Jump to content

O gălăţeancă de 20 de ani, decapitată la marginea Parisului


dcp100168

Recommended Posts

O gălăţeancă de 20 de ani, decapitată la marginea Parisului

O veste cutremuratoare i-a lovit pe parintii unei tinere din Galati: oamenii au aflat ca fiica lor. de 20 de ani, a fost gasita moarta, decapitata, la marginea Parisului.

Tanara, care era mama a trei copii, dintre care cel mai mare are numai 4 ani, plecase in august in strainatate sa isi caute un loc de munca.

Parintii fetei sunt despartiti si au fost chemati pe rand la politie, pentru a vedea cateva poze cu trupul fiicei lor. Cand a recunoscut-o, tatal a lesinat.
Coplesiti, oamenii si-au dat seama si ca ar avea nevoie de patru mii de euro pentru a aduce in tara trupul fetei lor. Cum amandoi traiesc la limita saraciei, oamenii apeleaza acum la mila publica pentru a-si putea inmormanta crestineste fiica.
Fata lor avea trei copiii dintr-o relatie cu un barbat cu care nu era casatorita. De doi dintrei ei are grija mama tinerei, iar al treilea este dat in plasament.

Mama fetei este în stare de şoc
Tanara i-a lasat in grija o fetita de 4 ani si un baietel de aproape un an si a plecat in strainatate, la munca. In vara, a ajuns la Londra, apoi la Paris. Se pare ca acolo lucra intr-un bar, dupa cum le spunea parintilor la telefon. Incepuse sa le trimita si bani si nimic nu prevestea sfarsitul ei, de o cruzime greu de inchipuit.

Parintii fetei se descurca foarte greu cu banii si abia au din ce sa isi creasca nepotii. Fiica lor, care mai are un al treilea copil dat in plasament, le era singurul sprijin. Acum nu stiu de unde sa faca rost de bani, pentru a-i aduce trupul neinsufletit in tara.

Ei mai spun ca ultima data au vorbit cu ea la telefon pe 22 noiembrie, si le-a spus ca totul este in regula. Asa ca nu pot banui ce s-a putut intampla, si cum de a fost posibil un deznodamant atat de crunt.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Tânără de 20 ani, din Galaţi, omorâtă în Franţa

Tragedie într-o familie din Galaţi. Fiica, în vârstă de 20 de ani a fost găsită decapitată într-o pădure dintr-o suburbie a Parisului. Gălăţeanca, mamă a doi copii, un băiat de un an şi o fetiţă de 5 ani a plecat în Franţa, să muncească, în urmă cu două luni.

Maria Emanuela le-a spus părinţilor că lucrează într-un bar şi încearcă să facă rost de bani pentru cei doi copii rămaşi în ţară. „Am vorbit ultima dată cu ea, pe 22 noiembrie. Mi-a trimis atunci 50 de euro pentru copii şi de atunci nu am mai ştiut nimic de ea. Într-o zi a venit poliţia la mine la uşă şi m-a întrebat cine e Maria Emanuela Mereuţă. Atunci mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva rău cu ea, dar am sperat să fie în puşcărie. Când mi-a spus că e moartă, am căzut din picioare”, povesteşte printre lacrimi, Anişoara Mereuţă, mama tinerei moarte.

Femeia a sperat până în ultima clipă că este vorba despre o confuzie, iar fiica sa este în viaţă. Aşa că a cerut pozele poliţiştilor pentru a afla dacă este într-adevăr vorba despre Maria Emanuela. Abia când a văzut fotografiile cu cadavrul tinerei, Anişoara Mereuţă şi-a dat seama că este copilul ei. Pe lângă tragedia prin care trece familia Mereuţă că şi-a pierdut fata, mama şi tatăl tinerei moarte nici nu pot să o înmormânteze creştineşte. „Avem nevoie de vreo 4.000 de euro ca să-i aducem sicriul în ţară să o înmormântăm şi noi creştineşte. Nu avem bani. Eu nu lucrez, că am probleme de sănătate, iar soţia este femeie de serviciu la un bloc şi ia câteva milioane pe lună. Nu ştiu ce o să ne facem”, a spus Gheorghe Mereuţă, tatăl tinerei. Cei doi copii, de un an şi cinci ani vor rămâne în grija bunicii materne. Tatăl copiilor nu vrea să îi crească şi nici măcar să îi ajute financiar.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

O româncă a fost decapitată la marginea Parisului

O tânără de 20 de ani din Galaţi, plecată la muncă în străinătate, a fost găsită decapitată la marginea Parisului, potrivit ProTv.

Tânăra, mamă a trei copii, dintre care cel mai mare are 4 ani, plecase în august în Franţa să îşi caute un loc de muncă.

Părinţii fetei au aflat de la autorităţi că fata lor a murit. Ei au fost au fost chemaţi pe rând la poliţie, pentru a vedea câteva poze cu trupul fiicei lor. Când a recunoscut-o, tatăl a leşinat.

Copleşiţi, oamenii şi-au dat seama că ar avea nevoie de patru mii de euro pentru a aduce în ţară trupul fetei lor, dar trăiesc la limita sărăciei. Oamenii apelează acum la mila publică pentru a-şi putea înmormânta creştineşte fiica.

Fata lor avea trei copiii dintr-o relatie cu un barbat cu care nu era casatorita. De doi dintrei ei are grija mama tinerei, iar al treilea este dat in plasament.

Mama fetei este încă în stare de şoc. Tânăra i-a lasat în grija o fetiţă de 4 ani şi un băieţel de aproape un an şi a plecat în străinătate, la muncă.

În vară, femeia a ajuns la Londra, apoi la Paris. Se pare că acolo lucra într-un bar, după cum le spunea părinţilor la telefon. Începuse să le trimită şi bani şi nimic nu prevestea sfârşitul ei, de o cruzime greu de închipuit.

Părinţii fetei se descurcă foarte greu cu banii şi abia au din ce să îşi crească nepoţii. Fiica lor, care mai are un al treilea copil dat în plasament, le era singurul sprijin. Acum nu ştiu de unde să facă rost de bani, pentru a-i aduce trupul neînsufleţit în ţară.

