Jump to content

Negocieri pentru salariile din 2014 la ArcelorMittal Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Negocieri pentru salariile din 2014 la ArcelorMittal Galaţi

* La negocierile Contractului Colectiv de Muncă pe 2014 va participa, din câte se pare, doar Sindicatul Siderurgistul AMG * Conducerea ArcelorMittal a anunţat în repetate rânduri că nu va majora salariile câtă vreme Combinatul e pe minus * Întregul grup ArcelorMittal a devenit profitabil, dar divizia din care face parte unitatea de la Galaţi înregistrează în continuare pierderi

Astăzi încep în Combinat negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă, valabil de la 1 ianuarie 2014. Deşi nici sindicaliştii nu şi-au expus încă public doleanţele şi nici conducerea ArcelorMittal nu a anunţat ce este dispusă să ofere, cei 7.000 de angajaţi de pe platforma siderurgică nu par să aibă speranţe prea mari anul acesta la creşteri salariale. Şi asta întrucât conducerea Combinatului a anunţat în repetate rânduri că nu va mări lefurile siderurgiştilor câtă vreme unitatea este pe pierdere. În plus, negocierile de anul acesta nu stau sub semnul îndoielii nici în ceea ce priveşte părţile participante. Sindicatul Siderurgistul AMG susţine că este singurul îndreptăţit să ia loc la masa tratativelor, lucru pe care îl recunosc chiar şi celelalte sindicate.
Un singur sindicat reprezentativ
Astăzi are loc prima întâlnire din cadrul negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă pe 2014. Este doar o întâlnire "de tatonare", în care se va vorbi despre rezultatele financiare ale unităţii şi se va stabili cine va intra la negocieri. Lucrurile par a fi, totuşi, destul de clare încă dinainte de primele discuţii, anul acesta reprezentativitatea Sindicatului Siderurgistul AMG nefiind contestată de nimeni. "Suntem singurii reprezentativi conform Legii 62 a dialogului social. Am trimis o adresă către conducerea Combinatului şi ni s-a răspuns că îndeplinim toate criteriile ca să participăm la negocieri. Noi avem o hotărâre judecătorească în acest sens, avem 4.200 de membri, adică mai mult de jumătate din numărul salariaţilor, număr la care am ajuns după comasarea a şapte sindicate în iulie 2011", a explicat purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan.
Şi, spre deosebire de anii precedenţi, nici măcar restul sindicaliştilor de pe platformă nu mai contestă acest punct de vedere. "Justiţia gălăţeană a dat un verdict, asta e. Conform legii, doar sindicatul Siderurgistul poate participa la negocieri. Nouă nu ne rămâne decât să supervizăm tratativele. Vom mobiliza oamenii dacă va fi nevoie să ne spunem doleanţele, în cazul în care nu se va ţine cont de ele. Asta e singura variantă pe care ne-a mai lăsat-o legiuitorul", a declarat Gheorghe Tiber, de la Sindicatul Solidaritatea.
Nu profit, nu majorări salariale
Şi dacă în ceea ce priveşte participanţii la tratative, lucrurile sunt oarecum clare, miza negocierilor de anul acesta încă nu a fost făcută publică. "Deocamdată vom cere situaţia financiară a Combinatului şi, în funcţie de asta, ne vom stabili o listă de cerinţe", a mai spus Vasile Crişan.
În schimb, conducerea ArcelorMittal nu pare dispusă să ofere creşteri salariale nici anul acesta, urmând foarte probabil să invoce din nou criza şi pierderile financiare. Într-un răspuns la o solicitare pe tema salariilor formulată recent de "Viaţa liberă", directorul Bruno Ribo afirma că pierderile semnificative din ultimii ani au împiedicat creşterea salariilor, convenindu-se doar o serie de bonusuri: "ArcelorMittal Galaţi s-a confruntat cu provocări semnificative începând cu momentul în care criza economică a lovit pieţele siderurgice. Cu precădere în Europa, cererea a scăzut cu 30 la sută, din 2008. Prin urmare, unitatea noastră a înregistrat, pierderi în ultimii cinci ani, dar a fost sprijinită financiar de Grupul ArcelorMittal în această perioadă. Din perspectivă socială, principalul nostru obiectiv a fost protejarea locurilor de muncă şi a veniturile angajaţilor companiei. Atunci când salariile nu au putut fi mărite din cauza mediului economic, am acordat bonusuri financiare. Sistemul salarial a fost modernizat, astfel încât să fie pusă în practică o bază de calcul corectă, conform unei noi matrici de posturi şi să elimine distorsiunile din trecut. Salariul mediu brut al unui angajat ArcelorMittal Galaţi este cu 6 la sută mai mare decât media înregistrată în România. De asemenea, în afara salariului de bază, unitatea noastră oferă, adiţional, un pachet important de beneficii, care reprezintă - în medie  - 30 la sută din venitul unui angajat."
Grupul Mittal, pe plus
Există, totuşi, ceva semne de îmbunătăţire a situaţiei la nivelul întregului grup ArcelorMittal. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, în al treilea trimestru al anului 2013, ArcelorMittal a înregistrat un pofit de bază (EBITDA) de 1,7 miliarde de dolari, cu 24 la sută mai mare faţă de cifrele din trimestrul al treilea al anului 2012. Inclusiv livrările au crescut la nivelul grupului, ajungând la 21,1 milioane tone în trimestrul al treilea 2013, cu 6 la sută mai mult faţă de perioada similară din 2012.
Vestea proastă, însă, este că Divizia de Produse Plate (ArcelorMittal Flat Carbon Europe), cea din care face parte ArcelorMittal Galaţi, a înregistrat pierderi de 131 milioane de euro în trimestrul al treilea al anului 2013. Chiar şi aşa, pierderile sunt mai mici cu 20 de milioane de euro faţă de trimestrul precedent (al doilea din 2013), fapt care confirmă un reviriment al companiei.
Din păcate, deocamdată nu există raportări oficiale în ceea ce priveşte ArcelorMittal Galaţi, dar surse de pe platforma siderurgică indică faptul că unitatea de la Galaţi a reuşit să reducă pierderile chiar mai mult decât divizia din care face parte, rămânând, totuşi, în continuare pe minus.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sindicaliştii de la ArcelorMittal cer majorarea salariului cu 17 la sută

