Jump to content

Gabi Paraschiv pleacă de la Oţelul

Recommended Posts

Posted

Gabi Paraschiv pleacă de la Oţelul

FC Oțelul Galați anunță că jucătorul Gabriel Paraschiv, la cererea expresă a acestuia, nu va mai evolua în tricoul roș-alb-albastru, contractul dintre cele două părți urmând a se încheia amiabil. Gabriel Paraschiv, unul din cei mai longevivi jucători ai formației noastre, a reușit să devină în cele 8 sezoane petrecute la Galați unul din fotbaliștii emblematici ai istoriei recente a clubului nostru. „Para” a câștigat alături de Oțelul titlul de campion și Supercupa României, bifând și 4 prezențe în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, UEFA Champions League, îmbrăcând o dată și tricoul echipei naționale. Mereu devotat și apropiat al suporterilor oțelari, Gabriel Paraschiv a ținut să li se adreseze printr-o scrisoare deschisă pe care o vom reda integral în rândurile de mai jos.

Dragi Oţelari,

Aproape 8 ani de muncă și implicare totală au trecut. În acești 8 ani, am încercat să dau totul pentru această echipă și pentru voi, suporterii ei minunați. Am realizat performanțe cu ajutorul pe care mi l-ați oferit. Am trecut prin momente grele și prin clipe pe care nici nu le visam, dar vreau să știți că au fost 8 ani în care m-am bucurat și am plâns alături de voi. Din păcate, în acest moment mă simt inutul echipei căreia i-am dat tot ce am avut mai bun și cred că e momentul să ne despărțim. Sperând că în toți acești ani v-am adus puțin mai multă bucurie în suflet, permiteți-mi să vă mulțumesc vouă, suporterilor, colegilor foști sau actuali, tuturor antrenorilor, președinților, doctorului, maseurilor și tuturor celor care lucrează sau au lucrat pentru Oțelul Galați, pentru susținerea de care m-am bucurat în acești 8 ani. Voi rămâne suporter necondiționat al Oțelului.

Cu deosebit respect,

Gabriel Paraschiv (10)

Narcis Răducan, director general FC Oțelul Galați: „Îi mulţumim lui Gabriel Paraschiv pentru toată perioada petrecută la Oţelul, deși nu a fost dorinţa noastră de a încheia această colaborare frumoasă întinsă pe decursul a 8 ani. Vom dezvolta acest subiect în apropierea următorului meci de pe teren propriu, atunci când vom organiza o serie de evenimente ce vor marca cum se cuvinte această bornă importantă din istoria Oţelului. Paraschiv a fost şi va rămâne un stindard al clubului nostru, tocmai din acest motiv îi vom propune ca din iarnă să colaborăm pe linie administrativă. Oricare ar fi decizia lui, va beneficia mereu de respectul nostru, al tuturor oţelarilor !”

Mulțumim pentru tot ce ai realizat sub culorile Oţelului, Gabriel Paraschiv! Respect, campionule!

otelul-galati.ro

Paraschiv - lider de oţel

Gabriel Paraschiv, unul din cei mai longevivi jucători ai formației noastre, a reușit să devină în cele 8 sezoane petrecute la Galați unul din fotbaliștii emblematici ai istoriei recente a clubului Oțelul.

Originar din Moreni, judeţul Dâmboviţa, Paraschiv a evoluat o mare parte a carierei în liga secundă, însă odată cu transferul la Oțelul se poate spune că “Para” a început să trăiască a doua tinereţe, el sosind la echipa noastră în returul sezonului 2005-2006, atunci când spectrul retrogradării trona în dreptul formaţiei roș-alb-albastre. S-a impus imediat pe teren, dar şi în inimile suporterilor gălățeni, fiind un sufletist atât pe gazon, cât şi în afara acestuia, devenind primul căpitan al echipei după retragerea legendarului Viorel Tănase !

