Jump to content

Oţelul vrea să transfere un star al "Mondialelor" de juniori


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul vrea să transfere un star al "Mondialelor" de juniori

* Narcis Răducan a declarat că îşi doreşte cel puţin patru achiziţii, după ce a monitorizat peste 50 de jucători * Se negociază şi cu doi fotbalişti germani

La Oţelul se lucrează intens pentru pregătirea campaniei de transferări din această iarnă, managerul general Narcis Răducan afirmând că a analizat împreună cu antrenorul german Ewald Lienen peste 50 de jucători. „Vom interveni în această iarnă acolo unde lucrurile nu au funcţionat. Vor fi patru-cinci schimbări pe care le pregătim foarte atent. Spre exemplu, am stat împreună cu Lienen peste opt ore analizând peste 50 de CV-uri în Instats, un software performant care ne oferă foarte multe date”, a declarat Răducan, într-o amplă emisiune la Radio GSP, unde s-a discutat doar despre Oţelul.
Conducătorul echipei gălăţene a mai mărturisit că deja s-a ajuns la o înţelegere verbală cu unul dintre jucătorii doriţi şi că sunt negocieri avansate şi cu unul dintre cei mai promiţători juniori din lume. „Sunt în discuţii avansate cu un titular al unei echipe naţionale care a terminat în primele patru locuri la ultimul Campionat Mondial al juniorilor sub 17 ani. Este jucător de atac şi nu e sud-american. Nu putem da nume, am micşora şansele de a se ajunge la semnarea contractului”, a detaliat Narcis Răducan.
În semifinalele CM Under 17, încheiat luna trecută, au fost trei echipe care nu sunt sud-americane, Nigeria, Mexic şi Suedia, astfel că nu este exclus ca jucătorul despre care vorbeşte Răducan să fie Yahaya sau Iheanacho, titulari în echipa Nigeriei, câştigătoarea competiţiei, ori mexicanii Diaz, Jaimes sau Ochoa.
De asemenea, Răducan a precizat că este în discuţii şi cu doi jucători germani: „Sunt foarte greu de atras în România, îl folosesc pe Lienen că locomotivă, ca punct de atracţie. Ar fi perfect să reuşim, ar conta pentru grup să avem în lot şi doi jucători cu mentalitate germană pe lângă antrenor”.

Preparator fizic german

Totodată, Răducan a adăugat că săptămână viitoare este foarte posibil ca staff-ul tehnic să fie completat cu un preparator fizic german. „Încă nu e totul bătut în cuie, dar negocierile sunt foarte avansate. Este vorba de un german tânăr, are doar 30 de ani, foarte bine pregătit, cu multiple specializări”.
Altfel, Narcis Răducan s-a declarat impresionat de modul de lucru al antrenorul Ewald Lienen, exprimându-şi convingerea că rezultatele favorabile nu vor întârzia să apară. „Am lucrat cu vreo 25 de antrenori până acum, n-am văzut decât patru dintre ei să lucreze aşa de riguros. Stă şi câte 12 ore la stadion, uneori chiar a preferat să nu mai plece acasă, înnoptând în cantonamentul de la stadion. Intensitatea antrenamentelor a crescut, lucrează prea profesionist, analizează prea în amănunt totul ca pe termen mediu să nu vină rezultatele dorit”.

viata-libera.ro
Link to comment
Share on other sites

Oţelul urmăreşte un junior nigerian

Oțelul a reușit să obțină primul punct de la venirea antrenorului Ewald Lienen. Lăsând la o parte greșelile de arbitraj sau alte aspecte am putut observa, pentru prima dată în mod mai elocvent, răutatea și încrâncenarea pe care și-o dorește antrenorul german de la echipa sa. Însă formaţia noastră încă arată lacune la toate nivelurile, deși unele posturi sunt acoperite, cel puţin cantitativ.

