tigeratlantic9945 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Ce s-a mai intamplat cu asa presupusele cauze de frauda ale P.C.-ului??La Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi s-au înregistrat până acum 19 plângeri – 18 sesizări şi un dosar penal - legate de alegerile locale. Toate cele 18 sesizări sunt îndreptate împotriva unor membri ai Partidului Conservator, iar dosarul penal îl vizează pe Andrei Lişinschi, acuzat de mită electorală.Biroul Electoral Judeţean Galaţi şi filialele a două partide au făcut plângere la Parchet împotriva omului de afaceri Andrei Lişinschi, candidatul PDL la Primăria Galaţi care a intrat în cel de-al doilea tur de scrutin, pe care l-au acuzat de mită electorală, prin organizarea unui concurs cu premii. "Două partide politice, PNŢCD şi PC, precum şi Biroul Electoral Judeţean Galaţi, au sesizat Parchetul cu privire la faptul că Andrei Lişinschi ar fi oferit mită electorală în timpul campaniei", a declarat, miercuri, Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Procurorii au înregistrat plângerile şi le-au trimis Poliţiei, care va trebui să verifice în ce măsură se confirmă cele sesizate.În perioada primului tur de scrutin, gălăţenii au primit în cutiile poştale plicuri conţinând o întrebare cu două variante: "Andrei Lişinschi este sau va fi primar al Galaţiului?". Un număr de 40 de gălăţeni care răspundeau "corect" urmau să câştige o excursie de două persoane în Grecia, extragerea urmând să aibă loc pe 22 iunie, după cel de-al doilea tur de scrutin. "Nu are nicio legătură cu mituirea, astea sunt atacuri de campanie. Ar fi fost mită dacă aş fi dat bani să fiu votat. Şi primarul Dumitru Nicolae are multe plângeri făcute la Parchet, dar de ele nu vorbeşte nimeni", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lişinschi.pai scrisoarea aia nu este facuta de Andrei Lisinschi...sunt atacuri electorale cum a mai zis mai sus...si eu ca sa-mi fac campanie electorala il atac pe Nicolae cum ca nu a facut nush ce si a incalcat nush ce ,mai pun si un desen asa sa il ieie lumea in ras si PAC! nu este adevarat! Sa nu credeti ce primiti prin posta !
dcp100168 Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Clasament pe partideUn judeţ multicolorCuloarea unui judeţ este, politic vorbind, culoarea partidelor care au câştigat, deocamdată, mandate în consiliile locale. Pentru că procentele vor arăta altfel după turul doi al alegerilor la funcţia de primar. În acest moment, după numărul de consilieri obţinuţi de fiecare partid, din cei 852 existenţi în tot judeţul Galaţi, conducerea o deţin social‑democraţii. Vă daţi seama că titlul are legătură directă cu faptul că nu se poate spune despre Galaţi că ar fi de culoare roşie. PSD are doar puţin peste 30 de procente. Primele clasate în topul partidelor care au intrat în luptă pe 1 iunie şi au obţinut cele mai multe mandate în consiliile locale pot da impresia de judeţ multicolor: PSD‑roşu, PNL‑galben, PD‑L‑portocaliu, PC‑albastru. Însă, pentru că nimeni nu depăşeşte 50 la sută am putea oferi întregul spectru. Sunt, după cum veţi vedea, şi verzii în luptă, şi PRM‑ul, PIN‑ul, PNG‑CD sau alte partide care, chiar dacă nu au trecut la Consiliul Judeţului Galaţi de pragul electoral, şi‑au adjudecat mandate în unele localităţi. Interesantă este însă diferenţa numerică dintre "mărunţişul" obţinut de unii şi "grosul" pe care se bazează primele patru partide încă semnificative ca procentaj pe scena politică gălăţeană.Consilieri Locali aleşi pe tot judeţul - 852PSD - 267 mandate ‑ 31,33%PNL ‑ 200 mandate ‑ 23,47%PD‑L ‑ 178 mandate ‑ 20,89 %PC ‑ 157 mandate - 18,40%Partida Rromilor "Pro Europa" ‑ 13 mandate ‑ 1,52 %PRM - 10 mandate ‑ 1,17%PNG‑CD ‑ 9 mandate - 1,05%PIN - 4 mandate - 0,46%PV - 4 mandate ‑ 0,46%Candidaţi independenţi - 4 mandate ‑ 0,46%PAE - 3 mandate ‑ 0,35%PER - 2 mandate ‑ 0,23%PNŢCD ‑ 1 mandat ‑ 0,11%http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24606
tigeratlantic9945 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 am o intrebare.....de ce nu se face campanie electorala ptr.turul 2 in oras? sau cand se face?