A debutat pentru Oțelul și în Liga I la vârsta de 28 de ani în acea victorie de răsunet din deplasarea de la Dinamo, scor 0-3 (11 martie 2006), iar prima sa reușită a venit două etape mai tarziu, pe terenul celor de la FCM Bacău, formație învinsă de gălățeni cu un neverosimil 0-4. Folosit la inceput ca mijlocaș defensiv de Petre Grigoraș, antrenorul de la acea vreme al Oțelului, Gabriel Paraschiv a demonstrat că este un jucător polivalent și că poate evolua atât ca mijlocaș lateral, ofensiv sau atacant, calitățile de care dispune permițându-i să ocupe orice poziție în avanposturi.

Cea mai prolifică stagiune pentru Gabriel Paraschiv a fost cea în care Oțelul a reușit cea mai mare performanță din istorie, și anume câștigarea Ligii I și a Supercupei României, reușite la care „Para” a contribuit decisiv, fiind unul din jucătorii exponențiali ai grupării de la malul Dunării, reușind să evolueze de 26 de ori și să marcheze 6 goluri. De asemenea, site-ul UEFA l-a considerat pe mijlocaşul de 34 de ani al Oțelului cel mai bun jucător al sezonului 2010-2011 in Liga I.

Lider în teren și factor de echilibru în vestiarul oțelarilor, Paraschiv a strâns per total 216 meciuri în tricoul roș-alb-albastru, marcând 41 de goluri, cifre incredibile care-l înscriu în galeria marilor jucători ai Oțelului și  a fotbalului gălăţean. De asemenea, numărul 10 pe tricou de la Oţelul are o prezenţă în naţionala României, într-un meci amical contra Letoniei disputat în 2008. Rămâne cu siguranță un nume de referință în istoria clubului oțelar, iar pentru tot ce a realizat pentru Oțelul nu poate primi decât tot respectul nostru ! Mulțumim, Gabi Paraschiv !

Carte de vizită GABRIEL IOAN PARASCHIV

născut la 27 martie 1978 (35 de ani) la Moreni

mijlocaș / atacant

căsătorit, are două fetițe

a mai evoluat pentru Flacăra Moreni, Politehnica Iași, Petrolul Ploiești

joacă la Oțelul din iarna anului 2006

a bifat o prezență în tricoul echipei naționale (România – Letonia 1-0, 20 august 2008)

otelul-galati.ro

Posted

„Premiul Municipiului Galaţi 2013” pentru Paraschiv

Primarul Marius Stan şi membrii Consiliului Municipiului Galați au decis să decerneze „Premiul Municipiului Galaţi 2013” fostului fotbalist de la Oţelul, Gabriel Ioan Paraschiv, pentru întreaga activitate sportivă.

Nominalizarea a fost făcută de primarul Marius Stan şi votată fără rezerve de consilierii municipali.

Prin acordarea acestui premiu, Primăria şi Consiliul Local Galaţi doresc să îi mulţumească fostului căpitan şi jucător al Oţelului pentru cei 8 ani de activitate sportivă la Galaţi şi pentru contribuţia pe care şi-a adus-o la  performanţele de excepţie obţinute de echipă în această perioadă, care au culminat cu câştigarea primului titlu de campioană a României şi a Supercupei României, precum şi participarea în Liga Campionilor.

Gabriel Ioan Paraschiv va primi Premiului Municipiului Galaţi 2013 în cadrul festivităţii organizate de Primărie pe 30 noiembrie, cu începere de la ora 17.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Galaţi

• 2 weeks later...
Posted

“Numărul 10 va fi retras”

Gabriel Paraschiv a ales să plece de la Oţelul, considerând că nu mai poate ajuta echipa de la Dunăre din poziţia de fotbalist. Conducerea nu a avut de ales şi a fost nevoită să accepte decizia jucătorului. Directorul general Narcis Răducan a anunţat că Paraschiv a primit deja o ofertă din partea clubului pentru un post administrativ şi că numărul 10 va fi retras sezonul acesta în semn de respect.

“Para” a explicat că se va gândi la oferta echipei pentru care a jucat 8 ani, dar nu a exclus varianta de a-şi continua cariera de fotbalist în altă parte. El a chemat suporterii la stadion la meciul cu Steaua, pentru a-şi lua la revedere personal de la fani.  

