Jump to content

Reîntâlnire cu gloriile fotbalului gălăţean


dcp100168

Recommended Posts

Reîntâlnire cu gloriile fotbalului gălăţean

* A doua ediţie a „Cupei Sărbătorilor de Iarnă” pune faţă în faţă echipe de old-boys, cu Claudiu Vaişcovici, Dănuţ Lupu, Marius Stan, Ion Profir şi mulţi alţii printre cei prezenţi * Intrarea spectatorilor va fi liberă

 

Surpriză pentru gălăţenii dornici de spectacolul fotbalistic de altădată. Mâine, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor „Dunărea”, fanii fotbalului autohton pot lua parte la un eveniment deosebit, o competiţie old-boys, la care vor participa nume grele în istoria fotbalului gălăţeni. Printre cei care şi-au anunţat prezenţa se numără Claudiu Vaişcovici, cel care făcea furori în tricoul Oţelului în anii ’80, Dănuţ Lupu, câştigătorii Cupei Campionilor în 1986 - Tudorel Stoica şi Mihai Majearu, fostul jucător de succes al FCM-ului, Costel Orac.

O parte din echipa care a răpus Juventus

De asemenea, la competiţie va lua parte o echipă care va reprezenta Oţelul. Printre cei invitaţi se numără câţiva dintre cei care au luat parte la victoria gălăţenilor contra italienilor de la Juventus, în Cupa UEFA, în 1988. Pe lângă Marius Stan, actualul primar al Galaţiului, şi-au anunţat prezenţa şi Ion Profir, marcatorul golului victorios din meciul cu „Juve”, Ion Drăgoi, cel care a scos penaltiul din care Profir a înscris, Puiu Antohi, titular în acel meci memorabil. În plus, vor mai evolua Ion Rotaru, marcator în primul meci în Divizia A pentru Oţelul, şi Ion Viorel, atacantul care a făcut furori în anii ’90 sub culorile roş-alb-albastre.
Dintre foşti jucători vor mai evolua următorii: Romică Chihaia, Ninel Comşa, Niculor Vlad şi Adrian Florea.
Competiţia în sine va avea la start patru echipe, intitulate Oţelul, Dunărea, Danubius IPJ şi reprezentanţii AJF. Ultima dintre ele va fi formată din arbitrii gălăţeni.
„E al doilea an la rând când organizăm Cupa Sărbătorilor de Iarnă, cu patru echipe de această dată, după ce anul trecut au fost doar trei. Noutatea e echipa AJF-ului, în care vor juca arbitrii gălăţeni. Ediţia trecută a fost câştigată de Dunărea, iar Oţelul a fost pe locul secund. Am primit confirmarea din partea unor nume importante ale fotbalului gălăţean, printre care Vaişcovici, Profir, Lupu, Tudorel Stoica şi mulţi alţii. E un spectacol frumos, cei mai în vârstă îşi vor reîntâlni idolii, iar cei mai tineri pot vedea gloriile Galaţiului pe viu, poate că i-au văzut doar în filmuleţele pe Youtube până acum”, a spus David Asandei, unul dintre organizatori şi totodată antrenorul United Galaţi, echipa de futsal din prima ligă.

Mingi oferite cadou

Cu prilejul acestui eveniment, toţi foştii jucători prezenţi vor oferi mingi spectatori. „Avem o sală nouă, frumoasă, şi e păcat să nu profităm de ea, să organizăm cât mai multe competiţii sportive pentru public. Vor fi oferite şi peste 50 de mingi cadou, o bucurie pentru copii, mai ales acum în preajma Crăciunului. Fiecare jucător prezent va avea o minge de oferit celor din tribună. Intrarea va fi liberă şi sperăm să vină cât mai multă lume. Marius Stan a resimţit ceva probleme medicale şi nu ştim încă sigur dacă va putea să joace, dar cu siguranţă va fi prezent la eveniment”, a mai precizat David Asandei.
Astfel, a doua ediţie a „Cupei Sărbătorilor de Iarnă” este programată joi, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor „Dunărea”, cu intrare liberă pentru public.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gloriile fotbalistice ale Galaţiului au dat recital în Sala Sporturilor

Tudorel Stoica, Dănuţ Lupu, Mihail Majearu, Costel Orac, Ion Profir, Ion Viorel, Cătălin Tofan, Viorel Tănase şi alte glorii fotbalistice ale oraşului de la Dunăre au demonstrat de ce au fost adulate de iubitorii sportului rege.