dcp100168 Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Campania pentru turul doi începe la 24 de ore după publicarea rezultatelor în Monitorul Oficial (chestie care va avea loc probabil astăzi).
tigeratlantic9945 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Multumesc...deci de maine sa inteleg ca este iar campania electorala ???
dcp100168 Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 PNL solicita reluarea alegerilor in municipiuCandidatul PNL la Primaria municipiului Galati, Marius Stan, a anuntat, joi, ca a depus o contestatie la Biroul Electoral Central (BEC), solicitand reluarea alegerilor locale la Galati. Semnatarul si-a motivat demersul invocand numarul mare de cazuri de frauda electorala inregistrata la alegerile din 1 iunie. Potrivit lui Marius Stan, numarul mare de cazuri de frauda electorala reprezinta o amenintare pentru democratie, iar faptul ca partidele politice (inclusiv PNL) nu au contestat alegerile imediat dupa incheierea numaratorii voturilor reprezinta, in opinia sa, o incercare de musamalizare, de pastrare a actualelor procente electorale, care dau posibilitatea partidelor sa faca intelegeri si aliante "pe sub masa, in timp ce se musamalizeaza toate cazurile, asa cum s-a intamplat si pana acum". Marius Stan s-a aratat nemultumit de faptul ca intreaga opinie publica a fost concentrata pe cazul Stefanesti, in timp ce in municipiul Galati s-au inregistrat cazuri de frauda sau tentativa de fraudare a alegerilor in 23 dintre cele 164 de sectii de votare si nicio institutie nu s-a sesizat.http://www.stirilocale.ro/galati/PNL_so ... 98674.html
dcp100168 Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Renumararea voturilor, un subiect incheiat* Biroul Electoral Central a stabilit vineri ca operatiunea de numarare si totalizare a voturilor poate fi depusa numai la sectiile de votare in timpul desfasurarii alegerilor.Procedura de renumarare a voturilor, atat de vehiculata in ultimele zile, s-a dovedit a fi de domeniul trecutului la Galati. De fapt era de domeniul trecutului imediat dupa inchiderea urnelor, in conditiile in care Legea nr. 67/2004 prevede ca biroul electoral al sectiei de votare este singurul care poate decide doar in timpul alegerilor ca operatiunea poate fi repetata.Partidul Conservator filiala Galati depusese o contestatie la Biroul Electoral Central prin care cerea renumararea voturilor intrucat extrem de multe buletine de vot fusesera anulate. Este vorba mai exact despre peste 35.000 de voturi declarate nule, dar subiectul este deja incheiat.Legat de procedura se cuvine sa amintim ca sefii celor 18 sectii unde s-au inregistrat fraude electorale in primul tur de scrutin au refuzat intr-o prima faza sa primeasca intampinarile, asa cum cere legea alegerilor locale, un caz concret fiind cel al candidatului independent Corneliu Mangalea. Pasul amintit este obligatoriu pentru ca respingerea intampinarilor deschide calea unei contestatii la biroul electoral municipal care se poate pronunta la randul sau asupra fraudelor comise in timpul procesului electoral.Exceptia de la regulaExista totusi o solutie pentru obtinerea unei decizii de renumarare a voturilor, dar se pare ca partidele si candidatii independenti nu s-au