Jump to content

Autostopul, interzis prin lege

dcp100168

Recommended Posts

Autostopul, interzis prin lege

Transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismului personal sau, altfel spus, "autostopul", va fi interzis prin lege, potrivit unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului.

"Autostopul" sau "Ia-mă nene", o metodă de transport des practicată în România, va fi interzisă prin lege, fiind considerată, potrivit unui proiect de OUG, o "practică ilicită care determină efecte negative majore asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate, cât şi asupra siguranţei circulaţiei rutiere". Potrivit Proiectului de Ordonanţă de urgenţă pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerul Transportului, transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor "afectează profund activitatea întreprinderilor autorizate și mediul concurenţial, având un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate desfășurate de către persoane fizice și juridice". Prin urmare, persoanele fizice sau cele juridice nu vor mai putea realiza transport public de persoane cu un autoturism dacă nu respectă prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

În prezent, în legislaţia românească nu prevede dispoziţii pentru sancționarea respectivelor fapte care să descurajeze aceste practici ilicite în activitătile de transport rutier de persoane.

Cea mai idioata lege care a putut sa o faca.... Mai intai sa bage transport organizat si verificat la sange cu firme serioase in afara orasului si dupaia sa faca legi de tot rahatul.

Daca vine un prieten cu masina sau un neam cu masina, nu are voie sa ma ea cu el sau nu inteleg ? Cum isi permite sa imi zica ce sa fac cu masina mea personala, daca nu percep taxa nu are ce sa imi faca nici mie nici cel care ma ea cu masina...

Asta e lege facuta de patroni de cascarabete ca nu mai au clienti.

Sa opreasca un politai sa comenteze ca ce caut in acea masina, vai de el ce il spurc...

Edited by LaurX82

Daca vine un prieten cu masina sau un neam cu masina, nu are voie sa ma ea cu el sau nu inteleg ? Cum isi permite sa imi zica ce sa fac cu masina mea personala, daca nu percep taxa nu are ce sa imi faca nici mie nici cel care ma ea cu masina...

Din cate am inteles poti sa iei pe cine vrei in masina si sa-l transporti ... gratis.  Nu e o problema.  Si chiar daca i-ai cere bani e greu de dovedit.  Sunt unii care traiesc din asta, fara a avea firma si chipurile fac concurenta neloiala transportatorilor... ceea ce o o mica vrajeala in sensul ca nici acestia din urma nu dau bilete si incarca peste limita.

Asa e nimeni nu da bilete nici in oras, deci e cam tot aia... Dar isi mai scoate omu bani de benzina care face naveta.... Problema e sa nu vada politia ca faci cu mana la masini ca...

In bariera cica nici autobuzul de la autogara nu are voie sa ea calatori... in fine e alta discutie...

Si daca ar da bilete, care ar fi smecheria? Oricum se dau (si chiar la misto). Am acasa pachete de cate 100 de bilete de la vreo 3-4 firme de maxi-taxi (ca suvenir :) )... Maxi-taxi platesc o suma fixa la Primarie si sanatate, nu conteaza cati pasageri transporta...

Si daca ar da bilete, care ar fi smecheria? Oricum se dau (si chiar la misto). Am acasa pachete de cate 100 de bilete de la vreo 3-4 firme de maxi-taxi (ca suvenir :-) )... Maxi-taxi platesc o suma fixa la Primarie si sanatate, nu conteaza cati pasageri transporta...

Are un rost si acel bilet... In caz de ceva...