Jump to content

Femeile au început să prefere celibatul


dcp100168

Recommended Posts

Femeile au început să prefere celibatul

Din ce în ce mai multe femei aleg să fie celibatare pentru că nu doresc să împartă banii şi timpul cu un partener, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie de Oficiul Naţional de Statistică, informează telegraph.co.uk. Potrivit cifrelor din acest studiu, 8% dintre femeile din Marea Britanie cu vârsta între 25 şi 44 de ani sunt celibatare, un număr dublu faţă de cel înregistrat în urmă cu 20 de ani. Cu o rată în scădere a căsătoriilor şi cu una în creştere a divorţurilor, cifrele nu constituie o surpriză pentru specialiştii sociologi. Aceştia sunt de părere că numărul de locuinţe ocupate de celibatari va creşte în următoarea decadă, ajungând, în 2026, la o cifră cu 70% mai mare decât în prezent. Însă departe de modelul impus de Bridget Jones, într-o continuă căutare a unui bărbat, raportul indică faptul că două treimi dintre celibatare - pentru care s-a impus termenul de "Freemale" - spun că pot avea o viaţă fericită şi împlinită fără un partener. Combinaţia dintre slujbă, o viaţă socială activă şi şedinţele de sport înseamnă că femeile au mai puţin timp la dispoziţie pe care să-l împartă cu un eventual partener. Paula Hall, psihoterapeut la Relate, spune că femeile au devenit mai cinice în legătură cu viabilitatea unei relaţii pe termen lung. "Dacă eşti ocupată şi ai mulţi prieteni buni, atunci relaţiile sentimentale par irelevante, riscante din punct de vedere emoţional şi consumatoare de timp", a spus aceasta. Specialistul mai adaugă că femeile sunt mai puţin motivate şi din punct de vedere financiar, ele fiind mai independente din acest punct de vedere faţă de deceniile trecute.

Bărbaţii preferă celibatul unui mariaj cu probleme

De cealaltă parte, un studiu preluat de Reuters spune că bărbaţii preferă celibatul unui mariaj cu probleme. La studiu, realizat de australianul Carl Weisman, au participat 1.533 de bărbaţi heterosexuali. Weisman a dorit să scrie o carte destinată femeilor, care să le explice motivele pentru care mulţi bărbaţi inteligenţi şi de succes preferă celibatul, concluzia fiind că bărbaţii nu se tem de căsătorie, ci de o căsătorie cu probleme. "Bărbaţilor le este de zece ori mai frică de căsătoria cu o persoană nepotrivită decât de celibat", a spus Weisman. Lansarea cărţii australianului "So Why Have You Never Been Married? - Ten Insights into Why He Hasn't Wed" ("Deci de ce nu te-ai căsătorit niciodată? - Zece viziuni asupra motivului pentru care nu s-a căsătorit") are loc într-un moment în care din ce în ce mai multe persoane aleg celibatul, pentru că nu mai trebuie să facă faţă unui număr mare de presiuni sociale şi religioase. Cifrele publicate în SUA arată că numărul bărbaţilor cu vârsta medie de 40 de ani care nu s-au căsătorit niciodată a crescut de la 6%, în anii '80, la 17%. Sondajul realizat de el a arătat că există trei grupuri de celibatari: cei care nu vor să se căsătorească niciodată (8%), cei care vor să se căsătorească, dar din care jumătate caută perfecţiunea (62%) şi cei care sunt pe punctul de a o face (30%). 40% dintre bărbaţii celibatari nu îşi doresc copii. 72% dintre respondenţi au indicat că nu se tem de căsătorie, ci de mariajul cu persoana nepotrivită. De asemenea, bărbaţii care câştigau puţini bani au indicat că nu au nimic de oferit partenerei, unii dintre aceştia având o proastă părere de sine, fapt care ducea la retragerea de pe piaţă a persoanelor disponibile pentru întâlniri. Ca şi în cazul primului studiu, sondajul australian a scos la iveală faptul că celibatarii nu sunt nefericiţi pentru că nu au parteneră, pentru că ştiu să-şi ocupe timpul cu cariera, prieteni şi ambiţii.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

... sondaj facut tot in Marea Britanie... ca si "Femeia perfecta trebuie sa aiba salariul mai mic"... ciudate sondajele astea!!! Poate prefera concubinajul dar, citez: "fara un partener"... Cine ar vrea sa stea singur cuc intr-un apartament sau intr-o vila cat ar fi ea de cocheta dupa 10-12 ore de munca???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Celibat si singur cuc nu inseamna acelasi lucru.

Lasa ca stiu, dar dupa cum e scris articolul, si din nou citez: "fara un partener"... asa se intelege; si iata: " au mai puţin timp la dispoziţie pe care să-l împartă cu un eventual partener." deci nici prieten sau concubin. Nu asa se intelege? Dar ce mai despic eu firu'n patru? E treaba fiecaruia cum isi traieste viata.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Cred ca si romancele ar trebui sa prefere celibatul decat sa-si incurce viata cu vreun betiv sau violent.

Si totusi se pare ca exista un mare numar de femei adepte ale masochismului conjugal.

Daca insa te pricepi putin sa citesti omul ,sa triezi ofertele, merita sa-ti petreci viata in cuplu.

Singuratatea emotionala dauneaza grav totusi sanatatii.

Referitor la barbati, si romanii cred ca sunt cam fricosi in ce priveste alegerea unei persoane nepotrivite.

Dar sunt mai comozi decat englezii si mai zgarciti si de regula nu renunta la sotie pentru a-si angaja o menajera :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.