Jump to content

Mii de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte retrase de la vânzare


dcp100168

Recommended Posts

Mii de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte retrase de la vânzare

Un amplu control, care a durat aproape o lună de zile, a vizat comercianţii de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Galaţi. Inspectorii au găsit numeroase nereguli, cea mai mare fiind lipsa totală a elementelor de identificare.

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi au constatat că o treime dintre produsele verificate nu erau însoţite de niciun element de identificare şi caracterizare. Mai mult, aproape jumătate dintre produsele de îmbrăcăminte verificate nu aveau traduse în limba română informaţiile de pe etichete, acestea fiind fabricate cu preponderenţă în China. Pentru aceste articole nu era înscrisă nici măcar denumirea importatorului din Uniunea Europeană.

O altă abatere de la legislaţia în vigoare întâlnită la majoritatea operatorilor economici verificaţi o constituie faptul că pe multe produse lipsesc date despre termenul de garanţie acordat produselor. În toate cazurile, acesta era de 30 zile de la achiziţionare iar consumatorii erau informaţi verbal.

Inspectorii au găsit şi produse care prezentau abateri calitative: cusături cu rezistenţă scăzută ce făceau imposibilă utilizarea articolelor de îmbrăcăminte, încălţăminte cu talpă ce se desprinde cu uşurinţă, încălţăminte cu partea interioară neprelucrată corespunzător, cute şi pliuri proeminente ce produc disconfort şi chiar rănirea piciorului în timpul purtării.

Peste 5.500 de produse, care au prezentat abateri de la legislaţia în vigoare, au fost oprite temporar de la comercializare. Alte 78 de produse cu caracteristici neconforme au fost oprite definitiv de la comercializare.

Pentru abaterile constatate, inspectorii gălăţeni au aplicat aproape 200 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 132.800 lei, dar şi 10 avertismente.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.