Jump to content

Electrocentrale împrumută păcură din rezerva de stat


dcp100168

Recommended Posts

Electrocentrale împrumută păcură din rezerva de stat

Un număr de 12 centrale electrice de termoficare (CET-uri) vor împrumuta cărbune şi păcură de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Departamentul pentru Energie. Astfel, din rezerva de stat va fi scoasă o cantitate de 887.000 de tone de cărbune şi de 112.325 de tone de păcură.
Cele mai mari cantităţi de cărbune vor fi împrumutate Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin (377.000 de tone) şi CET Govora (250.000 de tone). Alte centrale care primesc cărbune din rezerva de stat sunt CET Arad, Electrocentrale Oradea şi Colterm Timişoara. Totodată, Electrocentrale Bucureşti va primi cea mai mare cantitate de păcură (50.000 de tone), urmată de Electrocentrale Galaţi (15.000 de tone) şi de Dalkia Termo Prahova (14.000 de tone). Mai primesc păcură Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin, CET Hidrocarburi Arad, CET Govora, Electrocentrale Oradea, Dalkia Termo Iaşi, Modern Calor Botoşani şi Termica Brad.

economica.net

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.