Jump to content

Viitorul Constanţa - Oţelul Galaţi 4-3


dcp100168

Recommended Posts

Lienen promite schimbări cu Viitorul

Germanul de pe banca Oţelului este dezamăgit de jucătorii cu calităţi tehnice ai Oţelului şi anunţă schimbări serioase în primul unsprezece la partida cu Viitorul, una decisivă pe acest final de tur. Deşi nu a nominalizat pe nimeni, Lienen se referă probabil în special la Cătălin Iorga şi Bogdan Gavrilă, ambii jucători de bandă având o prestaţie modestă cu FC Vaslui, ei nereuşind în niciun moment să-şi depăşească adversarii direcţi în duelurile unu la unu.
Antrenorul spune că va sacrifica spectacolul pentru a obţine puncte, deoarece echipa a ajuns într-un moment dificil fiind mai aproape ca niciodată de retrogradare. Tehnicianul anunţă şi o schimbare de stil nu doar a primului 11, precizând că Oţelul va juca mai economicos, pentru a obţine cât mai multe puncte.

Ewald Lienen: „Au fost unii jucători care deşi au calităţi tehnice excelente, n-au reuşit să-şi impună jocul. N-au avut agresivitatea necesară, astfel am pierdut multe dueluri unu contra unu. Voi face şi schimbări în echipă, le voi da şansa jucătorilor care n-au aceeaşi calitate tehnică, dar poate au o altă ambiţie. Am încercat să avem un joc de posesie, plăcut pentru spectatori, dar văd că nu dă rezultate. Putem să ne schimbăm stilul pentru că avem nevoie de rezultate. Vaslui, de exemplu, nu joacă deloc estetic, dar câştigă meciuri. Asta trebuie şi noi să facem, să aducem cât mai multe puncte.”

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Giurgiu este suspendat

Căpitanul Oţelului nu poate evolua în partida din deplasare de la Chiajna cu Viitorul, deoarece a încasat cel de-al patrulea său cartonaş galben stagional şi este suspendat automat o etapă. Locul său ar putea fi luat de Ciprian Milea sau Ioan Filip.
Antrenorul Ewald Lienen întâmpină şi alte probleme de lot, Samoel Cojoc, Joao Felipe Antunes, Alexandru Zaharia sau Sergiu Costin având şanse foarte mici de a evolua în acest meci. De asemenea, chiar dacă a promis schimbări în echipa de bază, tehnicianul german a rămas şi fără aportul lui Gabriel Paraschiv, care a hotărât că este timpul să plece de la Oţelul.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Din nou probleme de lot pentru Oţelul

* La fel ca la ultimele două jocuri, tehnicianul german Ewald Lienen are mulţi jucători indisponibili înaintea unui meci important în economia clasamentului

Oţelul a ajuns pe loc de retrogradare şi nu-şi mai permite paşi greşiţi până la întreruperea campionatului pentru a nu ajunge într-o situaţie mult prea greu de ieşit.

Antrenorul Ewald Lienen are din nou mari probleme în alcătuirea formulei de start pentru meciul cu Viitorul Constanţa, de la Chiajna, de mâine. La fel ca la ultimele două partide vor absenta ambii fundaşi dreapta, Samoel Cojoc şi Joao Felipe Antunes (accidentaţi), astfel că problemele din defensivă vor trebui acoperite cu improvizaţii. La meciul cu FC Vaslui primul gol s-a primit de pe partea dreaptă a apărării gălăţene, iar pe parcursul jocului tehnicianul german i-a folosit pe rând, pe postul de fundaş de bandă, pe Sîrghi şi Mişelăricu, dar niciunul dintre ei n-a reuşit să suplinească locul unui jucător de meserie pe acel post. Chiar dacă se pregăteşte normal cu echipa, Antunes nu va putea fi folosit până la primăvară, atunci când va fi complet refăcut după accidentarea suferită la nas. Celălalt fundaş dreapta, Cojoc, a suferit o accidentare la genunchi şi se speră în recuperarea sa până la finalul de an. Drept urmare accidentărilor, pe acest post a fost promovat de la echipa a doua Andrei Marus, care a şi debutat în victoria, scor 2-1, cu FC Botoşani. O altă soluţie de avarie pentru flancul drept al defensivei ar fi Ciprian Milea, mijlocaş central la bază, care a mai evoluat în meciul de la Timişoara.
Lipseşte căpitanul
Problemele de lot nu se opresc doar la capitolul fundaşului dreapta, ci şi în axul central. Gabriel Giurgiu, căpitanul de la ultimele partide, va absenta din cauza unei suspendări după ce a încasat cel de-al patrulea cartonaş galben al sezonului, la meciul trecut, cu FC Vaslui. De asemenea, în defensivă, Costin e încă în recuperare, iar tânărul Moglan s-a antrenat separat în ultimele zile. Tot la capitolul absenţe figurează şi Alexandru Zaharia, cel care n-a apucat încă să debuteze într-un joc oficial pentru Oţelul.
Pentru gălăţeni urmează o perioadă cu meciuri extrem de importante până la sfârşitul anului. După meciul de sâmbătă cu Viitorul, gruparea roş-alb-albastră va mai disputa alte două jocuri împotriva unor contracandidate la evitarea retrogradării, acasă contra Coronei şi cu „U” Cluj în deplasare. În plus, Oţelul va întâlni pe Steaua de două ori, o dată în sferturile Cupei României, la Bucureşti, şi pe teren propriu, în campionat.
viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