folosit de ea. Se putea depune o contestatie la biroul electoral de circumscriptie in jurisdictia caruia se gaseau sectiile de votare cu probleme, care trebuia formulata inainte de momentul centralizarii rezultatelor votarii.Odata depasit acest moment la nivelul circumscriptiilor comunale, orasenesti, municipale si judetene, nu se mai pot efectua actiuni de renumarare a voturilor. De fapt birourile electorale de circumscriptie pot lua decizia de renumarare a voturilor, dar aceasta nu va produce efecte asupra votarii.Elocvent este exemplul Bucurestiului, unde renumararea voturilor decisa de BEM la cererea PNTCD a fost stopata de Biroul Electoral Central, care a dat si o decizie in acest sens. Renumararea voturilor a cazut, ramane reluarea alegerilor la sectiile cu probleme ceruta de PD-L Galati si alte formatiuni politice.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5
Nirol Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 PNL solicita reluarea alegerilor in municipiuCandidatul PNL la Primaria municipiului Galati, Marius Stan, a anuntat, joi, ca a depus o contestatie la Biroul Electoral Central (BEC), solicitand reluarea alegerilor locale la Galati. Semnatarul si-a motivat demersul invocand numarul mare de cazuri de frauda electorala inregistrata la alegerile din 1 iunie. Potrivit lui Marius Stan, numarul mare de cazuri de frauda electorala reprezinta o amenintare pentru democratie, iar faptul ca partidele politice (inclusiv PNL) nu au contestat alegerile imediat dupa incheierea numaratorii voturilor reprezinta, in opinia sa, o incercare de musamalizare, de pastrare a actualelor procente electorale, care dau posibilitatea partidelor sa faca intelegeri si aliante "pe sub masa, in timp ce se musamalizeaza toate cazurile, asa cum s-a intamplat si pana acum". Marius Stan s-a aratat nemultumit de faptul ca intreaga opinie publica a fost concentrata pe cazul Stefanesti, in timp ce in municipiul Galati s-au inregistrat cazuri de frauda sau tentativa de fraudare a alegerilor in 23 dintre cele 164 de sectii de votare si nicio institutie nu s-a sesizat.http://www.stirilocale.ro/galati/PNL_so ... 98674.htmleu nu stiu de ce se mai agita Stan ? Il vrea inapoi pe Cristea arogantul in post de vice-primar ?
halalpresa Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Nu ii pot admira indeajuns pe reporterii din "Viata libera" atunci cand fac comparatia cu minciunile sfruntate pe care le distribuie altii prin televiziunile prin cablu. Ideea ca cineva poate sa faca presa cum ii convine, in favoarea unui partid sau a altuia ma scarbeste profund. Asta este presa in Romania? Si oamenii calomniati ordinar de catre cei pe care nu pot sa ii numesc reporteri ce pot sa faca pentru a se apara?Ideea ca orice minciuna poate fi transmisa pe un post tv si ca nimeni nu sanctioneaza acest comportament ma face sa ma gandesc daca mai merita sa faci ceva in si pentru Romania.Scriu si eu asa, ca sa imi mai treaca amarul, pentru ca, daca si presa face lobby de partid, atunci nu mai merita sa ai incredere in nimeni.Va doresc zile frumoase tuturor!
tigeratlantic9945 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Presa are si ea sustinatori dar prea se razboieste in articole scriind dusmaneste ....
