Jump to content

Şeful DNA Galaţi renunţă la funcţie


dcp100168

Recommended Posts

Şeful DNA Galaţi renunţă la funcţie

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Galaţi, Gheorghe Ivan, a făcut cerere de revenire la Parchetul General şi de încetare a mandatului său de conducător al unităţii gălăţene. Cererea sa va fi luată în discuţie mâine, 11 decembrie, în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Contactat telefonic, Gheorghe Ivan ne-a declarat că este dorinţa sa.

Facem precizarea că acest al doilea mandat al procurorului şef a început anul acesta în luna martie şi ar fi trebuit să dureze trei ani.

În ultimul an, DNA Galaţi s-a remarcat prin finalizarea dosarului "Aviasan”, o afacere de 21 de milioane de euro, şi, de curând, prin arestarea lui Emanoil Bocăneanu, în calitate de prefect al judeţului, caz încă nefinalizat.

Rămâne de văzut cu ce dată va dispune CSM încetarea manadatului şefului DNA Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Fostul grefier sef Gabriela Dumitru isi acuza seful, procurorul Gheorghe Ivan, de hartuire sexuala

Procurorul sef al Serviciului Teritorial DNA Galati, Gheorghe Ivan isi face bagajele sa plece de la conducerea acestei institutii. Dovada, cererea acestuia de incetare a activitatii in aceasta functie si revenirea la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care se afla pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru procurori a CSM din data de 11.12.2013.

In spatele acestei decizii personale s-ar putea afla un scandal intern din ST DNA Galati, in conditiile in care acesta se afla intr-un conflict direct cu fostul grefier sef Gabriela Dumitru (actualmente simplu grefier, cercetata disciplinar de o comisie de la DNA central in urma sesizarii facute de procurorul sef Ivan), care a depus de mai mult timp o sesizare la CSM-Inspectia Judiciara impotriva lui Ivan. Gabriela Dumitru s-a plans Inspectiei Judiciare ca procurorul sef Gheorghe Ivan o hartuieste si, in urma unor repetate propuneri indecedente pe care le-a refuzat, s-a ales cu aceasta cercetare disciplina.

Inspectia Judiciara a clasat, insa, aceasta sesizare, motivandu-se faptul ca pentru hartuire este nevoie de plangere la parchetul competent sa solutioneze fapte de natura penala, iar in ce priveste managementul lui Ivan de la ST DNA Galati, acesta a fost controlat de inspectorii CSM, iar raportul Inspectiei Judiciare cuprinde si unele dintre aspectele sesizate de fostul grefier sef Gabriela Dumitru.

Acest raport, in care se propune, fata de cele constatate, oportunitatea revocarii din functia de sef al DNA Galati a lui Gheorghe Ivan, urmeaza a fi pus in discutie in fata Sectiei pentru procurori a CSM, miercuri, 11 decembrie 2013.

Despre acest conflict din interiorul DNA Galati stie toate amanuntele procurorul sef al DNA central, Laura Codruta Kovesi, care incearca din rasputeri sa astupe aceasta oala sub presiune. Fosta grefiera sefa de la DNA Galati sustine ca dupa ce a fost cercetata de o comisie disciplinara formata din doi procurori militari DNA si un procurorul de la Sectia a II-a a DNA, conducerea Directiei Anticoruptie i-a dat de inteles ca ar fi mai bine sa-si dea demisia.

luju.ro

Link to comment
Share on other sites

CSM a hotărât încetarea mandatului lui Gheorghe Ivan. Şeful DNA Galaţi va fi anunţat abia luni

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de cererea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial (DNA - ST) Galaţi, Gheorghe Ivan, de a reveni la Parchetul General. De asemenea, CSM a dispus ca mandatul lui Ivan să înceteze începând cu data de 16 decembrie. Informaţiile ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu.
Aceasta ne-a făcut cunoscut şi faptul că a fost amânat pentru o şedinţă ulterioară a Secţiei pentru Procurori raportul făcut de Inspecţia Judiciară pe verificarea eficienţei manageriale şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de către conducerea Serviciului Teritorial Galaţi.
Pentru că mandatul procurorului Gheorghe Ivan, care ar fi trebuit să conducă încă trei ani unitatea gălăţeană a DNA, încetează luni, 16 decembrie, ne-am adresat purtătorului de cuvânt al DNA Bucureşti, Livia Săplăcan. Aceasta ne-a comunicat că abia pe 16 decembrie se va face public numele celui care va prelua de la Ivan nu doar funcţia, ci şi întreaga răspundere a documentelor şi dosarelor care se află în lucru la ST Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.