Competiţia intitulată Cupa Sărbătorilor de Iarnă şi la care au participat patru echipe a fost câştigată de echipa Asociaţiei Judeţene de Fotbal care a avut în componenţă mulţi jucători tineri. Publicul, care a umplut până la refuz Sala Sporturilor, a aplaudat la scenă deschisă execuţiile monştrilor sacri. „Sunt fericit că am avut ocazia să mă reîntâlnesc cu prieteni vechi. Am demonstrat că încă putem” a declarat Tudorel Stoica.

Dănuţ Lupu prezent în premieră la această competiţie s-a declarat şi el fericit că a avut ocazia să revadă publicul gălăţean. „Mă aflu în premieră la acest eveniment. Sunt fericit că m-am putut reîntâlni cu oameni pe care îi ştiu de o viaţă. Cred că am arătat că încă mai ştim câte ceva”.

Ion Viorel a demonstrat că nu şi-a pierdut viteza pe care o avea când era jucător. „Este minunat să evoluezi într-o asemenea atmosferă. Parcă am retrăit vremurile când eram jucător. Sper ca această Cupă să se desfăşoare şi în anii viitori”.

Gloriile gălăţene şi-au depănat amintirile după competiţie la un local din Galaţi. Într-un moment când fotbalul gălăţean se zbate în mediocritate, reîntâlnirea cu marile nume ale sportului cu balonul rotund care au adus glorie oraşului de la Dunăre nu poate fi decât un motiv de sărbătoare.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Legendele Oţelului se întorc la Galaţi! Partidă demonstrativă care celebrează 30 de ani de la un moment unic în istoria fotbalului românesc

Oraşul Galaţi va fi în sărbătoare pe 27 octombrie. Pe stadionul unde Oţelul Galaţi joacă meciurile din Liga a treia va avea loc o partidă demonstrativă, chiar înainte de meciul fostei campioane cu CSM Roman.

Meciul se va juca între Generaţia Oţelului din 1998, condusă de căpitanul Valentin Ştefan şi echipa ”Old Star Oţelul”, din care vor face parte şi câţiva jucători care au adus primul titlu de campioană şi singurul din vitrina clubului. La această partidă va fi invitat şi antrenorul de atunci al gălăţenilor şi actualul tehnician al Concordiei Chiajna, Dorinel Munteanu, dar şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

”Vor fi premiaţi jucătorii Oţelului din 1988, cei care au jucat cu Juventus, pentru că se împlinesc 30 de ani de la acel meci”, a spus pentru ProSport Adrian Troscenco, promotorul evenimentului. Centralul partidei demonstrative va fi Adrian Cojocaru.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Eveniment grandios, sâmbătă, la Oţelul. Galaţiul fotbalistic, reîntâlnire cu istoria sa

Un eveniment de suflet pentru pasionaţii fotbalului gălăţean, de o amploare fără precedent, va avea loc sâmbătă, la stadionul "Oţelul", de la ora 15.00: întâlnire cu fotbaliştii din toate cele trei generaţii glorioase din istoria Oţelului.

Tot ce a fost generaţie de vârf în istoria Oţelului va avea reprezentanţi ce vor intra pe teren, pentru un meci demonstrativ: cea care în 1988 devenea singura din România ce a învins pe Juventus Torino, cea din a doua parte a anilor ’90 care readucea Oţelul Galaţi în cupele europene şi campioana din 2011.

Evenimentul are loc la iniţiativa şi în organizarea promotorului Adrian Troscenco şi a prietenului său Daniel Florea, fost jucător şi antrenor al echipei roş-alb-albastre. "Sunt oameni, personalităţi care au făcut istorie pentru Oţelul, pentru Galaţi, chiar şi pentru România, privind prin unicitatea victoriei cu Juventus din Cupa UEFA. Au fost încântaţi când le-am făcut invitaţia. Pentru mine este foarte important ca publicul din Galaţi să vină la stadion. Nimic nu ne-ar aduce mai multă bucurie ca tribune populate ca pe vremea generaţiei din 1988 sau a campioanei provinciei, aşa cum s-a spus despre cea din anii ’90", a spus Daniel Florea.