Narcis Răducan: „N-am crezut că poate exista un eveniment mai important cu Steaua, echipa campioană, dar iată că un jucător important, Gabi Paraschiv, va încheia colaborarea ca jucător cu Oţelul. E greu să mă exprim în doar câteva cuvinte despre Paraschiv, la câte a realizat aici, dar sper că va reveni curând la Oţelul într-o altă postură, cea de conducător. Îl lăsăm să se gândească, iar în iarnă vom purta o discuţie referitoare la o eventuală colaborare. E important să rămână spiritul Oţelului aici, iar cu acest prilej ţin să anunţ că numărul 10 va fi retras până la sfârşitul sezonului, în semn de respect pentru Para.”
Gabriel Paraschiv: “A fost un moment greu, dar l-am trecut destul de bine având în vedere că am petrecut opt ani minunaţi aici. Nu mă retrag din activitatea fotbalistică, în funcţie de ce oferte voi primi voi lua o decizie în pauza de iarnă. Am simţit că nu mai pot ajuta echipa. Ce regret din perioada mea petrecută la Oţelul este faptul că am fost trimis la echipa a doua la un moment dat şi mi-aş fi dorit să evoluez mai mult în Liga Campionilor. Nu ştiu încă dacă voi rămâne în cadrul clubului, momentan iau o pauză şi apoi voi analiza toate ofertele pe care le am. Le mulţumesc fanilor pentru tot sprijinul din această perioadă minunată. Aş vrea să văd un stadion plin cu Steaua. Vreau să-mi iau la revedere şi să câştigăm.”

dunareabatrana.ro

• 1 month later...
Posted
Gabriel Paraschiv: "Principala mea opţiune rămâne Flacăra Moreni"
Revenirea lui Gabriel Paraschiv în fotbalul morenar s-ar putea realiza cu adevărat în a doua jumătate a lunii ianuarie. Fostul fotbalist al Oţelului Galaţi este dispus să se întoarcă la prima dragoste fotbalistică numai după ce va purta o discuţie de totul sau nimic cu primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu.
În condiţiile în care edilul urbei morenare va fi de acord cu proiectul trasat de „Pară”, atunci cel din urmă devine manger general la Flacăra. Ţintele principale ale lui Paraschiv la clubul de pe malul Cricovului sunt legate de urcarea galben-albaştrilor într-un eşalon naţional şi crearea unui centru puternic de copii şi juniori la Moreni, care să cuprindă minim cinci grupe.
„Pentru mine, principala opţiune rămâne Flacăra. Îmi doresc să fac la Moreni un club redutabil din toate punctele de vedere. Vreau ca această echipă să evolueze la nivel naţional şi să benefieze de cele mai tari grupe de juniori. În următoarele două săptămâni o să am întâlnire importantă cu domnul primar în care se va decide dacă voi face parte sau nu din staff-ul administrativ de la Flacăra. Dacă ajung la un acord cu dumnealui, atunci voi deveni managerul clubului”, a declarat Paraschiv pentru sportdambovitean.ro.

adevarul.ro

Posted

Paraschiv şi-a ales noul club, la care va fi jucător şi manager

Fostul jucător al Oţelului, Gabriel Paraschiv, care a contribuit la cele mai mari performanţe din istoria grupării roş-alb-albastre, a ajuns la o înţelegere cu Flacăra Moreni, formaţie aflată în liga a patra. Paraschiv va ocupa funcţia de manager general la club, dar va continua şi activitatea de jucător, urmând să pună umărul la promovarea echipei în al treilea eşalon. Originar din Moreni, Paraschiv a ales să îşi ajute echipa locală, lăsând la o parte ofertele primite de la FCM Dunărea şi Oţelul, dar şi altele de la formaţii din liga a doua. Oţelul i-a propus lui Paraschiv o postură în conducerea clubului, dar fără să mai evolueze pentru gruparea roş-alb-albastră. De asemenea, numărul zece a fost retras de la Oţelul până la finalul sezonului, în semn de respect pentru tot ceea ce a făcut Paraschiv la echipă.

Gabriel Paraschiv, care va împlini 36 de ani în martie, a reuşit cu Oţelul să câştige campionatul, Supercupa şi Cupa Intertoto. Sub culorile roş-alb-albastre a evoluat în grupele Ligii Campionilor şi în Cupa Uefa.

viata-libera.ro