* Sindicatul Siderurgistul AMG vrea o majorare semnificativă a salariilor * De asemenea, reprezentanţii muncitorilor mai cer prime de sărbători şi vacanţă în valoare totală de 1.500 de lei pe an

Sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi cer indexarea salariului cu 17 procente la actualele runde de negocieri care au loc în Combinat. De asemenea, membrii Sindicatului Siderurgistul AMG, singurul care participă anul acesta la negocierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pe 2014, mai cer şi o serie de sporuri pentru diverse categorii de salariaţi, care pot ajunge şi până la sută la sută. "Am transmis o adresă conducerii ArcelorMittal prin care îi informăm cu privire la cererile noastre. Astfel, dorim ca de la 1 ianuarie 2014 să se indexeze salariul de bază individual al tuturor salariaţilor cu 17 la sută. De asemenea, avem şi o serie de cerinţe în ce priveşte anumite sporuri. Sporul pentru siguranţa circulaţiei să fie între 5 şi 8 la sută, iar sporul pentru personalul care lucrează pe bază de grafic de tură (în patru schimburi) să fie de 50 la sută sâmbăta şi de sută la sută duminica", a declarat purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan.
Sporuri şi prime pentru evenimentele majore din an
În plus, sindicaliştii au venit cu o serie de propuneri şi în privinţa altor sporuri. "Cerem un spor în sumă fixă de 100 de lei pe lună pentru «Salvatori», adică cei care au făcut cursuri speciale în acest sens, un spor de 5 la sută pentru consemn al salariaţilor la domiciliu, un spor pentru activitatea de manevră în conducere simplificată (este vorba despre mecanicii de locomotivă), care să fie de 30 la sută şi un spor pentru antene de 10 la sută", a completat Vasile Crişan.
Sindicaliştii s-au decis şi cu privire la primele de sărbători. Astfel, ei cer câte 250 de lei pentru fiecare eveniment major din an (ziua de naştere, Paşti, Ziua Metalurgistului şi Crăciun), precum şi o primă de vacanţă de 500 de lei.
O ultimă cerinţă a reprezentanţilor salariaţilor este ca de la 1 ianuarie 2014 salariul minim în Combinat să fie de 900 de lei brut, iar de la 1 iulie acesta să crească la 950 de lei.
Bruno Ribo: "Trebuie să înţelegem unde ne aflăm"
E greu de spus, însă, cam cât vor primi sindicaliştii din tot ceea ce au cerut. Conducerea ArcelorMittal s-a declarat reticentă cu privire la majorarea salariului anul acesta. "Singurul meu mesaj este că trebuie să înţelegem unde ne aflăm. Nu trebuie să uităm că suntem în al cincilea an consecutiv de pierderi. Înţelegem dificultăţile angajaţilor noştri, dar ceea ce s-a făcut pentru ei în ultimii doi ani este maximum din ceea ce se putea face. În ciuda pierderilor, trebuie să continuăm să investim, ca să ne menţinem şi să progresăm", a declarat recent Bruno Ribo, într-un interviu acordat "Vieţii libere".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Niciun leu în plus pentru salariile siderurgiştilor

