Jump to content

Cine poate primi casă de la Primărie


dcp100168

Recommended Posts

Cine poate primi casă de la Primărie

Gălăţenii care au nevoie de o locuinţă de la Primărie trebuie să-şi depună cererile până pe 31 decembrie 2013, pentru a fi înscrişi în lista de priorităţi a acestui an. Solicitările lor vor fi analizate până la 1 martie 2014.

Criteriile pentru repartizarea locuinţelor aflate în administrarea Consiliului Local Galaţi au fost modificate şi completate pentru a răspunde situaţiilor rezultate din analiza dosarelor depuse deja pentru obţinerea unei locuinţe, ştiut fiind că Primăria este sufocată de cereri de casă la care municipalitatea nu poate face faţă.
Principalele modificări vizează condiţiile care îi elimină din start pe solicitanţi de pe lista celor care vor primi un acoperiş deasupra capului. Astfel, nu pot avea acces la o locuinţă persoanele care nu au cetăţenie română, nu au domiciliul stabil în municipiul Galaţi, precum şi solicitanţii şi / sau membrii familiei (soţ, soţie, copii care locuiesc şi gospodăresc împreună) care ocupă sau au ocupat abuziv un imobil aflat în proprietatea statului sau municipiului, precum şi cei care deţin sau au înstrăinat o locuinţă proprietate personală sau dobândită în exclusivitate prin moştenire, pe teritoriul României, după 1 ianuarie 1990.

Excluşi din start sunt şi solicitanţii care nu pot face dovada unui venit reglementat prin legislaţia în vigoare, în vederea achitării chiriei lunare şi a cheltuielilor aferente întreţinerii locuinţei. Aceeaşi soartă îi aşteaptă şi pe solicitanţii şi/sau membrii familiei titulari de contract de închiriere pentru o locuinţă proprietatea Primăriei Galaţi, excepţie făcând chiriaşii a căror locuinţe nu mai prezintă siguranţă în exploatare sau sunt revendicate în baza legilor speciale. La fel li se va întâmpla şi celor care au fost evacuaţi în urma rezilierii contractului de închiriere din motive imputabile lor: fie nu au achitat chiria, fie au distrus locuinţa. Eliminaţi sunt şi solicitanţii şi/sau membrii familiei acestuia care au debite acumulate la bugetul local.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.