Ei mai spun că ultima dată au vorbit cu ea la telefon pe 22 noiembrie, şi le-a spus că totul este în regulă. Aşa că nu pot bănui ce s-a putut întâmpla, şi cum de a fost posibil un deznodământ atât de crunt.

gandul.info


O româncă de 20 de ani, mama a doi copii, a fost găsită decapitată în Franţa

Sfârşit tragic pentru o tânără de 20 de ani din Galaţi, care a plecat la muncă în Franţa, să asigure un trai decent celor doi copii lăsaţi în grija bunicilor. Femeia a fost găsită decapitată într-o pădure din apropierea Parisului. Poliţiştii francezi au demarat o anchetă pentru a afla cine se face vinovat. Până la aflarea adevărului, părinţii ei încearcă să facă rost de bani pentru a-i aduce trupul neînsufleţit acasă.
Traiul greu de acasă a determinat-o pe tânăra de 20 de ani să plece din vară la muncă în Paris. S-a angajat la un restaurant şi trimitea lunar bani acasă, pentru ca celor doi copii de un an şi cinci ani, lăsaţi în grija bunicilor, să nu le lipsească nimic.
Cristina Tatulici, purtător de cuvânt IPJ Galaţi: "În baza solicitarii formulate de catre biroul international INTERPOL, familia tinerei a fost anuntata de catre politistii galateni cu privire la decesul ei."
Mama victimei: "M-a luat asa, am dat o declaratie si mi-a zis ca a gasit-o intr-o padure, moarta, decapitata. M-a intrebat daca imi spune ceva numele Vasile. Da, e tatăl copiilor Vasile. Când m-am liniştit am intrebat daca tot s-a intamplat ceea ce s-a intamplat să-mi arate si poze. Mi-au spus da si ea era."
Tânăra a vorbit ultima dată cu părinţii ei pe 22 noiembrie.
"Au fost multe intrebari. Acum am auzit că un francez a omorât-o.", susţine Gheorghe Mereuţă, tatăl fetei.
Vecinii spun că tânăra era o persoană liniştită şi muncitoare.
Părinţii tinerei ucise încearcă acum să facă rost de bani pentru a-i aduce trupul neînsufleţit acasă.

realitatea.net

Link to comment
Share on other sites

Ultimul mesaj postat pe Facebook de romanca de 20 de ani care a murit decapitata langa Paris

Final infricosator pentru o tanara din Galati, mama a trei copii. Femeia a fost gasita decapitata la marginea Parisului. Era plecata din luna august ca sa-si faca un rost si sa isi intretina familia amarata. Cand au primit poza pentru identificare, parintii ei au suferit un soc. Si mai tulburator este faptul ca nu au bani sa ii aduca acasa trupul.

Dupa ce s-a despartit de tatal lor Maria a vrut o viata mai buna pentru cei trei copii ai ei. Pentru ca aici i-a fost imposibil sa razbata a decis sa plece in vara la Londra si sa isi caute ceva de munca. Era extrem de nefericita si nu s-a ferit sa scrie despre asta inclusiv pe contul ei de socializare: "De ce m-am nascut sa ma chinuiesc, de ce m-am nascut sa te iubesc, poate viata mea n-ar fi fost daca nu iubeai pe altcineva.... Cand vreau s-adorm, tu imi furi visele. O inima trista e tot ce mai am. De ce Doamne sunt facuta sa sufar, cu ce am gresit?".

Cum in Marea Britanie nu s-a descurcat, tanara s-a mutat la Paris. Le-a spus parintilor ca lucreaza intr-un bar si chiar a inceput sa trimita bani acasa. Nimic nu-i prevestea sfarsitul atat de violent.

"De la politie, dupa ce am dat declaratie, ce sa imi spuna: ca fata mea este moarta. A gasit-o intr-o padure.", a declarat Anisoara Mereuta, mama fetei. Maria a fost gasita decapitata. Politistii nu au deocamdata prea multe indicii despre potentialul asasin. Parintii fetei sunt despartiti si au fost chemati cu randul la politie, pentru a vedea cateva poze cu trupul fiicei lor. Cand a recunoscut-o, tatal a lesinat.

"In baza solicitarii formulate de catre Biroul National Interopl, politistii galateni au anuntat familia tinerei cu privire la decesul acesteia.", a declarat Cristina Tatulici, purtator de cuvant IPJ Galati.

Cei din familie spun ca au vorbit ultima oara cu Maria la telefon pe 22 noiembrie. Atunci le-ar fi dat asigurari ca totul este in regula.

"Nu am fost de acord sa plece, n-am lasat-o sa plece.", a declarat mama fetei.

Parintii sunt oameni sarmani. Doi dintre nepoti o fetita de patru ani si un baietel de niciun an, au ramas in grija lor. Un al treilea a fost dat in plasament. Maria era singurul lor sprijin. "Prima data am cazut. N-am, n-avem bani, n-avem nimica. Nu stiu ce sa fac. As vrea sa o aduc acasa, sa o inmormantez crestineste", a declarat Gheorghe Mereuta, tatal, fetei.

Costurile cu repatrierea se ridica insa la 4000 de euro.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeancă ucisă cu bestialitate în Franţa. A plecat să muncească şi se întoarce în sicriu

* Tânăra de 20 de ani plecase să muncească la Paris în luna septembrie * Trupul fetei a fost găsit într-o pădure din apropierea capitalei franceze * Doi copii, de unul şi cinci ani, au rămas orfani

Sfârşit tragic pentru o gălăţeancă de 20 de ani plecată la muncă în Franţa. Tânăra, Emanuela Maria Mereuţă, a fost găsită moartă la sfârşitul lunii noiembrie, într-o pădure din apropiere de Paris.
Părinţii, despărţiţi de mulţi ani, au fost chemaţi pe rând la poliţie pentru a identifica, pe baza unor fotografii, trupul fiicei lor. „Am fost contactaţi de Interpol pentru a anunţa familia”, ne-a spus Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Părinţii fetei sunt în stare de şoc. Emanuela a plecat în luna septembrie să muncească în Franţa. Vorbea la telefon cu familia, pentru că lăsase în urmă doi copii minori, unul de un an şi altul de cinci ani. „Ultima dată m-a sunat pe 22 noiembrie. Mi-a spus că o să ne mai trimită bani. Mi-a trimis bani pentru a le cumpăra celor mici cele necesare. Eu lucrez ca femeie de serviciu şi nu îmi permit să îi întreţin. Acesta a şi fost motivul pentru care a plecat la muncă în străinătate”, ne-a spus Anişoara Mereuţă.

