dcp100168 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Tumoră de 20 de kilograme extrasă din abdomenul unei gălăţenceCel care i-a redat femeii de 35 de ani șansa la o viață normală este chirurgul Marin Popescu. A văzut-o pe pacientă în urmă cu câteva săptămâni. Abia putea să meargă, acuza stări de rău așa că medicul a crezut prima dată că este însărcinată. După ce a examinat-o și-a dat însă seama că se confruntă cu un caz medical mai puțin obișnuit. “Examinarea clinică a fost baza diagnosticului. Am descoperit această tumoră care este din microbazin și pană la nivelul ficatului, o tumoră care are aproximativ 20 kilograme“, spune medicul ginecolog. Pacienta este din Galați și spune că nu și-a dat seama de la început că este ceva în neregulă. Nu avea alte simptome în afară de kilogramele în plus, care se depuneau într-un ritm alarmant. Inițial, a pus totul pe fondul stresului și al stilului de viață. “Nu am fost niciodată slabă, am fost mai plinuță și nu m-am alarmat, mai ales ales că nu am avut alte probleme. M-am alarmat acum trei luni de zile. Mi s-a spus că este un chist destul de mare, dar nu ar fi o problemă, nu se poate întampla nimic și cand sunt de acord să merg la operație. Am decis să mă operez pentru că de vreo două, trei săptămani m-am simțit rău“, povestește eaDupă o oră, chirurgii au reușit să extirpeze tumora de 20 de kilograme. Tânăra pacientă se simte bine, dar va mai dura o săptămână până când se va recupera.Probele din tumora-gigant au fost trimise pentru expertiză la un laborator oncologic din Cluj.reporterntv.ro
Recommended Posts