Narcis Răducan a anunțat deja viitoare achiziții, proiectate în timp, declarându-l pe Lienen “locomotiva care va (a)trage” jucători cât mai utili în lotul Supercampioanei 2011, începând din iarnă. Astfel, se pare că există deja contacte concrete cu trei jucători, dintre care doi germani, despre care nu se știe încă nimic. Despre al treilea jucător însă există câteva informații, cel puţin la nivel zvonistic, care reduc numărul posibilelor ținte la câteva nume.
În primul rând ar fi vorba de un jucător de atac. A doua informaţie, găsită de sursele Dunării Bătrâne, indică faptul că e vorba de un nigerian. O informație de bun augur, de vreme ce în general jucătorii africani fac față destul de bine în campionatul nostru, mai ales când vine vorba de cei ofensivi. A treia informație e că ar fi membru al naționalei Under17. Nigeria U17 este cea mai recentă campioană mondială şi are un lot extrem de interesant, unii jucători fiind deja legitimaţi la cluburi mari ale lumii sau monitorizați de acestea cu deosebită atenție.
Înainte de a trece la enumerarea și descrierea succintă a acestora, nu pot să nu mă întreb: De ce în atac? Găsesc trei explicații plauzibile:
Se dorește creșterea juniorului la echipa a doua?
Variantă nu e foarte plauzibilă, având în vedere că vorbim de un campion mondial. E greu de crezut că ar accepta Oțelul II, când academia de unde sosește aproape îi garantează un transfer bun în Europa. Mai mult, Oțelul pare că are nevoie de soluții rapide pentru a se salva de retrogradare și nu investiții pe termen lung, investiții care își pierd din valoare în eventualitatea unei retrogradări.
Se dorește renunțarea la Diego Sevillano?
Probabil, deoarece acesta nu a confirmat. Nu s-a impus în atac, deși a avut timp după legitimarea acestuia, cu greutățile arhicunoscute. Rămâne totuși un regret și un nume care ar completa o listă care îi mai conține și pe Kouha, Mojsov, Nikolic, Chavez sau Gazale.
Se dorește trecerea la sistemul 4-4-2, sistemul preferat al lui Lienen?
Plauzibil. În acest caz, ar trebui să ne așteptăm și la alte transferuri în compartimentul ofensiv, deoarece numărul de atacanți din lot ar cam trebui dublat chiar și în cazul în care rămâne Sevillano. Sistemul 4-4-2 e mai ofensiv decât actualul 4-2-3-1 și mai spectaculos.
Așa cum am menționat deja, naționala Under17 a Nigeriei e una deosebit de interesantă. Titlul de campioană mondială după un 3-0 împotriva mexicanilor, îi plasează în primii 4, așa cum zicea Narcis Răducan. Însă chiar primii dintre primii 4. Jucătorii lor aleargă foarte mult, acesta fiind un avantaj enorm în Liga 1, mai ales la nivelul de joc al ultimelor sezoane.

Potențialele ținte, luând în considerare indiciile de la începutul articolului, ar fi:
Akinjide IDOWU - 17 ani, legitimat la Nath Academy, în Nigeria. Acesta ocupă postul de mijlocaș și a jucat 6 meciuri la ultimul campionat mondial.
Habib MAKANJOULA - 14 ani(!) - legitimat la Chelsea(!) - A  jucat un singur meci la campionatul mondial. Evoluează tot în linia mediană și are 1,65m.
Abdullahi ALFA - 17 ani, legitimat la College Academy în Nigeria. Tot mijlocaș și el, a jucat 7 meciuri la mondial.
Musa YAHAYA - 15 ani - legitimat la Mutunchi Academy în Nigeria. E atent supravegheat de Atletico Madrid. La vârsta sa a reușit să marcheze 4 goluri în 7 meciuri jucate la campionatul mondial din poziţia de aripă stânga (una greu încercată la Oţelul).
Chigozi OBASI - 15 ani - legitimat la Fosla Academy în Nigeria. Utilizat doar două meciuri, a reușit să marcheze un gol. Joacă tot în linia mediană.
Saviour GOODWIN - 17 ani, legitimat la El-Kadme Academy. Nume predestinat pentru un salvator, a participat la victoriile echipei sale în 6 meciuri.
Baba SALIHU - 16 ani, legitimat la Rangers Academy. Tot jucător de linie mediană, a jucat două partide la campionatul mondial.
Success ISAAC - 17 ani - legitimat la BJ Foundation Academy în Nigeria. Din nou un nume predestinat care a avut succes maxim la C.M. U17, atacantul marcând două goluri în tot atâtea meciuri.
Kelechi IHEANACHO - 17 ani - legitimat la Manchester City, echipă ce a câștigat lupta pentru acesta în dauna celor de la Arsenal Londra! Golgheter al formaţiei, atacantul a marcat 6 goluri în 7 meciuri!
Chidera EZEH - 16 ani - legitimat la River Lane Academy în Nigeria. Marea speranță a Nigeriei a jucat în 6 meciuri în care a marcat un singur gol. De ajuns însă pentru a porni o luptă între nume extrem de grele ale fotbalului pentru înregimentarea sa: AS Roma, Lazio, Sampdoria, Manchester City, Liverpool, Arsenal Londra sau Sporting Lisabona sunt doar câteva din cluburile care îl urmăresc cu maxim interes pe tânărul atacant!
Taiwo AWONIYI - 16 ani, legitimat la Imperial Academy. Atacantul a marcat 4 goluri în 7 meciuri pentru naționala Nigeriei la campionatul mondial.

Așadar, așa cum putem observa, oferta Nigeriei pentru viitorul fotbalului este una mai mult decât generoasă, iar dacă Oțelul va reuși înregimentarea oricăruia dintre cei enumeraţi, pare o investiție sigură pentru viitor. Odată cu sosirea lui Lienen, starea de nelinişte a suporterilor s-a mai atenuat, astfel încât putem privi, dacă nu calm măcar cu încredere, viitoarea campanie de achiziții a “Locomotivei Oţelul”.

Narcis Răducan: „Sunt în discuţii avansate cu un titular al unei echipe naţionale care a terminat în primele patru locuri la ultimul Campionat Mondial al juniorilor sub 17 ani. Este jucător de atac şi nu e sud-american. Sunt foarte greu de atras în România, îl folosesc pe Lienen că locomotivă, ca punct de atracţie. Ar fi perfect să reuşim, ar conta pentru grup să avem în lot şi doi jucători cu mentalitate germană pe lângă antrenor."

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.