Decapitată în pădure

Din câte a aflat femeia, trupul decapitat al fiicei sale a fost găsit într-o pădure. „M-au întrebat dacă îmi spune ceva numele de Vasile. Fata mea avea un tatuaj pe mână cu numele fostului ei soţ. Poliţiştii mi-au spus că a fost decapitată şi urma să fie şi incendiată. Când am vorbit cu ea la telefon, mi-a spus să mă las de măturat scările, că îmi va trimite ea bani. Ce voi face eu acum? De băiatul de un an am eu grijă, iar de fată are grijă o vecină, căreia îi trimitea şi ei bani. Cu ce-i cresc pe cei mici? Ultima dată când am vorbit cu ea nu mi-a spus că ar avea probleme. Ştiu că lucra ca ospătăriţă într-un bar. Nu cred că avea duşmani care să fi făcut aşa ceva. A plecat doar să facă un ban pentru copii”, a completat mama fetei.
În aceeaşi stare de şoc este şi tatăl fetei, care s-a dus la poliţie pentru a afla mai multe despre moartea fiicei lui. „Înainte să plece m-a vizitat şi mi-a spus că se duce să muncească. Nu ştiu ce făcea acolo, dar mi-a spus că îi era bine. Mi-a trimis şi mie 50 de euro. Ultima dată când am vorbit cu ea, mi-a spus că îmi va mai trimite nişte bani. De atunci, nici bani nu mi-a mai trimis, nici de sunat nu a mai sunat.  Am primit însă un telefon prin care eram anunţat că fiica mea e moartă. Am crezut că este o glumă proastă, dar apoi am venit la poliţie şi am aflat că nu e aşa. Din ce am văzut în fotografii, avea trupul întreg, dar era ars. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo şi cine ar fi putut să-mi omoare fata”, ne-a spus, plângând, Gheorghe Mereuţă.
Emanuela Maria Mereuţă s-a căsătorit încă din adolescenţă, dar a fost părăsită de tatăl copiilor. Acum era singură şi nu beneficia decât de sprijinul mamei şi al vecinilor din bloc.

Cine o va aduce acasă?

Sărăcia a împins-o să plece peste hotare în speranţa unui viitor mai bun. Iniţial a plecat în Anglia, dar norocul nu i-a surâs. A revenit acasă, dar, la scurt timp, a plecat din nou, de data aceasta în Franţa. Aici părea că o duce bine, cel puţin aşa le spunea părinţilor, care acum o plâng fără să ştie exact ce s-a întâmplat. „Nu vrem decât să o aducem acasă. Am înţeles că ne costă 4.000 de euro, dar nu avem atâţia bani. O să mergem la poliţie să vedem ce-i de făcut, poate ne ajută cei de la ambasadă”, a conchis Anişoara Mereuţă.
Familia Mereuţă mai are încă doi copii, care sunt şi ei la fel de şocaţi. Mama fetei nu îşi doreşte acum decât să îşi poată înmormânta creştineşte fata. „Poate se gândeşte cineva măcar la copilaşi. Vor creşte şi trebuie să meargă şi ei la mormântul mamei lor să aprindă o lumânare”, ni s-a plâns femeia.
Povestea Emanuelei nu are final, acesta urmând să fie dezvăluit de poliţiştii francezi care fac o anchetă în acest caz. Nimeni nu ştie deocamdată cine a omorât-o pe gălăţeancă sau motivul care a stat la baza acestei tragedii. Părinţii fetei vor să afle adevărul pentru a le putea spune nepoţilor de ce nu o vor mai vedea pe care le-a dat viaţă şi nu vor mai putea niciodată să-i spună cuiva "mamă".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Vărul lui Gigi Becali se ocupă de repatrierea şi înmormântarea tinerei omorâte în Franţa

Contactat telefonic, Virgil Becali, vărul lui Gigi Becali a confirmat că el a fost delegat să se ocupe de repatrierea și înmormântarea Emanuelei Maria Mereuță, tânăra de 20 de ani, omorâtă într-o lizieră de lângă Paris. „Gigi Becali a luat legatura cu noi, cum a auzit de caz. Imediat m-a sunat. Asta înseamnă ieri. Îi părea rău de ce s-a întâmplat, era marcat, așa l-am simțit la telefon și mi-a zis să iau legătura imediat, cum trebuie să procedăm, să rezolvăm cazul pentru că sicriul nu poate fi adus în România pentru că părinții nu au bani și dânsul mi-a spus să fac în așa fel încât să plătesc”, a declarat telefonic pentru PresaGalati, Virgil Becali. Virgil Becali s-a și conformat rugaminții, vărului Gigi, așa că a început să dea telefoane. „Am dat telefon la Poliția din Galați, la mama fetei, astăzi am vorbit la Consulat cu doamna consul. Cum primim răspunsul ne va spune cineva de la consulat, poate doamna consul, ce sumă trebuie plătită, unde trebuie să o virăm, cum trebuie să procedam și să rezolvăm cazul. Trebuie să rezolvăm cazul”, a mai declarat Virgil Becali.

