Jump to content

Primăria îi goneşte pe chiriaşi din casele cu bulină roşie


dcp100168

Recommended Posts

Primăria îi goneşte pe chiriaşi din casele cu bulină roşie

Speriată de cutremurele care se tot anunţă, Primăria Galaţi a pus la cale eliberarea locuinţelor cu bulină roşie. Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local se află şi un proiect de hotărâre privind încetarea contractelor de închiriere existente în imobilele care prezintă risc seismic I, expertizate cu propunere de demolare şi mutarea de urgenţă a chiriaşilor.

În documente se arată că, în prezent, în administrarea Consiliului Local  există 36 de imobile proprietate privată a municipiului, expertizate cu propunere de demolare. În aceste imobile locuiesc 105 familii, totalizând 336 de persoane.

Având în vedere riscul uriaş pe care-l prezintă aceste clădiri atât pentru locatarii lor cât şi pentru ceilalţi cetăţeni ai municipiului, se supune spre aprobare încetarea tuturor contractelor de închiriere şi mutarea de urgenţă, pe o perioadă limitată, a locatarilor în locuinţe de necesitare. Acestea fie vor fi special construite, fie vor fi achiziţionate sau închiriate. Primăria ia în calcul şi amplasarea de unităţi locative şi/sau module pe terenuri proprietarea municipiului, libere de construcţii. Rămâne de văzut ce vor decide aleşii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Imobil reabilitat, transformat în locuinţă de serviciu

Imobilul din strada dr. Al. Carnabel nr.21 a fost transformat, prin votul aleşilor locali, în locuinţă de serviciu. Potrivit documentelor, clădirea a devenit liberă atât din punct de vedere juridic, cât şi faptic, ca urmare a evacuării ocupanţilor samavolnici.

Din cauza vechimii şi a cutremurelor, imobilul fusese încadrat în clasa I de risc seismic, aşa că a beneficiat de reparaţii capitale în valoare de 551.179 de lei. În plus, a fost recompartimentat, iar spaţiul de locuit s-a transformat în două apartamente cu trei camere.

Acestea vor asigura spaţiul locativ necesar cazării personalului din aparatul propriu de specialitate al primarului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.