Jump to content

Betonări ilegale de spaţiu verde în Ţiglina


dcp100168

Recommended Posts

Betonări ilegale de spaţiu verde în Ţiglina

* Firma care a turnat betoanele, în vederea montării unor mese de tenis, va trebui să le înlăture de urgenţă

În cartierul Francezi, între blocurile C26 şi 27, dar şi în faţa blocului E1, în plin spaţiu verde, a „aterizat”, zilele trecute, câte o platformă betonată, pentru a servi ca fundaţie pentru mese de tenis. Platformele au fost turnate, potrivit preşedintelui Asociaţiei 209, domnul Roman, chiar de către Primărie, ba era şi foarte încântat că, în sfârşit, municipalitatea i-ar fi răspuns cererilor de a face în zonă un parc, chit că platformele au ucis o bucată bună de spaţiu verde.
„Am făcut cerere de acum vreo doi, trei ani la Primărie ca să facem un loc de joacă pentru copii, cu leagăne, cu mese de tenis. Vom pune bănci de jur împrejur. Planul l-a făcut Primăria. Am pus deja iluminat, funcţionează. Va fi frumos”, ne-a declarat preşedintele asociaţiei.
Însă lucrurile nu sunt chiar aşa de legale pe cât par. După cum am aflat de la Primărie, municipalitatea nu şi-ar fi dat acordul pentru asemenea lucrări. Potrivit unui reprezentant al municipalităţii, într-adevăr există un contract cu un constructor pentru montarea mobilierului urban, dar în nici un caz nu a fost dat aviz pentru turnarea betonului pe iarbă, iar în consecinţă constructorul (al cărui nume nu ne-a fost comunicat, deşi, evident, am vrut să ştim cine este) va trebuie să înlăture cumva platforma şi să refacă terenul aşa cum era.
„Sunt nişte puncte în care constructorul s-a dus nesupravegheat. Evident că Primăria nu toarnă beton pe spaţiu verde. Există nişte proiecte în Primărie pentru montarea meselor de tenis, pentru a da copiilor o alternativă la statul la calculator, dar acestea trebuie instalate pe esplanadele deja amenajate, care fac parte dintr-un circuit pietonal. Noua administraţie vrea să protejeze mediul, nu să îl ucidă”, ne-a spus oficialul.
Potrivit aceleiaşi surse, punctele în care urmează să fie amplasate aceste mese de tenis sunt Campusul Universitar, Francezi, dar şi pe Saturn, unde deja există şi mesele de şah.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.