Emanuela Maria Mereuță a plecat în Franța, în luna septembrie. Se pare că tânăra de 20 de ani se prostitua într-o lizieră de la marginea Parisului. Pe 24 noiembrie aceasta a fost găsită moartă în pădurea din regiunea Bulogne. Cadavrul tinerei prezenta peste 20 de înțepături de cuțit și se pare că cel care a omorât-o a și incendiat-o. Autoritățile franceze se ocupă de acest caz.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Povestea tinerei ucise în Franţa. Cu doi copii în braţe, cerşea pe străzile Galaţiului

Viaţa nu a fost deloc uşoară pentru Emanuela Maria Mereuţă, tânăra care la nici 20 de ani a fost ucisă cu bestialitate în Franţa. Pe fondul sărăciei şi al traiului într-o familie dezorganizată, şi-a luat destinul în propriile mâini de la o vârstă destul de fragedă, la care alte fete sunt încă pe băncile şcolii.

„A fugit din centrul maternal”

De la directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Manon Cristoloveanu, am aflat că Emanuela s-a îndrăgostit de soţul şi tatăl copiilor ei pe la 13 ani. „La 15 ani a născut prima fetiţă, iar în septembrie 2011 avea deja al doilea copil. Atunci am găsit-o noi pe stradă, la cerşit, şi am adus-o la centrul maternal. Prima fetiţă avea doi ani, iar cea de-a doua avea doar trei luni. A stat foarte puţin la noi. Soţul ei venea tot timpul şi făcea scandal. Într-o zi, ne-am trezit că Emanuela a fugit din centru. Am readus-o înapoi şi a decis să-şi dea cea de-a doua fetiţă în plasament, după care a plecat iar. Pe 31 decembrie 2012 s-a născut al treilea copil al ei - băieţelul care se află acum în grija bunicii”, îşi aminteşte Manon Cristoloveanu.

„Vom vedea ce se întâmplă cu ceilalţi doi copii”   

Directoarea de la DGASPC susţine că acest caz este monitorizat îndeaproape: „Am văzut că fata cea mare ar fi la o vecină, iar bunica se plânge că n-ar avea cu ce să-i crească. Nu chiar acum, pentru că nu este normal, dar în câteva zile vom merge să vedem ce se întâmplă şi cu ceilalţi doi copii ai tinerei decedate, dacă avem motive să-i luăm şi să-i dăm în plasament sau pot rămâne în familie”, mai spune Manon Cristoloveanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Criminalul tinerei din Galaţi a fost prins!

Potrivit presei franceze, criminalul tinerei de 20 de ani din Galaţi a fost prins după ce poliţiştii l-au urmărit mai multe zile. Este vorba despre un individ de 21 de ani, cu probleme psihice, care s-a opus prinderii şi chiar i-a atacat cu o arbaletă pe oamenii legii din Franţa.

La aflarea veştii, mama Emanuelei Maria a izbucnit din nou în lacrmi. „Nenorocitul ăsta care mi-a lăsat nepoţii fără mamă ar trebui chinuit aşa cum a chinuit-o şi el pe fata mea. Nici măcar închisoarea pe viaţă nu este suficientă. Moarte pentru moarte, asta ar trebui”, a spus printre lacrimi Anişoara Mereuţă, mama tinerei omorâte în Franţa.

Şi tatăl fetei este de aceeaşi părere. Vrea ca asasinul fiicei lui să fie chinuit şi abia după aceea să ajungă în închisoare. „Eu sunt un om distrus. Era singura mea fată şi am iubit-o ca pe ochii din cap. Cred că dacă m-aş întâlni faţă în faţă cu criminalul l-aş tăia bucăţele cu mâna mea”, a spus Gheorghe Mereuţă.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Un comentariu de pe site-ul VL care pare pertinent...

"Locuiesc in Franta de f. multi ani si sunt abonat la revista "LE NOUVEAU DETECTIVE _ NOUL DETECTIV" . Chiar in nr. din aceasta saptamana _1630 , sunt consacrate doua pagini 8 si 9 acestui caz. Fata a fost descoperita in BOIS DE BOULOGNE (moarta), 40 lovituri la cap cu un box american si de mai multe ori injunghiata in piept, dupa care ucigasul (ALEXIS ENJOUBAUT), ia dat foc. De unde ati inventat chestia cu decapitarea? Informati_va mai inainte de a scrie un articol..."

Link to comment
Share on other sites

Fostul soţ al tinerei omorâte în Franţa vrea să crească micuţii

Deși mai bine de jumătate de an nu s-a interesat de soarta celor trei copii pe care îi avea cu Emanuela Maria Mereuță, tânăra omorâtă în Franța pe 24 noiembrie,  acum bărbatul spune că vrea cu orice preț sa-I crească.

„Nici nu vreau să aud că micuții mei vor fi crescuți de fosta mea soacră. Acolo nu sunt condiții și nici nu au grija lor. Eu am construit deja o casă și vreau să-i aduc aici și să lupt să-l scot din centrul de plasament și celălalt. Eu sunt tatăl lor, deci copiii trebuie să stea cu mine. Nici în plasament nu vreau să ajungă. Dar dacă stau bine și mă gândesc, decât cei de la Direcția pentru Protecția Copilului să le lase copiii fostei mele soacre, mai bine să ajungă în sistem”, a spus Vasile Drosu.

Deși era despărțit de mama copiilor, vestea că aceasta a fost omorâtă a căzut ca un trăznet peste el. „ Nici acum nu-mi vine să cred că ea este. Stau cu imaginea aia în cap și pot să cred că este ea. O știam isteață, deșteaptă, dezghețată. Nu cred nici acum. Am spus multora si voi spune: eu nu cred nici acum”, a mai adăugat Vasile Drosu.

