.700 de lei.

„Cea mai mare valoare pe un dosar de daună pentru care s-a făcut şi constatarea este de aproximativ 17.000 de lei“, au precizat reprezentanţii Carpa­tica Asig. Carpatica are circa 1.500 de locuinţe asigurate prin poliţe facultative în zonele afectate de inun­daţii şi a estimat un volum total de daune în urma acestui eveniment de 250.000 de euro.

Astra a anunţat că are 12.000 de locuinţe asigurate în zonă, iar până acum a deschis 52 de dosare de daună cu o rezervă totală de 250.000 de lei. „Am plătit în regim de urgenţă opt dosare de daună şi continuăm inspecţiile de risc în zonă“, au declarat oficialii asigurătorului.

Generali, care are un portofoliu de 150 de poliţe în vigoare în zonele afectate de inundaţii, spune că deocamdată nu a plătit nicio despăgubire, dar a avizat 14 dosare şi a constituit rezerve de daună de peste 200.000 de lei. Conform reglementărilor în vigoare, despăgubirile trebuie achitate în maximum 30 de zile de la depunerea ultimului document la dosarul de daună.

Inundaţiile au afectat 17 localităţi şi 700 de locuinţe din judeţul Galaţi. Nouă persoane au murit, iar alte 519 au fost evacuate. Potrivit raportărilor Prefecturii Galaţi, cele mai grave pagube s-au înregistrat în comuna Cudalbi, unde 500 de case şi tot atâtea curţi şi grădini au fost inundate, iar 200 de persoane au fost evacuate din casele afectate de viituri.

Patru asigurători – Astra, Asirom, Carpatica şi Generali – au împreună peste 15.000 de locuinţe asigurate în zonele afectate de inundaţii.

Din cele 15.000 de contracte în vigoare raportate de asigurători în zonele afectate de inundaţii, circa 300 sunt poliţe de asigurare obligatorie, reiese din datele transmise de companiile de asigurări. Aceste poliţe acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii şi alunecări de teren.

zf.ro

  • 3 weeks later...
Posted

Sinistraţii, păcăliţi de firmele de asigurări

* Cei care au încheiat, prevăzători, poliţe de asigurare pentru valori de peste 20.000 de euro, s-au trezit că li se oferă 5.000 de lei ca să renunţe la ele

Inundaţiile care au lovit în septembrie judeţul Galaţi îi chinuie şi acum pe oamenii din localităţile afectate. Casele le-au fost distruse, iar oamenii speră să primească bani de la Guvern să le repare, pentru a avea un acoperiş deasupra capului la iarnă.
Unii dintre cei afectaţi sunt, dintr-un punct de vedere, mai norocoşi. Au respectat legea şi şi-au asigurat locuinţele. Nu au avut însă timp să se gândească la despăgubiri imediat după tragicele zile din septembrie. Asiguratorii însă au fost mai prompţi şi i-au contactat pe cei care aveau poliţie. Scopul lor nu a fost însă să evalueze, aşa cum era normal, casele afectate, ci să-i păcălească pe oameni. „Au fost multe cazuri în care asiguratorii au venit şi le-au oferit oamenilor bani pentru a le răscumpăra poliţele. Iniţial li s-au oferit 5.000 de lei. Când s-au lovit de refuzul localnicilor au plusat şi au crescut sumele până la 7.000-8.000 de lei. Unii însă nu au acceptat tranzacţia şi ştiu că vor să îşi angajeze avocaţi pentru a-şi rezolva problema”, ne-a explicat Emil Dragomir, consilier local în comuna Slobozia Conachi.

5.000 de lei pentru o casă dărâmată

Într-o astfel de situaţie se află şi doamna Geta (numele este fictiv, pentru că oamenii vor să îşi păstreze anonimatul). Casa ei a fost afectată în proporţie de 75 la sută. „Mi-am făcut asigurare de 20.000 de euro, plus 2.000 de euro pentru bunurile din casă. Imediat după inundaţii m-au sunat şi mi-au oferit 5.000 de lei drept despăgubiri. Le-am explicat că nu am ce face cu această sumă şi i-am refuzat. La câteva zile m-au sunt din nou şi mi-au oferit 6.500 de lei. Cu banii aceştia pot cumpăra doar sobele distruse”, ne-a povestit femeia.
Când s-au lovit şi de al doilea refuz, cei de la asigurări i-au cerut femeii facturi de la bunurile asigurate şi deviz de la o firmă pentru reparaţiile care se impun. „De unde să mai am eu facturile de la bunuri? În noaptea aia, când mi-a intrat apa în casă, abia am reuşit să îmi salvez actele. La facturi îmi stătea mie capul? Acum trebuie să caut o firmă să îmi fac reparaţiile. Şi mai vine şi iarna”, se mai plânge femeia.
Situaţia doamnei Geta nu este singulară. Situaţia s-a repetat şi în localitatea Pechea. Aici însă au reuşit să-i păcălească pe oamenii bătrâni care au avut casele afectate de ape. „Ştiu că la Pechea au păcălit bătrânii. Eu una nu le-am căzut în plasă. Voi căuta să strâng toate actele pe care mi le-au solicitat şi dacă nu mă înţeleg cu ei îmi voi angaja avocat şi îi voi acţiona în instanţă”, ne-a mai spus femeia.
Sumele oferite de firma de asigurare sunt infime. În urma evaluărilor făcute de comisiile de specialitate, primăriile vor primi bani pentru despăgubirea oamenilor. „Suma de 5.000 de lei, cât li s-a oferit păgubiţilor cu case distruse, o vom da celor care au avut afectată, în proporţie de 75 la sută, o anexă gospodărească”, ne-a explicat consilierul local Emil Dragomir.

viata-libera.ro

Posted

Pai nu era de asteptat!?

Este cunoscut faptul ca majoritatea firmelor de asigurari cauta motive sa NU te despagubeasca! Pana la urma, ei din asta traiesc!

Posted

Si daca te despagubesc dupa 5 ani, ca au o armata de juristi meniti sa tina cat mai mult de bani, tot aia e..CSA-ul si Legislativul dorm in fata bancilor si a asiguratorilor la orice cantec de leagan.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.