Ion Gigi, care a făcut parte atât din generaţia care pe 7 septembrie 1988 învingea la Galaţi pe Juventus Torino, cât şi din cea cu Valentin Ştefan căpitan, cu vârf ca performanţe în anii 1996-1998, aşteaptă cu nerăbdare evenimentul de sâmbătă. "O să mă reîntâlnesc cu foarte mulţi oameni dragi, aşa că îmi este greu să nu trăiesc până sâmbătă copleşit de emoţii. Îmi doresc ca această sărbătoare a trecutului glorios să adune mai mult tot ce înseamnă Galaţi în jurul prezentului, pentru un viitor cu Oţelul din nou în elită", a mărturisit Ion Gigi, acum team-manager al echipei roş-alb-albastre.

Adrian Sălăgeanu, care cel mai probabil va avea o apariţia simbolică, de doar câteva minute, în "meciul legendelor", pentru că va avea de jucat imediat, de la ora 17.00, în partida Oţelului cu CSM Roman, din Liga a III-a, a mărturisit că, dintre toţi cei cu care a devenit campion în 2011, îi este dor cel mai mult de antrenorul Dorinel Munteanu. "Munti" a confirmat că va veni împreună cu atacantul Marius Pena, pe care îl are ca jucător şi la echipa pe care o antrenează acum, Concordia Chiajna, cu toate că peste doar două zile au meci în Liga I, cu Dinamo. "Sălă va putea să joace foarte puţin în meciul legendelor, dar are înlocuitor de nădejde. Dorinel ne-a spus că vrea să şi joace", a adăugat promotorul Adrian Troscenco.

Călugăru, Agiu, Anghelinei, Gelu Popescu, Ralea, Profir şi Antohi sunt printre primii din Generaţia '88 care şi-au confirmat prezenţa.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Costin, din nou cu trofeul de campioană

Partida de campionat a fost precedată de un eveniment cu mare încărcătură emoţională, un meci demonstrativ în care au evoluat foşti fotbalişti ai Oţelului din cele trei generaţii de referinţă din istoria fotbalului gălăţean: cea care învingea în 1988 pe Juventus Torino la Galaţi în Cupa UEFA, “Campioana Provinciei” din a doua parte a anilor ’90 şi cea care câştiga campionatul şi Supercupa în 2011.

Sergiu Costin a intrat pe teren la fel cum o făcea în urmă cu şapte ani din postura de căpitan, aducând în faţa publicului trofeul de campioană. “Reîntâlnirea cu oamenii din Galaţi a fost cu foarte mari emoţii. Am venit cu foarte mare drag şi a fost o mare bucurie să revăd aceeaşi oameni care au fost de-a lungul timpului mereu aici, alături de Oţelul. Mă simt acasă şi sunt foarte fericit în aceste momente. Am ridicat din nou trofeul de campioană şi îmi place la nebunie să fac asta, chiar dacă este destul de greu”, a mărturisit Sergiu Costin, care continuă să trăiască bucuria fotbalului din teren, jucând în Liga a IV-a bistriţeană pentru liderul seriei Sud, ACS Dumitra.

Cea mai ovaţionată revenire pe gazonul de la “Oţelul” a fost a antrenorului campion în 2011, Dorinel Munteanu. “Ca întotdeauna, a fost foarte plăcută reîntâlnirea cu publicul gălăţean. Nici nu poate fi altfel atât timp cât împreună, toată suflarea fotbalistică din Galaţi, am făcut acea performanţă unică pentru toată Moldova. Echipei de astăzi îi doresc să promoveze. Cei care conduc destinele Oţelul, să învestească foarte multă pasiune, să ducă mai departe performanţele noastre. Totul este posibil în viitor, aşa că nu este exclusă o revenire a mea aici”, a spus “Munti”.

Atacantul din anii ’90, Ion Viorel, şi-a exprimat bucuria că se continuă tradiţia unor astfel de evenimente, cu reîntâlnirea foştilor jucători: “Oţelul Galaţi ţine această tradiţie şi ne adună, asta este un lucru mare. Este extraordinar, mereu este foarte emoţionant când revenim aici. Sper din tot sufletul ca Oţelul să revină repede sus, unde-i este locul, oamenii din acest oraş merită să ducă tradiţia acestei echipei mai departe”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Nume mari ale fotbalului românesc au sărbătorit zece ani de la titlul câștigat de Oțelul

Gălățenii au sărbătorit zece ani de la câștigarea titlului campioană, singurul din istoria Oțelului, printr-un meci demonstrativ. Antrenorul de atunci al moldovenilor, Dorinel Munteanu, nu a lipsit de la eveniment și a făcut parte din echipa României, alături de Florin Prunea, Gică Mihali, Florin Cernat, Marian Ivan, Stelian Carabaș, Daniel Iftodi și Dorinel Munteanu.