Trupul neînsuflețit al Emanuelei Maria Mereuță va fi repatriate la începutul săptămânii viitoare. Toate cheltuielile de repatriere și înmormântare sunt plătite de Gigi Becali.
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Românii din Franţa ajută familia gălăţencei ucise la Paris

Drama familiei Mereuţă a făcut înconjurul Franţei. Românii care locuiesc în zona Parisului s-au mobilizat pentru a oferi o mână de ajutor familiei Emanuelei Maria Mereuţă, tânăra de 20 de ani ucisă cu bestialitate în apropierea capitalei franceze.
O clujeancă cu suflet mare, Raluca Gabriela Grosz, a postat pe pagina ei de facebook povestea tinerei ucise. Tot ea a luat legătura cu familia, pentru a-i sfătui să-şi deschidă un cont bancar în euro, pentru ca oamenii să poată dona bani. Mai mult, Raluca Grosz a postat pe reţeaua de socializare şi un mesaj destinat celor care îşi doresc să îi ajute pe copiii rămaşi fără mamă: „Un membru al grupului va pleca în curând la Galaţi, deci dacă doriţi să trimiteţi un pachet cât de mic pentru copii acum este momentul. Cum cheltuielile de repatriere sunt acoperite deja, noi putem ajuta familia cu cheltuielile de înmormântare, transferând fiecare după posibilităţi în contul mamei, Anişoara Mereuţa, deschis astăzi la Banca Transilvania”.
Mesajul nu a rămas fără răspuns, mulţi români aflaţi în Franţa arătându-se dispuşi să ajute. În urma discuţiilor de pe internet, persoana care va aduce pachetele la Galaţi s-a oferit să deschidă şi un cont pe numele micuţilor. „Acelaşi membru al grupului va deschide un cont pe numele copiilor, cont ce poate fi accesat de aceştia la vârsta de 18 ani. Dacă vreodată vor avea nevoie urgentă de bani, colegul nostru se poate deplasa pentru a ajuta cu extragerea sumei necesare. În acest fel, ne asigurăm că banii sunt folosiţi în scopul pentru care au fost trimişi”, se precizează în mesaj.
Nu doar cei din Franţa pot oferi o mână de ajutor familiei tinerei ucise. Toţi cei care au posibilitatea să îi ajute pe părinţii şi pe copiii Emanuelei Maria Mereuţă o pot face fie donând bani în contul de euro deschis la Banca Transilvania (IBAN: RO26BTRLEURCRRT0239752801
BIC: BTRLRO22GLA), fie direct la familia îndurerată: Galaţi, Micro 19, strada Laminoriştilo,r Bl. G4, scara 2, et 2, ap 151.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Ajutoare din Franţa pentru copiii tinerei omorâte

O maşină încărcată cu dulciuri, jucării, dar şi cu electrocasnice, donate de românii din Franţa, a ajuns în această dimineaţă la familia tinerei de 20 de ani omorâte în Franţa, luna trecută. „Este un gest simplu. Nici noi nu suntem bogaţi, dar vrem ca măcar aceşti copii să simtă că vin sărbătorile şi să aibă dulciuri şi jucării cum ar trebui să primească fiecare copil. În plus, noi am făcut şi donaţii în bani, fiecare cât a putut, tot pentru aceşti micuţi şi chiar voi merge la bancă să cer un extras de cont pentru că familia mi-a spus că sunt ceva probleme cu banii”, a spus Cristian Gavrilă, unul dintre românii care a venit cu darurile din Franţa.

Când au văzut camera plină cu cadouri, micuţii nu ştiau pe care să le deschidă mai întâi şi chiar i-au sărit în braţe celui care le-au adus. „Să vă dea Dumnezeu sănătate!”, a spus Roxana Mihaela, copila de patru ani şi jumătate a Emanuelei, tânăra de 20 de ani, omorâtă în apropiere de Paris, la sfârşitul lunii noiembrie. Emanuela Mereuţă, gălăţeanca de 20 de ani a fost găsită fără viaţă, pe 24 noiembrie, într-o lizieră de la marginea Parisului.

În urma anchetei, oamenii legii din Franţa au descoperit că tânăra se prostitua, iar în ziua de 24 noimebrie a avut ghinionul să se întânească cu un individ de origine franceză, care tocmai fusese concediat. Furios că-şi pierduse locul de muncă, individul şi-a propus că prima persoană care îi va ieşi în cale, o va omorî. Neşansa a făcut ca Emanuela să fie prima persoană cu care individual s-a întâlnit. Potrivit presei franceze, autorul crimei a înjunghiat-o de mai multe ori pe gălăţeancă, după care i-a incendiat cadavrul. Trupul neînsufleţit al Emanuelei Mereuţă va fi adus în ţară pe cheltuiala lui Gigi Becali, care s-a arătat impresionat din închisoare de toată povestea.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Emanuela Maria Mereuţă nu a fost încă adusă în ţară

Mama tinerei omorâte în Franţa la sfârşitul lunii noiembrie încă mai aşteaptă ca trupul Emanuelei Maria Mereuţă să fie adus acasă pentru înmormântare. Deşi iniţial s-a spus că sicriul va fi adus înainte de sărbători, femeia este îngrijorată şi îşi pune tot felul de întrebări, pentru că trupul neînsufleţit nu poate fi adus încă din Franţa.

„Cred că nici nu mai există trupul fetei mele. Cred că a fost înmormântat pe undeva. Eu nu mai pot. Am aşteptat să mi-o aducă acasă înainte de Crăciun, să o pot înmormânta creştineşte, dar uite că au trecut şi sărbătorile şi nu se mai spune nimic. Tare mi-e frică să nu-şi bată cineva joc de banii domnului Becali, cel care s-a oferit să ne ajute”, a spus printre lacrimi, Anişoara Mereuţă, mama tinerei.

Cu inima grea cât o piatră de moară, femeia primeşte zi după zi câte o veste proastă. Anişoara Mereuţă susţine că a fost sunată de la Ambasada României din Franţa şi i s-a spus că trebuie să ajungă neapărat acolo pentrz a face un test ADN, probă care trebuie administrată la dosar. „Eu nu am bani, de ce nu înţelege lumea. Cu ce bani să ajung eu acolo în Franţa? Tare mi-e teamă că dacă nu pot să ajung nu o să pot să îmi înmormântez copila. Nici nu ştiu pentru ce trebuie acest test. Mi-e că este vreo înşelătorie. Oricum, eu nu pot să-mi las nepoţii şi să plec. Am vrut acum de Crăciun să-i fac fetei o pomenire de 40 de zile, dar nu a vrut niciun preot să-i citească pentru că nu avem certificat de deces şi că nu a fost înmormântată şi atunci nu-i primită pomana”, a mai spus Anişoara Mereuţă.

