Jump to content

Dan Cadar, judecat pentru trafic cu etnobotanice


dcp100168

Recommended Posts

Dan Cadar, judecat pentru trafic cu etnobotanice

Dan Robert Cadar a ajuns în atenţia publică după ce a fost arestat pentru omor deosebit de grav. Tânărul a fost acuzat că şi-a omorât în bătaie iubita, o adolescentă de 18 ani, pe fondul consumului de alcool şi etnobotanice.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, procurorii au găsit în casa tânărului şi un plic de etnobotanice. Totodată, anchetatorii au dispus efectuarea de analize toxicologice a probelor biologice recoltate atât de la Dan Cadar, cât şi de la victimă. În cazul tinerei ucise, rezultatele au fost negative. Nu acelaşi lucru se poate spune despre analizele lui Cadar, care au ieşit pozitive.
Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, în decembrie 2012, trimiterea în judecată a lui Dan Cadar, sub acuzaţia de omor deosebit de grav, totodată dispunând disjungerea cauzei cu privire la consumul de droguri.
Ancheta a fost preluată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, care, în urma analizelor de laborator, au aflat că plicul care a fost găsit în casa groazei conţinea substanţe psihoactive ce fac parte din clasa canabinoizilor sintetici, interzişi de lege.
Dan Cadar a avut un magazin de tip „spice shop” pe strada Brăilei, unde se comercializau produse etnobotanice, loc de unde se aproviziona şi el cu droguri. După ce magazinul i-a fost închis, acesta îşi cumpăra marfa din alte magazine de profil din oraş, fiind dependent de substanţele psihotrope.
Procurorii DIICOT au finalizat de curând ancheta în acest dosar şi l-au trimis în judecată pe Dan Robert Cadar, sub acuzaţia de efectuare de operaţiuni cu produse despre care ştia că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Dan Robert Cadar este arestat preventiv în cauza de omor, iar traficul de etnobotanice este al doilea dosar penal într-un an de zile. Acestea nu sunt însă singurele abateri de la lege săvârşite de tânăr. El a suferit mai multe condamnări pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt calificat şi proxenetism. De asemenea, Dan Cadar a primit o pedeapsă de doi închisoare cu suspendare pentru săvârşirea unei infracţiuni de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Fiul unui fost consilier judeţean, condamnat definitiv pentru operaţiuni cu substanţe psihoactive

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat la sfârşitul săptămânii trecute pe Dan Cadar, fiul fostului consilier judeţean Mircea Cadar, la o pedeapsă de şase luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Vestea proastă pentru Dan Cadar este că acesta fusese condamnat anterior la o pedeapsă de doi ani de închisoare de către Judecătoria Galaţi, iar sancţiunea penală a fost cumulată cu cele şase luni de închisoare primite acum, astfel că acesta va executa doi ani şi şase luni de închisoare.

Pedeapsa amintită se va contopi cel mai probabil cu sancţiunea penală pe care Dan Cadar o va primi dacă va fi condamnat pentru omor deosebit de grav. Dan Cadar (38 de ani) a ajuns după gratii după ce şi-a ucis concubina de doar 18 ani.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.