Jump to content

Programul manifestărilor dedicate zilei de 22 Decembrie


dcp100168

Recommended Posts

Programul manifestărilor prilejuite de comemorarea Revoluţiei din decembrie 1989

Comemorarea eroilor-martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989 are loc mâine, 22 decembrie, la monumentul eroilor martiri din faţa Prefecturii Galaţi. Manifestarea va începe la 10.00, când va avea loc primirea onorului, la 10.05 se va face intonarea Imnului de Stat al României, iar la 10.10 Consiliul de onoare al Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi instituţiile din Galaţi vor depune coroane de flori. După ora 12.00, la monumentul eroilor martiri ai Revoluţiei din decembrie - Cimitirul Eternitatea va avea loc intonarea Imnului Naţional de către fanfara municipală. La ora 12.10, un sobor de preoţi va oficia slujba religioasă de pomenire a eroilor-martiri. La ora 12.25 se vor depune coroane de flori.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Programul_manifestarilor_prilejuite_de_implinirea_a_21_ani_de_la_Revolutia_din_Decembrie_1989_0_394160814.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Programul manifestărilor dedicate zilei de 22 Decembrie

 

I. MONUMENTUL EROILOR MARTIRI AI REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE - Teatrul Dramatic
12.00-12.05 - Prezentarea onorului
12.05-12.10 - Intonarea Imnului de Stat al României
12.10-12.40 - Depunere de coroane de flori

II. MONUMENTUL EROILOR MARTIRI AI REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE - Cimitirul „Eternitatea”
13.30 -13.35 - Prezentarea onorului
13.35-13.40 - Intonarea Imnului de Stat al României
13.40-14.00 - Slujba de pomenire a eroilor
14.00-14.30 - Depunere de coroane de flori

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Manifestări gălăţene cu ocazia a 25 de ani de la Revoluţie

Conform Prefecturii Galaţi, luni, 22 decembrie, se vor organiza manifestări dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din 1989, ocazie cu care Prefectura invită gălăţenii să fie prezenţi la aceste evenimene.

Iată programul:

I. MONUMENTUL EROILOR MARTIRI AI REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE - Teatrul Dramatic 
10.00 - 10.05 – Prezentarea onorului
10.05 - 10.10 – Intonarea Imnului de Stat al României 
10.10 - 10.30 – Slujba de sfinţire a monumentului şi de pomenire a eroilor   
10.30 - 11.00 – Depunere de coroane de flori

II. CATEDRALA ARHIEPISCOPALĂ

12.00 – 12.30  – Tragerea clopotelor şi oficierea slujbei de pomenire a eroilor Revoluţiei

III. MONUMENTUL EROILOR MARTIRI AI REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE - Cimitirul „Eternitatea”
13.00 – 13.05 – Prezentarea onorului
13.05 – 13.10 – Intonarea Imnului de Stat al României
13.10 – 13.30 – Slujba de pomenire a eroilor 
13.30 – 13.50 – Depunere de coroane de flori
13.50 – 14.00 – Defilarea Gărzii de Onoare”.

Şi Primăria municipiului Galaţi organizează luni, 22 decembrie 2014, cu începere de la ora 15.00, la Teatrul Muzical “N. Leonard”, o ceremonie solemnă de aniversare a 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. “În cadrul ceremoniei, vor fi decernate diplome şi medalii de onoare urmaşilor eroilor martiri, răniţilor şi luptătorilor Revoluţiei anticomuniste din 1989. Ceremonia solemnă va avea loc la Teatrul Muzical ”Nae Leonard” şi va fi urmată de o nouă festivitate de premiere a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie”, se arată într-un comunicat de presă.

Link to comment
Share on other sites

Coroane în memoria celor ce şi-au dat viaţa pentru libertate

Puţini gălăţeni au participat, luni, la manifestările dedicate Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi Libertăţii, organizate de Instituţia Prefectului. Câţiva revoluţionari ai Galaţiului, reprezentanţi ai unor partide, prefectul Dorin Otrocol, primarul Marius Stan şi vicepreşedintele CJ Cornel Hamza, alături de câteva rude ale eroilor şi doar câţiva curioşi au luat parte la ceremonialul militar şi religios ce s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor Martiri din faţa Prefecturii.

După prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat şi slujba de sfinţire a monumentului şi de pomenire a eroilor, revoluţionarii, urmaţi de autorităţi şi membrii PSD, PNL, UNPR, PC şi PLR au depus coroane de flori în memoria celor care, în urmă cu 25 de ani, şi-au dat viaţa pentru libertatea noastră.
Că democraţia a fost înţeleasă prost de mulţi dintre noi, dar în special de politicienii zilelor noastre, că România la care visau tinerii gălăţeni răpuşi de gloanţe, în 1989, nu este, poate, aşa cum şi-au dorit sau că nu ştim să ne cinstim eroii, acestea sunt lucruri de luat în seamă, asupra cărora ar trebui să reflectăm.

„Ştiţi ce aniversăm astăzi? Sigur nu ştiţi!”, ne-a spus unul dintre revoluţionarii prezenţi la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei Române din faţa Prefecturii. „… 25 de ani de umilinţă! Pentru că de 25 de ani îşi bat joc de noi toţi „guleraţii” aceştia cu cămăşi albe, cravată, papioane şi ne fură ţara şi pământul de sub picioare. Jertfa a fost de pomană. Participarea a fost slabă, foarte slabă. Ar fi trebuit ca toată clasa politică să fie prezentă la manifestări, să mulţumească, nu nouă, ci celor care s-au jertfit”, a continuat, mâhnit, Costel Chipăilă, revoluţionar.

Dacă unii dintre cei prezenţi au condamnat lipsa de interes a politicienilor pentru acest eveniment, revoluţionarul Sorin Ţiţei a avut, în schimb, o altă părere: „Politicienii nu au calitatea morală să participe la acest eveniment. Faptul că mulţi dintre aceştia au lipsit este o ruşine pentru Galaţi şi pentru gălăţeni. Ei ar fi trebuit mai degrabă să facă ceva pentru judeţul Galaţi, pe care l-au adus în pragul colapsului, nu să vină să-şi afişeze feţele nepăsătoare aici, în faţa revoluţionarilor şi în memoria eroilor martiri tineri care şi-au pierdut viaţa”.

După ceremonialul militar şi religios de la Monumentul Eroilor, autorităţile au participat la o slujbă de pomenire a celor căzuţi în decembrie 1989, oficiată de Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi, la Catedrala Arhiepiscopală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Manifestări de 22 Decembrie, în Galaţi

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei noastre, reprezentanţii Instituţiei Prefectului îi invită pe gălăţeni la o serie de manifestări ce vor avea loc pe 22 decembrie, cu ocazia zilei Victoriei, Revoluţiei şi Libertăţii în mai multe puncte din oraş.

Astfel, cu începere de la ora 11,00, cetăţenii sunt aşteptaţi la monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din decembrie '89, de lângă Teatrul Dramatic, unde se va intona imnul şi se vor depune coroane de flori. De la ora 12,00, la Catedrala Arhiepiscopală, va fi efectuată slujba de pomenire a eroilor Revoluţiei şi se vor trage clopotele.

În încheiere, gălăţenii sunt aşteptaţi la monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din decembrie, din Cimitirul "Eternitatea", unde va fi prezentat onorul, va fi intonat imnul României, va fi efectuată o slujbă de pomenire a eroilor şi se vor depune coroane de flori.
Manifestările se vor încheia cu defilarea Gărzii de Onoare.

Slujbe pentru eroii Revoluţiei din 1989

Patriarhia Română informează că joi şi vineri, 22, respectiv, 23 decembrie, continuă oficierea de slujbe de pomenire a eroilor Revoluţiei Române din 1989, în toate cimitirele şi la monumentele şi troiţele închinate eroilor din întreaga ţara.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Clopotele au răsunat, astăzi, pentru eroii martiri din Decembrie 1989

La 27 de ani de la Revoluţie, autorităţile şi reprezentanţii Bisericii le-au adus un omagiu eroilor din Decembrie 1989, care şi-au dat viaţa pentru România ideală, o ţară liberă şi demnă. Manifestările dedicate Zilei Victoriei Revoluţiei şi Libertăţii au debutat cu o ceremonie militară la Monumentul Eroilor, situat pe esplanada Prefecturii, cu prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat şi depunere de coroane, de către prefect, preşedintele CJ şi primar... în lipsă. Întrucât Ionuţ Pucheanu a sosit la ceremonie când aceasta se încheia, în locul său a depus coroana de flori şeful Poliţiei Locale, Petrică Hahui. Acesta a salvat onoarea Primăriei, întrucât niciun alt reprezentant la vârf al instituţiei nu era prezent.