Ca şi cum nu erau sufuciente problemele pe care le duce femeia, acum este nevoită să stea şi internată în spital cu nepoţelul cel mic. Băiatul de un an a răcit şi are nevoie de câteva zile de spitalizare.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanca ucisă acum o lună în Franţa nu a fost adusă nici acum acasă

Deşi a trecut mai bine de o lună de zile de la decesul tragic al Emanuelei Mereuţă, familia ei nu îşi găseşte încă liniştea. Şi asta din cauza faptului că trupul neînsufleţit al tinerei ucise într-o pădure de la marginea Parisului nu a ajuns încă acasă.
Mama fetei este distrusă şi şi-a pierdut speranţa că îşi va putea înmormânta fiica creştineşte. „Nu mai pot sta nici în picioare. Am ameţit şi am căzut din picioare. Nimeni nu îmi spune nimic. Eu cred că trupul fetei mele nu mai există, de tot trag atâta de timp”, ne-a spus, printre lacrimi, Anişoara Mereuţă, care este acum internată la Spitalul de Copii, pentru că nepoţelul ei cel mic este răcit şi are nevoie de atenţia medicilor.
Femeia nu înţelege de ce nu primeşte niciun răspuns de la autorităţi, cum nu înţelege nici de ce i s-a spus că trebuie să facă un test ADN. „Iniţial au spus că pot să fac testul aici. Acum am înţeles că trebuie să merg în Franţa pentru acest test. Nu înţeleg de ce trebuie acest test. Şi dacă trebuie să mă duc acolo, cu ce bani să mă duc? Nimeni nu ne ajută cu nimic. În afară de ajutoarele pe care le-am primit înainte de sărbători de la oamenii aceia din Franţa, nu am mai primit niciun ajutor”, a adăugat Anişoara Mereuţă.
Ba mai mult, femeia crede că cineva şi-a bătut joc şi de familia Becali, cea care s-a oferit să plătească repatrierea Emanuelei. „Domnul Becali a dat banii şi nimeni nu a făcut nimic. Probabil cineva a profitat de acei bani. Am vrut să îi fac fetei o pomenire de 40 de zile şi mi-a spus preotul că nu se poate face fără certificatul de deces. Eu nu am niciun act, nimic care să ateste că fata mea e moartă. Nu vreau decât să o aduc acasă şi să îi pot face toate pomenirile care se cuvin ”, susţine ea.
La câteva ore după discuţia purtată de noi cu Anişoara Mereuţă, situaţia s-a mai clarificat un pic. Tatăl biologic al Emanuelei va pleca chiar astăzi în Franţa pentru a face testul ADN. Acesta a fost contactat de familia Becali pentru a clarifica toate detaliile, costul călătoriei fiind suportat tot de către Gigi Becali. Cel mai probabil, după prelevarea probelor pentru testul ADN, trupul neînsufleţit al tinerei va putea fi adus acasă pentru o înmormântare creştinească.
Vă reamintim că Emanuela Maria Mereuţă a fost ucisă de un tânăr francez, iar trupul ei a fost descoperit pe 24 noiembrie, într-o pădure de lângă Paris. Ucigaşul fusese concediat şi a promis că se va răzbuna pe prima persoană care îi va ieşi în cale. Din nefericire, aceasta a fost chiar Emanuela, care şi-a găsit sfârşitul într-un mod tragic. Ea a lăsat în urmă trei copii, dintre care doi sunt în grija bunicii materne.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tatăl tinerei omorâte în Franţa nu a reuşit să-şi aducă fiica în ţară

Deşi a plecat cu toate speranţele că va reuşi să-i aducă trupul în ţară pentru a o înmormânta creştineşte, Gheorghe Mereuţă, tatăl Emanuelei Maria, tânăra omorâtă în apropiere de Paris, la sfârşitul lunii noiembrie, nu a obţinut încă aprobarea pentru a lua sicriul. Se pare că cei care se ocupă de acest caz încă mai fac analize şi nu au dat aprobarea de repatriere a sicriului cu trupul neînsufleţit al gălăţencei de 20 de ani.

„Am fost acolo, la Paris, unde se desfăşoară toată ancheta, am vorbit cu procurorul de caz şi mi-au spus că speră ca până joi să ajungă sicriul în Galaţi pentru a-mi putea înmormânta copila. Acum mi-au prelevat salivă pentru testul ADN. Am vrut să o văd pe fată, dar mi-au arătat doar câteva poze cu ea pe calculator. Am ajuns chiar şi în pădurea în care a fost omorâtă şi am vrut să aprind o lumânare, să dau cu tămâie, dar nu mi-au permis”, a spus Gheorghe Mereuţă, tatăl Emanuelei Maria.

De repatrierea trupului tinerei se ocupă familia Virgil Becali, vărul lui Gigi Becali, care a rămas impresionat când a aflat povestea tinerei de la televizor. „Dl Virgil Becali mi-a plătit tot şi transportul de la Galaţi la Bucureşti, de unde am luat avionul. Mi-a dat chiar şi 150 de euro ca să am acolo pentru transport. Să-i dea Dumnezeu sănătate domnului Becali pentru ceea cea au făcut. Eu nu am nevoie de niciun leu în plus. Vreau doar să-mi înmormântez copila, omorâtă de acel nenorocit în Franţa”, a mai spus Gheorghe Mereuţă.

