Jump to content

Un suporter gălăţean, printre românii reţinuţi în Grecia


dcp100168

Recommended Posts

Un suporter gălăţean, printre românii reţinuţi în Grecia
* „A fost luat la grămadă, fără să aibă asupra lui materiale pirotehnice!”

Un suporter gălăţean a fost reţinut, alături de alţi şapte români, sub acuzaţia deţinerii de torţe şi fumigene, materiale interzise de către legislaţia elenă la intrarea pe un stadion, la meciul Grecia - România 3-1, disputat vineri seară, în turul barajului pentru calificarea la CM 2014.

Deşi au fost aprinse torţe şi fumigene în sectorul rezervat suporterilor români, soţia suporterului reţinut a precizat că gălăţeanul nu avea la el materiale pirotehnice. „Este un om liniştit, nici vorbă de aşa ceva. La meciurile de acasă merge cu mine, nici măcar nu face parte din galerie. Am vorbit cu el o singură dată de când a fost luat în arest. Mi-a zis că l-au luat pe sus, fără să aibă vreo vină. Nu ştie când se va putea întoarce acasă, nici nu înţelege prea bine ce i se întâmplă acolo”, a declarat soţia suporterului, care doreşte protecţia sub anonimat a numelor.

În plus, soţia fanului arestat s-a declarat indignată de autorităţi pentru că nu a luat nimeni legătura cu familia şi nu s-a primit niciun răspuns. „Nici eu, nici socrii, nici cumnaţii, nimeni n-a fost contactat de autorităţi. Nu ştim nimic, când se va rezolva şi cum. Am văzut că au spus la televizor că familiile celor arestaţi au fost contactate, dar nici vorbă de aşa ceva”, a precizat soţia.

„Ţinuţi separat în condiţii mizere”

Unul dintre cei care l-au însoţit pe suporterul arestat la meciul cu Grecia ne-a declarat că nici vorbă ca gălăţeanul să fi avut la el materiale pirotehnice. „Grecii aveau nevoie de o justificare pentru că s-au aprins fumigene şi torţe în sectorul nostru şi au luat pe cine au apucat. A picat vina şi pe Ş. Noi, prietenii lui, am încercat să mergem la secţia de poliţie, dar am fost împinşi cu totul din oraş. Ni s-a zis că funcţionarii nu lucrează în weekend, dar s-a găsit totuşi un judecător. Autorităţile române n-au făcut nimic. Sunt acolo opt români, ţinuţi separaţi, în condiţii mizere. Din partea grecilor n-au fost arestări, deşi fanii lor au avut mai multe materiale pirotehnice. Stăteau la tribuna a doua cu torţele în mână fără să păţească nimic”, a spus unul dintre prietenii care a efectuat deplasarea în Grecia alături de suporterul reţinut. La meci a participat un grup de 20 de gălăţeni.

Încă în arest

Cei opt suporteri români reţinuţi au fost condamnaţi la 5 luni cu suspendare. "Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident şi s-au deplasat la subdiviziunea unde erau reţinuţi cetăţenii români pentru a discuta cu aceştia. Potrivit informaţiilor primite de la ambasada României la Atena, cei 8 cetăţeni români au fost condamnaţi la o pedeapsă de 5 luni cu suspendare, pe o perioadă de 3 ani. Cetăţenii români au făcut apel la hotărârea judecătorească emisă. Poliţia a decis menţinerea celor 8 români în stare de arest, până la finalizarea procedurilor de expulzare", informează MAE, la solicitarea Mediafax.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.