Jump to content

Ecologizare în păduricea de lângă Stadionul "Dunărea"


dcp100168

Recommended Posts

Ecologizare în păduricea de lângă Stadionul "Dunărea"

Gălăţenii care iubesc natura şi ciclismul sunt invitaţi la prima acţiune de ecologizare a micii păduri de salcâmi din apropierea Stadionului Dunărea, care se va desfăşura chiar mâine. „Pădurea are o suprafaţă de 400x100m şi, deşi se află în interiorul municipiului Galaţi, nu reprezintă un loc public de interes, fiind un spaţiu neamenajat şi neîntreţinut. Prin acţiunea de ecologizare de sâmbătă, ne propunem să îi oferim pădurii un aspect estetic plăcut şi să îi creştem funcţionalitatea.

În păduricea de lângă Stadionul Dunărea, bicicliştii învaţă să meargă în condiţii de off-road, numai că mizeria de acolo face acest spaţiu impropriu antrenamentelor. Odată curăţat, terenul va putea fi folosit la adevăratul său potenţial”, a declarat Silviu Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Bike Works, care a precizat că de ecologizarea spaţiului se vor bucura toţi bicicliştii din oraş.
Potrivit reprezentanţilor Bike Works, acţiunea de ecologizare constă în colectarea deşeurilor menajere şi vegetale din pădure şi montarea de pubele de gunoi la intrarea în zona verde. Oricine vrea să dea o mână de ajutor este aşteptat sâmbătă, la ora 9:00, pe străduţa de acces a sportivilor în Stadionul Dunărea. Toate materialele de lucru (mănuşi din plastic, saci de gunoi, lopeţi şi altele) vor fi asigurate de asociaţia Bike Works.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Munţi de gunoaie în păduricea de salcâmi de lângă Stadionul Dunărea. Voluntarii au umplut 70 de saci cu deşeuri

30 de gălăţeni de toate vârstele au răspuns apelului Asociaţiei Bike Works şi au participat, sâmbătă la acţiunea de ecologizare a pădurii de salcâmi din apropierea Stadionului Dunărea. Voluntarii au adunat o cantitate impresionantă de gunoi din pădure.

"Am umplut 70 de saci mari (cu o capacitate de 240 de litri fiecare) cu deşeuri, în principal ambalaje şi PET-uri. Am găsit, însă, şi anvelope uzate, şi chiar şi un frigider. Bike Works le mulţumeşte tuturor participanţilor, fie ei Mecanturişti, membri CCG sau doar oameni cu simţ civic”, a declarat preşedintele Asociaţiei Bike Works, Silviu Negoiţă.

Întreaga cantitate de gunoi colectată din pădurea de lângă Stadionul Dunărea va fi depozitată la rampa de gunoi a oraşului, prin grija Primăriei Municipiului Galaţi şi a Serviciului Public Ecosal, cărora le mulţumim pentru colaborare. În acelaşi timp, dorim să semnalăm faptul că în zonă există un necesar de coşuri de gunoi, care, odată acoperit, va contribui la menţinerea curăţeniei. “Laturile pădurii, în special cele dinspre Parcul Cloşca şi dinspre Stadionul Dunărea, până la platoul de la Sala Sporturilor, erau ticsite de ambalaje de produse fast-food, cutii de pizza, PET-uri şi pahare de cafea şi suc. Din păcate, nu am văzut niciun coş de gunoi pe aceste două laturi, de aceea credem că montarea câtorva pubele ar putea fi cheia problemei”, a afirmat Silviu Negoiţă.

Pădurea de salcâmi de lângă Stadionul Dunărea, cu o suprafaţă de 400x100m, a fost curăţată la iniţiativa Asociaţiei Bike Works din Galaţi, care a câştigat o finanţare de 1.000 de euro pentru implementarea acestui proiect, în cadrul concursului “Omul ReÎnverzeşte locul”. De ecologizarea acestui spaţiu se vor bucura toţi bicicliştii din Galaţi, pentru care pădurea reprezintă un teren propice de antrenament şi iniţiere în mersul pe bicicletă în condiţii de off-road.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.