Emanuela Maria Mereuţă a fost omorâtă la sfârşitul lunii noiembrie de un cetăţean francez. Se pare că tânăra, care se prostitua la marginea Parisului a avut ghinionul să se întâlnească cu acest individ, tocmai concediat. Enervat că şi-a pierdut locul de muncă, bărbatul a înjunghiat-o de mai multe ori pe gălăţeancă, după care i-a incendiat cadavrul. Emanuela Maria Mereuţă era divorţată şi avea trei copii.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ce s-a întâmplat cu copiii Emanuelei Maria, tânăra omorâtă în Franţa

Doi din cei trei micuţi de cinci, respectiv un an, ai Emanuelei Maria Mereuţă, tânăra omorâtă în Franţa la sfârşitul lunii noiembrie au ajuns în grija tatălui natural. Cel de-al treilea copil se află în plasament de anul trecut.

Deşi de fetiţa şi băieţelul tinerei de 20 de ani se îngrijea, după moartea acesteia, bunica maternă, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au decis, în urma mai multor anchete sociale că micuţii trebuie încredinţaţi tatălui biologic. „Copiii au fost daţi spre îngrijire tatălui, sunt bine îngrijiţi şi săptămânal tatăl se prezintă la sediul Direcţiei, cu fetiţa pentru a participa la întâlnirile cu psihologul”, a declarat Manon Cristoloveanu, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială (D.J.P.C.A.S.).  Inspectorii de la D.J.P. C.A.S. fac vizite inopinate la locuinţa tatălui şi de fiecare dată aceştia au găsit copiii îngrijiţi, hrăniţi. Chiar şi concubina tatălui se implică în creşterea micuţilor.

În ceea ce priveşte aducerea în ţară a trupului Emanuelei Maria Mereuţă, încă nu se ştie data exactă şi asta pentru anchetatorii francezi ai cazului încă mai au nelămuriri în acest caz. Emanuela Maria Mereuţă a fost ucisă de un francez, la sfârşitul lunii noiembrie, într-o lizieră de la marginea Parisului.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Copiii tinerei decapitate în Franţa au fost luaţi de Protecţia Copilului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi i-a preluat pe cei doi copii, o fetiţă şi un băieţel, ai tinerei care anul trecut a fost omorâtă în Franţa. „Băiatul este în spital, fiind răcit, iar fetiţa a fost dată în grija unui asistent maternal. Preluarea copiilor s-a făcut cu acceptul tatălui, deoarece acesta nu mai avea cum să le ofere toate condiţiile”, a precizat Manon Cristoloveanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Se pare că tatăl copiilor nu mai este împreună cu concubina, care se implicase şi ea în creşterea celor mici, şi de aceea nu a mai putut face faţă singur situaţiei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Românca decapitată în Franţa a fost adusă acasă, după trei luni

Îşi pot înmormânta în sfârşit copilul creştineşte. Familia Emanuelei Mereuţă, românca ucisă cu sânge rece în Franţa, a primit miercuri trupul neînsufleţit al tinerei după trei luni de la oribila crimă.

Fata a fost decapitată de un tânăr francez, bolnav psihic, care îşi pierduse slujba şi jurase să ucidă prima persoana care îi va ieşi în cale.
Repatrierea tinerei de 20 de ani din Galaţi a fost posibilă, după ce Gigi Becali a donat familiei suma de 10.000 de euro, potrivit rtv.net.
Emanuela muncea în Franţa, de unde reuşea să trimită lunar bani pentru cei doi copii lăsaţi acasă, în grija mamei. Din cauza sărăciei, copiii tinerei au fost daţi în plasament de Protecţia Copilului.

click.ro

Link to comment
Share on other sites

La aproape trei luni de când a fost decapitată lângă Paris, Emanuela Mereuţă a fost, în sfârşit, adusă acasă!

Repatrierea a fost posibilă cu ajutorul lui Gigi Becali cel care le-a dat 10.000 de euro. Dar tocmai pentru că toate costurile necesare au fost extrem de mari, acum oamenii nu mai au bani de înmormântare.

Răpuşi de durere, părinţii fetei speră acum că oamenii inimoşi îi vor ajuta. Ei mai speră că şi cei doi copii ai tinerei, care acum se află în custodia unui asistent maternal, să poată fi prezenţi la ceremonia funerară şi să îşi poată lua adio de la mama lor. „Am adus-o aici. Este foarte bine, foarte corect. În sufletul meu parcă e altceva acum. E foarte bine că am reuşit să o aduc încoace. Problema este că acum nu am niciun venit, nu am absolut nimic cu ce să o înmormântez“, a spus Gheorghe Mereuţă, tatăl Emanuelei.

Cei doi copii ai Emanuelei, în vârstă de un an şi respectiv cinci ani, care au rămas iniţial în grija bunicii, fuseseră luaţi de tatăl lor acum o lună, dar după ce a stat cu ei două săptămâni şi-a dat seama că nu îi poate creşte.

Direcţia pentru Protecţia Copilului galaţi a decis atunci ca minorii să meargă în plasament. „Au venit şi mi-au luat copiii, tatăl copiilor şi trei doamne de la Protecţia Copilului. Am voie să mă duc să îi vizitez, în weekend să îi iau dacă vreau“, a spus Anişoara Mereuţă, mama Emanuelei.

Copiii ar putea merge din nou în casa bunicilor dacă aceştia vor putea demonstra că pot avea grijă de ei. „Şanse au cu toţii. Este indicat. Protecţia Copilului, legea 272 pe acest lucru merge, pe reintegrarea în familie, dar trebuie să facă dovezi în acest sens, să vedem că pot avea grijă de aceşti copii“, a afirmat Nicoleta Ioviţă, purtător de cuvânt al Protecţiei Copilului Galaţi.

Emanuela Mereuţă plecase în Franţa, la muncă, anul trecut în luna septembrie. Ea a fost găsită decapitată într-o pădure dintr-o suburbie a Parisului. Poliţiştii l-au prins pe criminal. Acesta este un francez care rămăsese şomer şi care îşi promisese că se va răzbuna pe prima persoană care îi va ieşi în cale.