În cadrul întâlnirii care a avut loc luni între reprezentanţii conducerii şi ai sindicatului Siderurgistul, s-a pus pentru prima oară pe tapet problema legată de drepturile salariale cuvenite angajaţilor unităţii. Astfel, în timp ce reprezentanţii sindicatului Siderurgistul au avansat cererea de creştere cu 17% a salariului de bază, după ce iniţial hotărâseră să ceară o majorare de 15%, reprezentanţii administraţiei unităţii i-au informat pe sindicalişti, prin vocea directorului de Resurse Umane, Mihaela Crăciun, că unitatea nu poate acorda nicio creştere salarială, ţinând cont de situaţia economico-financiară cu care se confruntă.

Reamintim că în cadrul tratativelor pentru Contractul Colectiv de Muncă aferent anului trecut, prima propunere avansată de conducere a fost de scădere cu un procent de 5% a salariilor, dar în urma negocierilor s-a obţinut acordarea în trepte a unui bonus în cursul acestui an. Ultima tranşă de bonus, care ar fi urmat să fie acordată în cursul lunii decembrie, este condiţionată de faptul ca fostul colos siderurgic să nu fi înregistrat pierderi, lucru care nu se va realiza, ceea ce înseamnă că siderurgiştii vor primi în cursul acestei luni doar prima aferentă de Crăciun. Reprezentanţii sindicatului Siderurgistul au întrebat dacă este posibilă acordarea în cursul lunii decembrie a ultimei tranşe de bonus, răspunsul conducerii fiind negativ, argumentul fiind că fostul colos siderurgic va termina anul cu pierderi.

Rămâne de văzut ce vor obţine liderii sindicatului Siderurgistul în urma finalizării acestor negocieri, în condiţiile în care lista doleanţelor pe care le au legate de creşterea unor drepturi salariale este mult mai mare. De asemenea, rămâne de văzut ce sume vor fi negociate între reprezentanţii celor două părţi în ceea ce priveşte concedierile colective, care potrivit informaţiilor noastre va constitui un punct extrem de important la negocieri.

Următoarea întâlnire de negociere a Contractului Colectiv de Muncă va avea loc în cursul zilei de vineri.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Previzibil. Ar fi fost de mirare sa se accepte si 5% crestere. Poate am devenit obositor, dar: cu sindicate "mascate", cu lideri care se cearta pe ciolan mai dihai decat cei mai "adevarati politicieni", cu atatea sindicate care mai de care "reprezentative"... Ce poti obtine? Doar o divizare din ce in ce mai mare a celor care chiar muncesc si, aproape legat de situatia dinainte, o coagulare a celor care-si doresc pastrarea unor privilegii. Daca vrea cineva sa ma contrazica ar fi ideal sa vina cu o declaratie de avere a sefilor "sindicalisti" de acum 10-15 ani si cu una (cat de cat reala) din zilele noastre...

