Jump to content

Marian Oprişan a fost "recrutat" la Liceul de Marină


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Recrutat la Galati, specializat la Focsani

* Marian Oprisan a devenit "Renato" la Liceul de Marina din Galati

Odiseea dosarului de retea al presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan, continua, la trei zile dupa ce CNSAS a dezvaluit faptul ca presedintele PSD Vrancea a fost recrutat ca informator in perioada 1980 – 1985. Astfel, dupa ce Oprisan a declarat ca toata clasa din care facea parte a fost recrutata, fostul diriginte al baronului, profesorul Florin Iamandei, a declarat pentru "Cotidianul" ca nu crede ca racolarile se faceau la grup: "Imi este greu sa cred ca a fost racolat impreuna cu toata clasa. Cred ca este o aberatie a lui. Personal, la vremea respectiva nu am avut senzatia ca Oprisan ar turna la Securitate. Eu am avut niste necazuri pe atunci, dar stiu cine m-a turnat, un profesor, coleg de-al meu. Nu stiu ce sa zic daca Oprisan turna sau nu. Stiu doar ca, desi nu ii placea sa invete, era un elev inteligent. Mai stiu ca atunci cind au inceput sa vina in Focsani polonezii, cu tigari si alte maruntisuri, el cumpara de la ei si revindea mai scump. Sa-l fi bagat la inaintare cei de la Securitate ca sa le dea informatii despre polonezi? El statea foarte mult in zona in care isi parcau acestia masinile. Se poate presupune, dar eu, unul, nu am nici o informatie in acest sens", a spus Iamandei. Directorul de la Grupul Scolar Agricol „Valeriu D. Cotea” s-a referit la activitatea desfasurata de Oprisan la Focsani, in contextul in care recrutarea la care s-a referit CNSAS avusese loc la Galati. Marian Oprisan a inceput Liceul de Marina din Galati insa n-a terminat clasa a IX-a in orasul de pe Dunare deoarece a avut probleme comportamentale si a revenit la Focsani, transferat disciplinar. A terminat clasa a IX-a la Liceul de Constructii Montaj din Focsani, unde a facut si clasa a X-a. Nici aici nu a facut multi purici deoarece a fost transferat de mama sa, Lucia Gherarde, la Liceul Agricol, pentru a fi mai usor de supravegheat. Elev cu probleme, si-a atras reprosurile multor profesori, care-l considerau arogant si obraznic. A terminat Liceul Agricol, unul din examenele de final avind legatura cu tractoarele. Ziarul de Vrancea anticipa inca de acum citeva luni ca solicitarile societatii civile privind deconspirarea fostilor securisti si a colaboratorilor ii vor da batai de cap si lui Marian Oprisan. Chiar daca a primit adeverinta de necolaborare, “din lipsa de note informative” (n. r. – arse sau ascunse conform supozitiilor fostului ofiter de Securitate Doru Lungu), Oprisan s-a ales cu eticheta de recrutat, avind dosar de retea si nume conspirativ "Renato". Presedintele PSD a mintit opinia publica in mai multe rinduri, spunind ca n-a avut nici o legatura cu Securitatea, lucru infirmat chiar de catre CNSAS. Nu este exclus ca in lunile urmatoare sa apara si notele informative pe care se banuieste ca le-a scris Oprisan, mai ales ca Doru Lungu a spus despre el ca "turna cu greseli gramaticale".

http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=19966

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Acest Oprisan, a fost, dupa parerea mea, boala numarul 3 a Romaniei in perioada 2000-2004, dupa Nastase si Hrebenciuc. Desi a scazut in popularitate, inca trage de judetul Vrancea cum vrea el, iar lumea a ajuns pur si simplu terifiata din cauza acelui individ, care ajunge sa ameninte cu pistolul oamenii simpli de pe strada sau pe adversarii politici. Nesimtirea lui este crasa si in acest caz al CNSAS ca si in cazul mult dezbatutei sale averi, trecute pe numele mamei lui.. insa cu toate astea, lumea l-a ales.. un alt exemplu despre cum ne meritam soarta.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.