George Rădulescu, la centru

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe George Rădulescu (Bucureşti) să conducă la centru partida dintre Viitorul Constanţa şi Oţelul, din cadrul etapei a 16-a a Ligii I la fotbal. Acesta va fi ajutat la cele două margini de arbitrii asistenţi Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) şi Eduard Florin Ungureanu (Bucureşti), în timp ce rezervă va fi Dragoş Istrate (Bucureşti). Observator al brigăzii de arbitri a fost desemnat Victor Dan Berbecaru din Râmnicu Vâlcea, în timp ce de buna desfăşurare a meciului se va îngriji Paul Cazan din Bucureşti.
George Rădulescu a arbitrat o singură dată Oţelul, la un 0-0 la Astra Giurgiu, sezonul trecut, el fiind relativ nou pe prima scenă a fotbalului românesc. În total are doar 15 jocuri în Liga I.
Partida Viitorul Constanţa - Oţelul se va disputa azi, cu începere de la ora 18.30, jocul urmând să fie transmis în direct de postul DigiSport.

dunareabatrana.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Viitorul Constanţa - Oţelul Galaţi 4-3

Formaţia FC Viitorul a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (4-0), echipa Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a XVI-a a Ligii I. Golurile învingătorilor au fost marcate de Mitrea '7, '39 şi Axente '20, '22. Pentru Oţelul au înscris Henrique '75, Sipovici '77 şi Bejan '90+3 (autogol).

1-0: Mitrea deschide scorul dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, la care mingea este deviată de zidul oaspeţilor.

2-0: Axente înscrie cu un şut la colţul scurt.

3-0: Acelaşi Axente marchează împingând în plasă mingea trimisă în bară de Băluţă.

4-0: Mitrea marchează tot dintr-o lovitură liberă, de la circa 30 de metri.

4-1: Henrique înscrie cu un şut de la marginea careului.

4-2: Sipovici marchează cu un şut din apropiere.

4-3: Bejan stabileşte scorul final cu un autogol.

FC Viitorul: Balauru - Nikolov, Bejan, Larie, Toşca - Benzar (Daminuţă '74), Al. Lazăr - Băluţă (I. Şerban '88), Gavra, Mitrea - Axente (Dică '64). Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.
Oţelul Galaţi: Brăneţ - Milea, Sipovici, Sîrghi, Murgoci (Mişelăricu '31) - I. Filip, Cooper - Băjenaru (Gavrilă '56, Tudorie '89), Marquinhos, Iorga - Henrique. Antrenor: Ewald Lienen.

Cartonaşe galbene: Gavra '76 / Sîrghi '15, Milea '83

Arbitri: George Rădulescu (central) - Vladimir Urzică, Florin Eduard Ungureanu (asistenţi) - Dragoş Istrate (rezervă). Observatori: Dan Victor Berbecaru, Paul Cazan

Link to comment
Share on other sites

Narcis Răducan anunţă schimbări din iarnă, dar promite că Oţelul actual va pune probleme Stelei

Preşedintele executiv al Oţelului, Narcis Răducan, consideră că jucătorii sunt singurii vinovaţi pentru eşecul de pe terenul Viitorului (3-4) şi anunţă că vor fi date amenzi, iar în iarnă se va face o remaniere a anumitor posturi. De asemenea, şeful moldavilor şi-a exprimat încrederea că neamţul Ewald Lienen va reuşi să schimbe faţa echipei pentru meciul cu Steaua, din etapa viitoare. "Este inexplicabil ce s-a întâmplat în prima repriză. De regulă protejez jucătorii şi nu îmi place să-i acuz public, dar cred că este vorba despre indolenţă, iar acest lucru nu va rămâne nepedepsit. Am vorbit cu Ewald şi cred că va acoperi aceste nereguli. Fotbaliştii şi-au spălat onoarea în partea a doua, dar tot este puţin. Câştigăm cu toţii, dar pierdem şi cu toţii, însă când este vorba despre indolenţă trebuie să acţionăm. Vă asigur că, împreună cu Ewald Lienen, vom face ca alte posturi să arate total diferit după pauza de iarnă. Felul în care am jucat în repriza a doua poate fi un punct de plecare pentru meciul cu Steaua. Adversarul este mult mai puternic, dar putem scoate un rezultat bun", a spus Narcis Răducan la DigiSport.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.