Link to comment
Share on other sites

Negocierile de la Combinat bat pasul pe loc

Reprezentanţii conducerii şi ai administraţiei Combinatului s-au întâlnit din nou vineri pentru a discuta pe marginea prevederilor noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) aferent anului 2014, care ar urma să intre în vigoare de pe 8 februarie, când expiră actualul contract. Şedinţa de tratative care a avut loc vineri, ultima din acest an, nu a adus nimic nou faţă de cea precedentă în ceea ce priveşte drepturile salariale pe care ar urma să le primească anul viitor cei 7.200 de angajaţi ai Combinatului.

Astfel, în ceea ce priveşte majorarea salariilor, conducerea Combinatului, prin vocea directorului Direcţiei de Resurse Umane, Mihaela Crăciun, şi-a menţinut punctul de vedere din cadrul şedinţei anterioare, şi anume că din cauza situaţiei economico-financiare nu se poate acorda niciun leu în plus la salarii.

Reprezentanţii sindicatului Siderurgistul, după anumite discuţii avute cu reprezentanţii conducerii pe marginea creşterii salariilor, mai exact privind o propunere neoficială care nu a fost acceptată de conducere, şi-au menţinut punctul oficial legat de creşterea salariilor, şi anume creşterea salariilor cu un procent de 17%.

Este greu de crezut că în urma finalizării tratativelor care se vor relua anul viitor siderurgiştii vor beneficia de o majorare de salariu pe care şi-ar dori-o, cert este însă faptul că în cursul lunii decembrie vor beneficia de prima de Crăciun, dar nu vor primi bonusul care ar fi urmat să fie acordat în cursul aceleiaşi luni dacă societatea nu ar fi înregistrat la sfârşitul acestui an pierderi.

Reamintim că în urma negocierii ultimului Contract Colectiv de Muncă, în vigoare în cursul acestui an, nu s-au acordat majorări salariale, ci s-a prevăzut acordarea unui bonus în trei etape, din care ultima tranşă era condiţionată de faptul ca unitatea să nu înregistreze pierderi.
monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Crester 0% si dreptul de a contribui la acoperirea pierderilor Combinatului :))

Sincer, cine ar fi tampit sa-si riste situatie de "lider" sindical doar pentru a cere 2-3% crestere pentru pulifricii care baga gheaba (cat de cat)?

Link to comment
Share on other sites

Negocieri în impas. "Tensiunile sociale sunt inevitabile" la ArcelorMittal Galaţi

* Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă s-au împotmolit, aşa cum era de aşteptat, la capitolul creşteri salariale * Următoarea rundă de negocieri va avea loc pe 6 ianuarie

Sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi ameninţă că dacă actuala administraţie nu este de acord cu creşterea salariilor în Combinat în 2014 siderurgiştii vor ieşi în stradă. Potrivit unor surse sindicale, negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) pe 2014 de la ArcelorMittal Galaţi au ajuns în impas din cauză că şefii combinatului nu vor să accepte o majorare salarială. "Verdictul în ce priveşte salariile a fost amânat pentru primele zile din 2014, pe data de 6 ianuarie avem următoarea rundă de negocieri. Deocamdată, putem spune că avem o uşoară îmbunătăţire a capitolului protecţie socială, însă avem şi o serie de cerinţe la care ţinem foarte mult", a declarat Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG, singurul sindicat care participă anul acesta la negocierile noului CCM.
Salariile, eterna problemă
Din câte se pare, capitolul la care s-au împotmolit negocierile este cel al creşterilor salariale. "Dacă nu se va înţelege că cererile noastre sunt absolut decente, fireşti, există riscul declanşării unor tensiuni sociale pe platforma siderurgică. Tensiuni pe care nu le dorim, dar care par inevitabile, dacă actuala administraţie nu va înţelege nevoile siderurgiştilor", a mai spus Vasile Crişan. Acesta a ţinut să sublinieze că li s-ar face o foarte mare nedreptate siderurgiştilor în 2014 dacă lefurile nu vor creşte. "În acest moment, salariul minim în Combinat, mă refer la salariul muncitorului calificat, este de 900 de lei. Iar Guvernul a anunţat că de la 1 iulie 2014 salariul minim pe ţară va fi de 900 de lei. Practic, asta ar însemna că de la mijlocul anului la ArcelorMittal Galaţi se va plăti salariul minim pe economie. Niciodată în istoria Combinatului nu s-a întâmplat asta. Întotdeauna siderurgiştii au avut ceva mai mult decât salariul minim pe economie, măcar cu o sută de lei în plus. Sperăm ca administraţia să accepte această creştere", a completat Vasile Crişan.
Bruno Ribo: "Să înţelegem unde ne aflăm"
Sindicaliştii susţin că de această majorare de salarii depinde de competenţa la locul de muncă. "Am subliniat asta şi în procesul verbal de la ultima rundă de negocieri. Sindicatul Siderurgistul AMG consideră că între locurile de muncă, numărul de angajaţi, organizarea lucrului şi a timpului de lucru există o legătură strânsă. Ruperea acestei legături duce la scăderea fiabilităţii instalaţiilor de producţie, punând în pericol salariaţii, şi de aceea solicităm mărirea salariilor pentru a păstra competenţa în cadrul societăţii noastre", a mai spus purtătorul de cuvând al Siderurgistul AMG.
De cealaltă parte, însă, conducerea ArcelorMittal Galaţi pare decisă să pună în acord salariile din companie cu situaţia economică. "Singurul meu mesaj este că trebuie să înţelegem unde ne aflăm. Nu trebuie să uităm că suntem în al cincilea an consecutiv de pierderi. Înţelegem dificultăţile angajaţilor noştri, dar ceea ce s-a făcut pentru ei în ultimii doi ani este maximum din ceea ce se putea face. În ciuda pierderilor, trebuie să continuăm să investim, ca să ne menţinem şi să progresăm", a declarat recent Bruno Ribo, într-un interviu acordat "Vieţii libere".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sindicaliştii cer majorare salarială, administraţia dă doar bonusuri

Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la ArcelorMittal Galaţi continuă miercuri cu o nouă rundă de negocieri, după ce sindicaliştii de la Siderurgistul AMG nu au reuşit nici ieri să ajungă la un consens cu privire la creşterile salariale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al sindicaliştilor, Vasile Crişan, şi ieri conducerea combinatului a refuzat cererea de creştere salarială, venind în schimb cu o ofertă de bonusuri financiare. "Noi am mai scăzut din pretenţii, vrem o creştere salarială de 15 la sută, faţă de 17 la sută, cât am cerut la începutul negocierilor, însă conducerea ArcelorMittal este în continuare de neînduplecat. Ei au propus un bonus de 2 la sută din salariul anual pentru fiecare salariat, plătibil în luna februarie, precum şi un bonus de 1 la sută, în iulie, dacă se va înregistra profit. Considerăm că această propunere este încă insuficientă", a declarat Vasile Crişan. Acesta a subliniat că sindicaliştii sunt îndreptăţiţi că ceară o creştere salarială. "Prin creşterea indicatorilor de performanţă în 2013 la nivelul cel mai de sus din toată istoria Combinatului s-au creat premisele pentru a solicita creşteri salariale. Considerăm că aceste rezultate ne îndreptăţesc să cerem aceste creşteri", a completat Vasile Crişan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Majorări salariale cu şase procente, condiţionate, la combinatul ArcelorMittal Galaţi în 2014

Salariile angajaţilor ArcelorMittal din Galaţi vor creşte cu aproximativ şase procente în 2014 dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii, a anunţat administraţia combinatului siderurgic vineri seară, la finalul negocierilor cu reprezentanţii salariaţilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

În urma negocierilor, s-a convenit acordarea unei majorări salariale fixe de 50 de lei. În plus, salariaţii ar putea beneficia de o primă de 120 de lei la sfârşitul anului 2014 dacă ArcelorMittal Galaţi nu va mai încheia anul cu pierderi, aşa cum s-a întâmplat din 2010 şi până în prezent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Siderurgiştii gălăţeni ar mai putea primi câte 150 de lei de Ziua Sănătăţii şi Securităţii în Muncă dacă în departamentele din care fac parte nu se vor înregistra accidente de muncă, au declarat surse sindicale.