 
Trupul gălăţencei ucise în Franţa a fost repatriat abia după trei luni de la tragedie

* Emanuela Maria Mereuţă va fi înmormântată sâmbătă

După aproape trei luni de zile de aşteptare, familia tinerei ucise cu bestialitate în Franţa şi-a găsit liniştea. Trupul Emanuelei Maria Mereuţă a fost adus, în sfârşit, acasă. Tânăra a fost ucisă pe 24 noiembrie 2013, într-o pădure de lângă Paris, cel care i-a luat viaţa fiind acum după gratii. De atunci şi până acum, părinţii fetei au tot aşteptat ca autorităţile din Franţa să le aprobe repatrierea. Autorităţile franceze au cerut chiar şi un test ADN, iar tatăl Emanuelei a mers în Franţa, cu ajutorul familiei Becali, şi a rezolvat problema. I s-a promis atunci că trupul fetei va fi repatriat. A trecut însă destul timp de atunci, formalităţile fiind finalizate abia săptămâna aceasta.
Toate cheltuielile au fost suportate de Gigi Becali, care şi-a rugat familia să se ocupe de acest caz, fiind profund impresionat de drama gălăţencei.

Durere fără margini

Marţi seară, sicriul Emanuelei Mereuţă a ajuns la Galaţi şi a fost depus la capela Bisericii „Sf. Vasile”, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă. Deşi profund îndurerată, familia tinerei este mulţumită că îşi poate înmormânta fiica creştineşte. „M-am liniştit, pentru că este acasă. Vom avea unde să îi aprindem o lumânare şi să o plângem. Dacă nu ar fi fost domnul Becali, nu cred că am fi reuşit să strângem banii pentru repatriere”, ne-a declarat Gheorghe Mereuţă, tatăl Emanuelei. „În sfârşit, o să pot să-mi înmormântez creştineşte fata. Aştept de atâta timp. Sper să îmi dea Dumnezeu putere să trec peste această încercare”, ne-a spus, printre lacrimi, Anişoara Mereuţă, mama fetei.

Copiii au ajuns la un asistent maternal

În cele aproape trei luni de aşteptare, Anişoara Mereuţă s-a mai lovit de o problemă. Cei doi copii minori, de un an, respectiv, cinci ani, lăsaţi de Emanuela în grija ei, au fost luaţi de tatăl biologic. Acesta însă nu a ţinut copiii decât o scurtă perioadă de timp, apoi i-a lăsat în grija celor de la Protecţia Copilului. Micuţii au fost daţi în plasament în regim de urgenţă. „Noi am făcut o anchetă socială la tatăl copiilor şi am fost de faţă atunci când aceştia au fost preluaţi de la bunică. La scurt timp, tatăl a venit cu micuţii la noi şi a spus că nu poate avea grijă de ei. Copii au fost instituţionalizaţi şi apoi daţi unui asistent maternal, în judeţul Galaţi”, ne-a declarat Nicoleta Ioviţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Emanuela Maria Mereuţă a fost ucisă de un tânăr francez, bolnav psihic, care a fost concediat de la locul de muncă, moment în care a jurat că se va răzbuna pe prima persoană care îi iese în cale. Din nefericire, acea persoană a fost tânăra gălăţeancă, care a avut parte de un sfârşit tragic. Emanuela plecase din Galaţi în Franţa pentru a munci şi a le asigura copiilor ei un trai mai bun decât cel de care a avusese ea parte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Maria Emanuela Mereuţă a fost condusă pe ultimul drum

Maria Emanuela Mereuţă, tânăra de 20 de ani care şi-a găsit sfârşitul în Franţa, la sfârşitul lunii noiembrie a fost astăzi înmormântată. La aproape trei luni de când gălăţeanca de 20 de a ani a fost omorâtă într-o lizieră de la marginea Parisului, părinţii, fraţii, dar şi prietenii nici nu mai sperau că Emanuela Maria Mereuţă să mai fie adusă şi înmormântată în Galaţi. Cu toţii au doar cuvinte de laudă la adresa lui Gigi Becali, cel care i-a ajutat financiar pentru repatrierea cadavrului din Franţa.

„Aproape că nu mai speram că o să-mi fie adusă fata acasă, să o înmormântăm aşa cum se cuvine. De-aş putea să dau timpul înapoi nu aş mai lăsa-o să plece în Franţa, oricât de săraci am fi. Nu o s-o mai am niciodată pe fetiţa mea lângă mine. Dacă nu era  domnul Gigi Becali, nu reuşeam să ne aducem fetiţa acasă şi să o înmormântăm. Să-i dea Dumnezeu sănătate şi să iasă mai repede din închisoare”, a spus Gheorghe Mereuţă, tatăl tinerei omorâte în Franţa.

Răpusă de durere, mama tinerei, aproape că nu se mai putea ţine pe picioare. De câteva ori era să se prăbuşească, dar a fost susţinută de câţiva apropiaţi. La înmormântarea Emanuelei Maria Mereuţă a fost şi fostul soţ al tinerei, Vasile Drosu, tatăl celor trei copii cu care aceasta îi făcuse. „Îmi pare rău, dar dacă ea mă asculta pe mine şi nu pe mama ei şi nu s-ar fi dus în Franţa, acum era acasă lângă cei trei copii ai ei. Eu am luat iniţial copiii, am crezut că o să mă descurc, dar nici eu nu am avut condiţii, aşa că i-am dat la un asistent maternal. Acolo au unde să facă baie, au o mâncare caldă. E cel mai bine pentru ei”, a spus Vasile Drosu.

Emanuela Maria Mereuță a plecat în Franţa, anul trecut, în luna septembrie. Se pare că tânăra de 20 de ani se prostitua într-o lizieră de la marginea Parisului. Pe 25 noiembrie, aceasta a fost gasită moartă în pădurea din regiunea Bulogne. Pe corpul tinerei, anchetatorii au descoperit mai multe întepături de cuţit. Cel care a fost capabil de o aşa faptă este un francez, care a făcut o criza de nervi după ce a aflat că a fost concediat. În timp ce se ducea acasă s-a întâlnit cu Emanuela Maria Mereuţă şi făra nici un motiv a înjunghiat-o, abandonându-i trupul în pădurea de la marginea Parisului.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.