Jump to content

Adriana Stratulat nu mai este administrator special la Apaterm


dcp100168

Recommended Posts

Adriana Stratulat nu mai este administrator special la Apaterm

Adriana Stratulat şi-a dat demisia din funcţia de administrator special al SC Apaterm SA Galaţi. Anunţul a fost făcut joi la prânz de primarul Marius Stan, în cadrul şedinţei de Consiliu Local. Adriana Stratulat nu a putut fi contactată pentru a oferi lămuriri suplimentare.

Noul administrator special interimar al SC Apaterm SA este Didi Dumitru, cel care până acum a ocupat funcţia de consilier al primarului Marius Stan. Didi Dumitru a fost votat, cu trei abţineri, în funcţia de administrator special de către Consiliul Local, la propunerea edilului urbei.
Marius Stan a declarat că i-a cerut demisia Adrianei Stratulat şi şi-a dorit ca aceasta să nu-şi mai continue activitatea nici măcar o zi. Primarul a fost stupefiat când a aflat, chiar în cadrul conferinţei de presă de ieri, că Adriana Stratulat era retribuită din două părţi, atât ca administrator special, cât şi ca director tehnic. Deşi fosta administratoare a spus cu jumătate de gură că venitul ei este de 9.300 de lei, se pare că în realitate câştiga mult mai mult.

viata-libera.ro

 

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a confirmat în această seară faptul că Adriana Stratulat a renunţat la funcţia de administrator judiciar al Apaterm. „ Am fost şocat să aflu ieri ce salariu are doamna Stratulat, atât ca director al Apaterm, cât şi ca administrator judiciar. Eu i-am cerut demisia pentru că mi se pare imoral să câştigi atâţia bani şi să nu ai rezultate la firma pe care o conduci”, a declarat Marius Stan. Adriana Stratulat a rămas în continuare directoare la Apaterm, iar funcţia de administrator judiciar e ocupată de Didi Dumitru.

Stratulat şi-a prezentat demisia în urma discuţiilor aprinse pe care le-ar fi avut cu persoane din conducerea Primăriei Galaţi în legătură cu salariul foarte mare pe care îl încasează de la Apaterm SA, societate aflată într-o situaţie falimentară.

Salariaţii Apaterm SA nu şi-au mai încasat salariile din luna septembrie şi la conferinţa de presă pe care primarul Marius Stan a susţinut-o miercuri, Adriana Stratulat a fost întrebată de jurnalişti ce salariu încasează. A refuzat să zică ce salariu are, spunând doar că nu şi-a mai luat banii de două luni. La insistenţele jurnaliştilor, a precizat totuşi că încasează lunar 9.300 de lei, adică 93 de milioane de lei vechi.

Dar, acesta este numai unul din cele două salarii pe care Stratulat le încasează la Apaterm. Din 2011, Adriana Stratulat încasează de la Apaterm două salarii, unul în calitate de director tehnic şi altul în calitate de administrator special. În 2012, încasa ca director tehnic aproximativ 8.000 de lei şi alţi 7.000 de lei ca administrator special, salariul „total” fiind de aproximativ 150 de milioane de lei vechi.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

După demisia Adrianei Stratulat, discuţii despre moralitatea unui salariu lunar de 25.000 de lei

Adriana Stratulat a demisionat din funcţia de administrator special al Apaterm, la cererea primarului Marius Stan care susţine că i-a solicitat acest lucru imediat după ce a aflat că aceasta pleacă, lunar, acasă, cu un venit de 25.000 de lei, reprezentând salariul de director tehnic la Apaterm (9.300 de lei) şi salariul de administrator special (de 15.700 de lei).

„Întrebarea nu este de ce şi-a dat demisia, ci de ce şi-a dat-o abia acum… Trebuia să facă acest lucru mai demult, este imoral să deţii două salarii la nivelul acesta la o întreprindere aflată în prag de faliment. Este imoral să ai salariul ăsta în condiţiile în care mai bine de jumătate din cei 450 de angajaţi din Primărie au salarii sub 2.000 de lei pe lună… Mi se pare normal ca în privinţa salarizării, un reper ar trebui să fie salariul viceprimarului şi al primarului. Ori în condiţiile în care primarul are un salariu de 4.000 de lei, e total aiurea ca un director să aibă aşa un venit… dacă avea o performanţă formidabilă, dacă ducea societatea pe câştiguri fabuloase, poate înţelegeam motivul acestui salariu!”, a declarat primarul Marius Stan.

Acesta susţine că a aflat pentru prima oară ce venit are Adriana Stratulat în cadrul conferinţei de presă de miercuri, când Adriana Stratulat a fost întrebată de jurnalişti ce salariu are şi a răspuns abia după ce edilul a insistat să facă acest lucru. „După aceea am aflat că nu încasa doar 9.300 de lei, ci, în total, 25.000 de lei”, spune primarul.

Aşteptăm să aflăm salariul lui Didi Dumitru

Edilul nu a precizat însă dacă propriul său consilier, Didi Dumitru, care va îndeplini funcţia de administrator special din partea Primăriei - cel puţin până la numirea, de magistraţi a unui alt administrator - va primi acelaşi salariu cu cel pe care l-a încasat, până acum, Adriana Stratulat.

Cât priveşte rolul pe care îl va avea Didi Dumitru la Apaterm, acesta este unul de recuperator: „Am să scot castanele din foc eu, cu mâinile unui om de-al meu… E o situaţie ingrată. Important este ca el să-şi asume o sarcină foarte grea, ceea ce nu au putut face cei dinaintea sa, adică să recupereze banii de la populaţie. Asta este esenţa problemei, plata datoriilor, căci dacă aceste datorii s-ar fi achitat, nu era nevoie să schimbăm directorii, lumea stătea în căldură, era mulţumită”.

Întrebat dacă studiile lui Didi Dumitru sunt suficente pentru a îndeplini o funcţie similară cu a unui administrator special, primarul a răspuns: „Nu e nevoie să fii inginer termotehnician, trebuie să fii ferm în măsurile de recuperarea banilor. Şi asta o faci cu cei care câştigă bani de pe urma acestei societăţi. Toată lumea pe stradă, după bani!”.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cu cât este plătit noul administrator special al Apaterm

Nu mai puţin de 5.477 de lei, cât ia şi viceprimarul municipiului Galaţi, este cuantumul brut al remuneraţiei pe care o încasează noul administrator special al SC Apaterm SA, Didi Dumitru. Suma de bani este prevăzută expres în hotărârea de Consiliu Local prin care Didi Dumitru a fost numit în funcţia de administrator special.
Vă reamintim că fostul consilier personal al primarului Marius Stan a ajuns să conducă destinele societăţii locale de distribuţie a apei calde şi a căldurii după ce Adriana Stratulat şi-a dat demisia din funcţia de administrator special, rămânând să ocupe doar postul de director tehnic în cadrul firmei. După cum v-am informat, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan i-a cerut demisia după ce a aflat cu surprindere, chiar în mijlocul unei conferinţe de presă, ce venituri are Stratulat. „Întrebarea este de ce abia acum şi-a dat demisia, pentru că trebuia să o facă de mult. Este imoral să deţii două salarii la nivelul acesta - undeva la 25.000 de lei, cumulat - şi la o întreprindere care este în prag de faliment. Un reper pentru salarizare în administraţia publică ar trebui să fie salariul viceprimarilor şi al primarului. Dacă primarul are 4.000 de lei, mi se pare total aiurea să auzi de asemenea salarii. Dacă avea o performanţă formidabilă şi ducea societatea la nişte câştiguri fabuloase da, se justifica”, a declarat la acel moment Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.