Jump to content

Poveste de iubire încheiată cu proxenetism şi închisoare


dcp100168

Recommended Posts

Poveste de iubire încheiată cu proxenetism şi închisoare

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din Galaţi este condamnat de instanţele din Alba la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane. Zaharia a obţinut timp de doi ani venituri de circa 100.000 de lei de pe urma unei tinere de 24 de ani din Sebeş care se prostitua în Franţa. Între cei doi a existat o poveste de iubire, dar tânărul a parăsit-o pentru alta, iar femeia l-a reclamat la poliţie.

Viorel Zaharia a fost condamnat la 4 ani de închisoare la Tribunalul Alba, decizie menţinută la Curtea de Apel în 14 octombrie 2013. Inculpatul mai poate formula recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cei doi s-au cunoscut la Paris unde locuiau în barăci construite de autorităţi pentru imigranţii din estul Europei. Familiile celor doi au plecat în Franţa unde se ocupau cu adunarea deşeurilor neferoase, furturi şi cerşetorie. Bărbatul a descoperit că poate obţine venituri frumoase din exploatarea sexuală a concubinei. A convins-o pe tânără să se prostitueze, care a acceptat, fiind îndrăgostită de el. Femeia reuşea să obţină chiar şi 1.000 de euro pe zi, un ”număr” fiind taxat cu 50 de euro. Activitatea a avut loc între jumătatea anului 2010 şi toamna anului 2012. Atunci când femeia nu ”producea” bani suficienţi, era bătută sistematic de inculpat. Cu o parte din suma obţinută, Zaharia Viorel a cumpărat un apartament în Galaţi, în valoare de 63.000 de lei.

Povestea de iubire dintre cei doi s-a încheiat la sfârşitul anului 2012, când bărbatul şi-a găsit altă femeie şi a plecat împreună cu aceasta în Franţa. Victima proxenetului l-a reclamat pe acesta la poliţie şi, astfel, Zaharia Viorel a ajuns în atenţia autorităţilor din Alba. A fost prins, arestat preventiv şi trimis în judecată pentru trafic de persoane. Anchetatorii au stabilit că în cei doi ani de expoatare a concubinei, bărbatul a avut venituri de 100.000 de lei. Judecătorii au impus acestuia să plătească suma respectivă şi au decis să impună sechestru asigurator pe apartamentul din Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.