Cristian Brăneț, Viorel Tănase, Valentin Ștefan, Tudorel Pelin, Laurențiu Iorga, Silviu Ilie, Gelu Popescu și Sorin Haraga au compus echipa oțelarilor în meciul încheiat cu scorul de 6-6 și câștigat de echipa de ”old-boys” a Oțelului la loviturile de departajare.

„Cred că ați văzut o evoluție cum nu ați văzut la portarii din ziua de azi. Am pierdut la 7 metri. Frumos! Astea sunt momente frumoase. Nici dacă se vorbea nu ieșea așa de frumos. Cu ambiție, ceartă. Când veneai la Galați și făceai un meci nul trebuia să petreci două zile. Păcat că nu sunt spectatori, cred că era un spectacol și mai de calitate. A fost o zi frumoasă pentru noi”, a spus Florin Prunea.

Oțelul a fost încoronată campioana României în 2011, după ce a încheiat sezonul cu 70 de puncte, la patru puncte distanță de Politehnica Timișoara. Moldovenii au reprezentat atunci România în Liga Campionilor, într-o grupă cu Benfica, Basel și Manchester United, în care nu au reușit să obțină niciun punct.

digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Campionii Oţelului revin pe teren după 10 ani

SC Oţelul Galaţi anunţă faptul că vineri, 20 august, va avea loc un eveniment special dedicat aniversării a 10 ani de la câştigarea titului de campioană a României. În cadrul acestui eveniment se va disputa un meci demonstrativ între Campionii Oţelului din 2011 şi Legendele României, o echipă formată din foşti jucători ai echipei naţionale. În deschidere, va avea loc prezentarea lotului cu care SC Oţelul Galaţi va evolua în stagiunea 2021/22, dar şi alte momente speciale pe care clubul gălăţean le va anunţa în perioada următoare, precum şi distribuţiile celor două echipe care se vor „confrunta” în cadrul acestei partide. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 19:00, pe stadionul Oţelul, iar accesul spectatorilor va fi gratuit, cu respectarea dispoziţiilor protocolului medical Covid-19.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oțelul și-a sărbătorit campionii!

Mulți spectatori ieri seară pe stadionul Oțelul. Mulți dintre ei erau dornici de un eveniment sportiv după interminabilele restricții.

S-a prezentat mai întâi lotul cu care echipa gălățeană va aborda noul sezon competițional, inclusiv două transferuri de ultim moment.
Managerul Dorinel Munteanu s-a declarat mulțumit de lotul de 26 de jucători aflat la dispoziție, subliniind că are cel puțin câte o concurență pe fiecare post.

După prezentare, fotbaliștii au luat loc în tribună, lăsând locul celor ce au câștigat titlul de campioană a României în 2011 și a unor jucători ce au bifat în timp convocări la echipa națională.

Nu au lipsit bosniacul Branko Grahovac, sârbul Bratislav Punosevac și cei ce au format nucleul greu al echipei în acea fastă perioadă a clubului: Gabriel Paraschiv, Sergiu Costin, Gabriel Giurgiu, Marius Pena, Laurențiu Iorga, Silviu Ilie. Au răspuns de asemenea invitației clubului, Samuel Cojoc, Constantin Mișelăricu, Csaba Borbely și Cristian Brăneț.

De partea cealaltă, „tricolorii” l-au avut între buturi pe managerul general Cristi Munteanu iar printre jucătorii de câmp Florentin Petre, Ion Viorel, Marian Ivan, Viorel Tănase, Tibor Selymes, Sorin Frunză, Gheorghe Mihali, Daniel Florea, Tudorel Pelin, Florin Cernat și bineînțeles, Dorinel Munteanu.

Scorul nu prea contează, dar se poate spune că a fost o „mișcare reușită” pentru toți participanții, iar spectatorii s-au „delectat” cu opt goluri, un penalty ratat și multe alte lovituri de pedeapsă după un 4-4 la finalul timpului regulamentar.

O acțiune reușită a clubului oțelar care nu și-a uitat campionii.

expressdedunare.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.