Jump to content

Frigul face victime printre cardiaci


dcp100168

Recommended Posts

Frigul făce victime printre cardiaci

Scăderea bruscă a temperaturii din noaptea de miercuri spre joi a cauzat o creştere a numărului de infarcte miocardice. „Dacă în mod normal se înregistra un infarct, cel mult două, pe zi, în ultimele 24 de ore au fost patru astfel de cazuri. Cardiacii trebuie să ia o serie de măsuri odată cu venirea sezonului rece. În primul rând este necesară vizita la medic pentru o eventuală modificare a tratamentului. Apoi, dacă nu există contraindicaţii, o pastilă de Aspirin Cardio pe zi este foarte utilă în prevenirea infarctului; nu trebuie scăpată din vedere nici tensiunea arterială. Alimentaţia trebuie să fie cumpătată, cu evitarea alcoolului şi a cafelei care conţine cafeină. Fumatul, de asemenea, este foarte dăunător”, spune doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Cum recunoşti un infarct miocardic

Simptomele diferă de la o persoană la alta. În general, este vorba de: durere în piept, senzaţie de presiune toracică iradiată în ambele braţe şi la baza gâtului, respiraţie greoaie, bătăi neregulate ale inimii, palpitaţii, transpiraţie, anxietate, greaţă şi vărsături. La femei, cele mai comune simptome sunt: respiraţia sacadată, senzaţia de slăbiciune, oboseala şi indigestia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A crescut numărul cardiacilor afectaţi de frig

Numărul cardiacilor care au avut nevoie de ajutor medical a crescut cu aproximativ 15 la sută în noaptea de joi spre vineri. Medicii de la Ambulanţa Galaţi spun că temperaturile scăzute înregistrate pentru a doua noapte consecutiv sunt de vină pentru această situaţie. Evitarea alcoolului, tutunului şi a cafelei, alimentaţia echilibrată şi moderată şi vizita la medic sunt principalele modalităţi prin care se poate evita o înrăutăţire a stării de sănătate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Zeci de cardiaci au avut nevoie de Ambulanţă

Mai mulţi gălăţeni cu probleme cardiace au avut nevoie de ajutor medical în noaptea de sâmbătă spre duminică. Astfel, potrivit dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi, faţă de alte perioade ale anului creşterea a fost de aproximativ 50 la sută. Temperaturile scăzute şi mesele mai bogate prilejuite de sărbătorile de iarnă sunt principalele cauze care au condus la această situaţie. Medicii le recomandă cardiacilor să respecte tratamentul care le-a fost prescris, să evite abuzul de sare, grăsimi şi alcool şi să poarte îmbrăcăminte adecvată atunci când trec brusc de la cald la frig.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Trei cardiaci au murit în doar câteva ore

Trei gălăţeni trecuţi de 60 de ani, aflaţi în evidenţele medicilor din cauza problemelor cardiace, au decedat în noaptea de luni spre marţi. Potrivit doctorului Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, cel mai probabil de vină sunt temperaturile mai scăzute şi ceaţa din atmosferă. Medicii le recomandă mai ales cardiacilor, dar şi celorlalte categorii de bolnavi cronici, să respecte tratamentele prescrise, să nu mănânce gras sau sărat, să evite tutunul, cafeaua şi alcoolul şi să nu iasă din casă dimineaţa şi seara, atunci când temperaturile sunt mai mici.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.