Jump to content

Gălăţeanca Irina Popa a câştigat trofeul „Ion Dacian”


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanca Irina Popa a câştigat trofeul „Ion Dacian”

Gălăţeanca Irina Popa este câştigătoarea Trofeului "Ion Dacian" pentru tineri interpreţi, la  cea de-a cincea ediţie a Concursului-spectacol de operetă, musical şi muzică de film cu acelaşi nume. Concursul se înscrie în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, ediţia a VI-a, care se desfăşoară la Bucureşti, până pe 17 noiembrie, în organizarea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.
Muzicologul Mihai Cosma, preşedintele juriului, a declarat ieri, după concurs: „Şi în acest an trofeul a fost cucerit de o interpretare cu acompaniament de pian, ceea ce arată că nu strălucirea negativului cu orchestră sau nu colaborarea cu dansatori sau instrumentişti este cheia succesului, ci interpretarea, comunicarea cu publicul şi dăruirea totală în actul artistic, pusă cel mai bine în evidenţă în mod direct şi simplu”. Din juriu au mai făcut parte compozitorul  Marius Ţeicu, soprana Eleonora Enăchescu, muzicologul Oltea Şerban Pârâu şi  tenorul Alfredo Pascu. Pe scenă, Irina a fost acompaniată la pian de Cornel Cristei.
Pentru Irina Popa, participarea la acest concurs a constituit o provocare pe care a transformat-o într-o amintire de preţ: „Am încercat să intru în pielea unui personaj şi să îi cânt povestea, lucru nou pentru mine. Am fost încântată de atmosfera acestui concurs, organizat de adevăraţi profesionişti. M-am simţit onorată să mă aflu într-un cadru select, cu oameni minunaţi şi talentaţi”, mărturiseşte Irina Popa, gălăţeanca despre care am mai scris şi când a câştigat Trofeele Festivalurilor „Mini Mega Star” - Brăila (2003), Amara (2004), Sulina (2005) şi  Mamaia (2008).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.