dcp100168 Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 S-au bătut pe copii în fața Direcției pentru Protecția CopiluluiBătaie la propriu pe copii, în fața sediului Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați. Un bunic în vârstă de 57 de ani susține că a fost bătut de fostul său ginere pentru cei trei minori care au fost încredințați, după plecarea mamei, tatălui.Totul a început în urmă cu câteva luni, când mama celor trei copii care se afla în divorț cu soțul ei, a plecat la muncă în străinătate. Înainte de plecare, femeia a lăsat o scrisoare prin care își exprima dorința ca micuții, cu vârste între doi și cinci ani să rămână la tatăl lor și la mătușa paternă.Despre caz au aflat și cei de la Protecția Copilului care i-au chemat pe bunici și pe tatăl micuților la mediere, pentru a stabili programul de vizitare pentru copii. Ieri, după întâlnire, bunicul și-a luat în brațe una dintre nepoate, iar cum aceasta și-a exprimat dorința de a locui împreună cu bunicii, care au crescut-o, tatăl s-a enervat, i-a smucit copilul din brațe bărbatului și mai mult l-a agresat pe acesta.„Deși aveam fetița în brațe, mi-a dat cu pumnii în ochi și în gură, de mi-a scos și doi dinți, m-a tăvălit pe jos și m-a mușcat și de ureche. Eu vreau să cresc copiii, pentru că ei sunt atașați de noi. Mai mult am vrut să ne înțelegem cu tatăl să ne facă un program de vizitare, dar nu a înțeles”, a spus Nicolae Ropotan. Bărbatul a ajuns la spital cu mai multe lovituri la nivelul feței și mandibulei, iar polițiștii au început o anchetă în acest caz. „Bărbatul a depus plângere împotriva fostului său ginere, iar în prezent se efectuează cercetări pentru lovituri și alte violențe”, a declarat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Galați.La Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați a ajuns scrisoarea mamei în care aceasta le cere autorităților să le ajute tatăl copiilor. „Este un caz în care copiii suferă deoarece sunt folosiți de adulții ca răzbunare. Copiii sunt într-un program de consiliere psihologică și ar fi bine ca în creșterea lor să fie implicați și bunicii, dar și alte persoane care au avut o influență pozitivă”, a spus Nicoleta Ioviță, purtătorul de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Galați. Deocamdată, copiii se află în custodia tatălui.presagalati.ro
Recommended Posts