dcp100168 Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 471.600 de buletine de vot pentru turul doiInstitutia Prefectului Galati a finalizat operatiunea de tiparire a buletinelor de vot necesare desfasurarii turului al doilea de scrutin al alegerilor locale generale, care se va avea loc pe 15 iunie 2008. Au fost tiparite 471.600 de buletine de vot, valoarea totala a operatiunii ridicindu-se la 15. 713 lei cu tot cu TVA. Tiparirea buletinelor de vot a fost asigurata de SC Alma Print SRL Galati, firma desemnata prin licitatie publica sa faca aceasta operatiune. Buletinele de vot tiparite se afla sub paza stricta a Jandarmeriei Galati si vor fi distribuite vineri, 13 iunie 2008, in circumscriptiile electorale unde se va desfasura turul al doilea de scrutin.Pe 15 iunie, in judetul Galati se va organiza al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale in 37 de circumscriptii electorale: 2 in municipiile Galati si Tecuci, 1 in orasul Tg. Bujor si 34 in comune. In toate aceste 37 de circumscriptii vor functiona 318 sectii de votare, fata de 400 cate au fost in primul tur.
tigeratlantic9945 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 In Galati campanie electorala pentru turul 2 nu prea am vazut..
copoi10 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 eu am primit duminica pe faleza un pix portocaliu si o harta a galatiului :twisted:
Nirol Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 eu am primit duminica pe faleza un pix portocaliu si o harta a galatiului :twisted: si eu am primit !
dcp100168 Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 eu am primit duminica pe faleza un pix portocaliu si o harta a galatiului :twisted: si eu am primit ! La DNA cu voi, corupţilor
copoi10 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 pai, daca m-au obligat sa le iau nu prea seamana a coruptie.
dorian Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Cand unul din cei numiti ca fiind,asa zisul sustinator a-l lui Lisinschi Andrei este asasinat in plina strada si noi vorbim despre pixuri portocalii,dati-mi voie ,fara chef de cearta,cum am fost acuzat mai deunazi,sa va transmit ca nu stiti ce inseamna interlopi... D.p.m.d.v.interlopi sunt cei care dau impresia unor cetateni onorabili,dar in spatele imaginii lor imaculate gasim cariile afacerilor necurate:imobiliare,contrabanda cu tutun,droguri usoare,masini de lux furate,opere de arta,trafic de armament,prostitutie,pedofilie,zoofilie,gerontofilie,trafic de organe,trafic de animale pe cale de disparitie,etc.,etc. ... Din aceste activitati se castiga bani murdari in cantitati inimaginabile.Si pentru a nu fi acuzat ca" vorbesc discutii"voi exemplifica: -imobiliare:Becali;Paszcani -tutun:Udrea(cu sotul) -droguri:Ion Ion Tiriac -masini:Tiriac;Tariceanu -opere de arta;Nastase Adrian -armament:Sa Traiti Domnul Voiculescuuuu,cu tot cu L.M.fosta G. -si asa mai departe... Acum,daca, intre aceste nume si Andrei Lisinschi se poate face o cat de mica paralela,astept opiniile voastre. Cred ca despre Marian Ivan putem vorbi cum vorbeam odata despre:Bob Dilau;Oli;Bidiga;Soga;Italianu;Renato;Soarece;Printul;GEorgel Cur(scuze);si altii de teapa lor.Cei peste 40 de ani stiu despre ce vorbesc!!!!!! Apartine domnul Andrei Lisinschi lumii interlope?????
tigeratlantic9945 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 raspunsul este NU ,este om de afaceri dar nu se pune in discutie ca e interlop
Nirol Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 eu am primit duminica pe faleza un pix portocaliu si o harta a galatiului :twisted: si eu am primit ! La DNA cu voi, corupţilor pai sa stii ! am pus botu' la un pix PD-L , ........., asa sa starpeste marea coruptie !
tigeratlantic9945 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 anul asta pixul peste 3 ani diplomatul plin cu bani
copoi10 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 anul asta pixul peste 3 ani diplomatul plin cu bani ar fi foarte fain!
tigeratlantic9945 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 anul asta pixul peste 3 ani diplomatul plin cu bani ar fi foarte fain! cred si eu
dcp100168 Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 Procesul de votare in judetul Galati a inceput la ora 7.00 fara incindente. Toate cele 318 sectii de votare din cele 37 de circumscriptii electorale au materialele electorale necesare desfasurarii in bune conditii a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale.
Recommended Posts