Jump to content

O casă de pe strada Eroilor, devastată de hoţi


dcp100168

Recommended Posts

O casă de pe strada Eroilor, devastată de hoţi

Indiferenţa autorităţilor, începând cu Poliţia Locală, Primăria şi Inspectoratul de Stat pentru Construcţii, au efecte devastatoare pentru oraş, pentru că încurajează hoţii să distrugă orice imobil nelocuit, pentru a fura de la tâmplărie şi sobe de teracotă, la burlane şi cărămizi.

După ce în zonă a fost distrus şi furat cărămidă cu cărămidă imobilul de pe strada Traian nr. 110, aflat la intersecţia străzii Traian cu strada Eroilor, hoţii au început şi devastarea imobilului de pe strada Eroilor nr. 62, colţ cu strada Carnabel. A fost demolat gardul şi au început să „dispară” ferestrele, uşile, burlanele, dar şi sobele de teracotă şi parchetul. Imobilul este devastat în condiţiile în care proprietarul părea să îşi fi luat măsuri împotriva pătrunderii hoţilor prin montarea unor gratii solide la ferestrele de la stradă.

 

foto-4-300x225.jpg

 

Nu am reuşit să aflăm date despre proprietarul imobilului. Sunt posibile două variante: prima ar fi ca imobilul să fi fost retrocedat, iar proprietarul să locuiască în alt oraş şi astfel să nu aibă habar că îi este demolată casa de la Galaţi, iar a doua variantă ar fi ca proprietarul să fi lăsat imobilul la îndemâna hoţilor pentru a fi pus la pământ fără autorizaţie de demolare, urmând ca pe terenul respectiv să fie ridicată o nouă construcţie. Aşa s-a întâmplat în 2011 şi în cazul imobilului de pe strada Carnabel nr. 33, care făcea parte din fondul locativ al Primăriei Galaţi şi a fost devastat de hoţi, după ce în prealabil Primăria a cerut la Distrigaz şi Electrica debranşările de la gaze şi electricitate şi a abandonat imobilul. Cazul imobilului de pe str. Carnabel 33 a fost anchetat de Poliţie şi a fost soluţionat cu NUP. În acel caz erau vehiculate numele unor importante personaje din Poliţie şi Parchet.

În zona de la intersecţia străzilor Carnabel şi Eroilor sunt foarte multe imobile de patrimoniu, dar potrivit lui Marius Mitrof, consilier la Direcţia pentru Cultură Galaţi, în cazul imobilului de pe strada Eroilor nr. 62 nu avem de-a face cu un imobil de patrimoniu.

Marius Mitrof ne-a declarat că Direcţia pentru Cultură a făcut adrese către  Primăria Galaţi şi Inspectoratul de Stat pentru Construcţii Galaţi, prin care a atras atenţia asupra situaţiei altui imobil din zonă care se află într-o continuă „autodemolare”, imobilul de pe strada Carnabel nr. 3, aflat lângă Farmacia Ţinc, care este imobil de patrimoniu şi a cărui degradare continuă devine un pericol pentru trecători. Oricând se poate produce un accident cu urmări tragice, pentru că zona nu este asigurată. „Am făcut o adresă către Primăria Galaţi prin care am comunicat că, deoarece lucrările de demolare nu sunt autorizate conform Legii 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcţii şi nici nu se află în evidenţa noastră în ceea ce priveşte eliberarea avizului conform articolului nr. 24 din Legea 422/2001, privind protejarea monumentelor istorice, am solicitat domnului primar să dispună măsurile prevăzute de legile în vigoare prin stoparea acestor practici de desfiinţare a imobilelor şi luarea unor măsuri de securitate pentru protejarea traficului pietonal şi a traficului auto prin zonă”, ne-a declarat Marius Mitrof. Situaţia imobilului de pe strada Carnabel nr. 3 a fost semnalată de Direcţia pentru Cultură şi Inspectoratului de Stat pentru Construcţii Galaţi, căruia i s-a solicitat dispunerea unor măsuri de siguranţă pentru că imobilul respectiv reprezintă un mare pericol pentru pietonii care se aventurează prin zonă.

Revenind la situaţia imobilului de pe strada Eroilor nr. 62, purtătorul de cuvânt al primăriei Galaţi, Mihai Costache, ne-a declarat că în cazul acestui imobil, nefiind în proprietatea Consiliului Municipal şi în administrarea Primăriei, măsurile de siguranţă îi revin exclusiv proprietarului.

Este inadmisibil ca agenţii de Poliţia Locală, care îşi fac veacul prin Piaţa Centrală, să nu fi observat că la o sută de metri de piaţă este devastat un imobil.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.