Jump to content

Servicii de televiziune în format digital la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Servicii de televiziune în format digital la Galaţi

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) vrea să investească circa 20 milioane de euro pentru furnizarea de servicii de televiziune în format digital terestru (DVB-T), care, într-o primă fază a proiectului, vor deveni disponibile în opt oraşe în ultimul trimestru al anului viitor. "Proiectul urmează să fie discutat de acţionari şi, dacă va fi aprobat, SNR va putea furniza, în prima fază de dezvoltare, programată să se încheie în octombrie 2014, servicii de televiziune în format digital terestru în opt oraşe ale ţării, acoperind astfel 38% din populaţia României", a declarat directorul tehnic al operatorului telecom, Eugen Brad, prezent la un eveniment de specialitate.

Cele opt oraşe sunt Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Arad, Braşov, Sibiu şi Iaşi, precum şi zonele din jurul acestora.

Brad a mai spus că un număr de 14 programe TV în format Standard Definition (SD) sau 2 programe HD (High Definition) şi alte 6-7 programe TV în format SD vor fi recepţionate gratuit (free to air) în a doua parte a anului viitor.

"Pe lângă posturile televiziunii publice, SNR a avut discuţii şi cu alte posturi, cum ar fi Kanal D, Naţional, Realitatea TV, Prima TV sau Antena", a precizat reprezentantul SNR.

El a adăugat că România este ultima ţară din Uniunea Europeană care nu a introdus serviciile de televiziune digitală terestră.

România trebuie să implementeze tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră până pe 17 iunie 2015. În acest sens, la nivel naţional se vor acorda de către ANCOM un număr de 5 licenţe (multiplexe) digitale naţionale pentru televiziune digitală terestră. După 17 iunie 2015, niciun program TV nu va mai fi transmis în format analogic.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.