Reprezentaţii patronatului au confirmat doar existenţa unei creşteri de sumă fixă şi a celor două prime care ar putea fi acordate condiţionat.

"ArcelorMittal Galaţi anunţă încheierea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pentru anul 2014 prin semnarea acestuia cu partenerul social, Sindicatul Siderurgistul AMG. Noul C.C.M. prevede creşterea salariilor în sumă fixă şi două bonusuri noi pentru obţinerea de rezultate bune în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi pentru revenirea pe profit a unităţii", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al conducerii combinatului siderurgic.

Acesta mai susţine că, din punctul de vedere al administraţiei combinatului siderurgic, noul CCM presupune creşterea medie a veniturilor de 6%, inclusiv o creştere a salariului de bază de până la 5,2%.

Reprezentanţii Sindicatului Siderurgistul, singurii care au participat la negocieri, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi expune punctul de vedere în legătură cu noul contract.

Înaintea ultimei şedinţe de negocieri, ei anunţaseră că nu vor semna contractul decât în situaţia în care vor primi o majorare a salariilor de 15 procente.

Link to comment
Share on other sites

Sindicaliştii, mulţumiţi şi nu prea de rezultatul negocierilor

Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la ArcelorMittal Galaţi s-au încheiat vineri, sindicaliştii obţinând o creştere salarială de 50 de lei în sumă fixă pentru fiecare salariat al combinatului. Pe de o parte, este vorba despre prima creştere salarială înregistrată din 2011 încoace, însă, pe de altă parte, procentul de 5 la sută, reprezentând creşterea medie pe combinat, este mult mai mic decât ceea ce au anunţat sindicaliştii că vor cere la începutul negocierilor: o creştere a salariilor cu minimum 15 la sută.
"Reprezentanţii Sindicatului Siderurgistul AMG, singurul sindicat reprezentativ la nivel de unitate şi prezent la aceste negocieri consideră că, ţinând cont de contextul local, naţional şi european, rezultatele acestor negocieri reprezintă un pas înainte, este adevărat, mic, dar înainte, în care a contat foarte mult prezenţa la masa negocierilor a unui singur sindicat prin unificarea şi comasarea celor opt sindicate de la departamente în Sindicatul Siderurgistul AMG", se arată chiar în procesul verbal încheiat la finalul negocierilor dintre sindicalişti şi administraţia ArcelorMittal. Purtătorul de cuvânt al sindicaliştilor, Vasile Crişan, susţine că principalul câştig al acestor negocieri a fost că în sfârşit s-a acordat şi o majorare salarială după o lungă perioadă în care s-au dat numai bonusuri. "Ne bucurăm că am reuşit în sfârşit repunerea în funcţiune a motorului de creştere a salariilor de bază. Considerăm că reprezentanţii administraţiei au evitat în ultimul moment declanşarea unor tensiuni greu de evaluat dacă nu s-ar fi mărit salariile", a declarat Vasile Crişan.
Un alt punct asupra căruia s-a mai convenit la ultima şedinţă de negocieri este acordarea unei prime de 120 de lei brut în luna aprilie 2014 "pentru respectarea regulilor de sănătate şi securitate în muncă, acordată muncitorilor, maiştrilor şi TESA studii medii din secţiile de producţie şi mentenanţă, dacă în secţiile din care fac parte nu se înregistrează accidente de muncă, soldate cu incapacitate temporară de muncă, accidente mortale în anul 2013, atât în rândul salariaţilor proprii, cât şi din rândul contractorilor aferenţi".
De asemenea, tot la ultima şedinţă de negocieri a mai fost stabilită acordarea unei sume fixe de 150 de lei brut pentru fiecare salariat, ce va fi plătită în decembrie 2014 dacă societatea înregistrează profit.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.