Mai târziu, în centrul oraşului, dinspre Catedrala Arhiepiscopală, au răsunat clopote în memoria eroilor Revoluţiei, iar un sobor de preoţi împreună cu ÎPS Casian Crăciun au oficiat o slujbă de pomenire a celor care s-au jertfit pentru a elibera România de comunism. După prânz, ceremonialul religios şi militar s-a mutat la Cimitirul „Eternitatea”, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Programul manifestărilor dedicate Revoluției

Duminică, 22 decembrie 2019 România sărbătorește 30 de ani de Libertate. Cu acest prilej, Instituția Prefectului Județului Galați, organizează o serie de manifestări împreună cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Garnizoana Galați, Consiliul Județean Galați, Primăria municipiului Galați, Inspectoratul de Poliție al Județului, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Eremia Grigorescu” și Poliția locală Galați. Mai întâi, evenimentele vor fi deschise, în cadrul Festivalului "Tudor Pamfile", cu un recital de colinde în faţa Catedralei Arhiepiscopale, în intervalul orar 11,00-12,30.

Ulterior, manifestările vor continua la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției din Decembrie 1989, de lângă Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Acolo, între orele 13,00 și 13,30, după prezentarea onorului și intonarea Imnului de Stat al României, va avea loc depunerea coroanelor de flori din partea prefectului județului Galați, președintelui Consiliului Județean, primarului municipiului, comandantului Garnizoanei, dar și ale altor instituții și organizații interesate.

După aproximativ același program, comemorările se vor desfășura și la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției din Decembrie din Cimitirul „Eternitatea”, începând cu orele 14,00. În plus, aici va fi oficiată și Slujba de pomenire a eroilor, iar manifestările vor fi încheiate cu defilarea Gărzii de Onoare, în intervalul 14,55-15,15.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

”N-am fi fost niciunul aici, dacă nu erau ei!”. 30 de ani de la Revoluţia din 1989

„Strigătul de libertate se aude şi acum. Mulţi cădeau răpuşi de gloanţe pentr-un viitor mai bun! Respect ’89”, scria, negru pe alb, pe un banner prins pe un zid, în spatele Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989. Aici, în vecinătatea Teatrului Dramatic, au început manifestările organizate de Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi la 30 de ani de la Revoluţia din '89.

Jerbe, coroane de flori şi candele aprinse au fost depuse duminică, 22 Decembrie, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989, de lângă Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Aici au început manifestările prin care Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi a marcat 22 Decembrie – Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. Printre cei prezenţi am remarcat şi copii aduşi de părinţi, nu doar oficialităţi şi politicieni.

Manifestările au continuat la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie din Cimitirul „Eternitatea”. Aici a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor Revoluţiei, moment încărcat de emoţie: „Mi-aduc aminte că prima pomenire-pomană acum 30 de ani, am făcut-o în Prefectură. Nu-i uşor să îmbini veselia colindelor, aşteptarea Naşterii când trebuie să comemorezi morţi. (…)

Adesea ne rugăm la Zilele Eroilor în faţa unor cruci, doar. Aici e ceva mai mult. Avem două feluri de trupuri în faţa cărora trebuie să tremurăm! Că n-am fi fost niciunul aici dacă nu erau ei. Niciunul! Iată-i aici: ei sunt eroii care, de 30 de ani, cred, se roagă şi-s mai puternici ca noi toţi. Onorul la ei! La sufletele dumneavoastră, părinţi şi fraţi de eroi!”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, arătând către rudele celor jertfiţi în Revoluţie.

După ceremonialul religios, au fost depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul eroilor. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Manifestări dedicate "Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii" la Galaţi

Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi organizează miercuri, 22 decembrie 2021, o serie de manifestări dedicate "Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii", după următorul program:

I. Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989 - Cimitirul Eternitatea
10.00 - 10.05 - Întâmpinarea persoanei oficiale
10.05 - 10.10 - Intonarea Imnului Naţional al României
10.10 - 10.20 - Slujba de pomenire
10.20 - 10.30 - Ceremonial depunere de coroane de flori

II. Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989 - Teatrul Dramatic
11.00 - 11.05 - Întâmpinarea persoanei oficiale
11.05 - 11.10 - Intonarea Imnului Naţional
11.10 - 11.20 - Ceremonial depunere de coroane de flori

Întregul eveniment va fi organizat cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul Ministrului Sănătăţii, precizează Prefectura Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Manifestări dedicate Revoluției din Decembrie 1989

La 33 de ani de la Revoluție, Instituția Prefectului - Județul Galați și Garnizoana Galați, în calitate de organizatori, îi invită pe gălățeni să participe joi, 22 decembrie, la manifestările dedicate "Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății".

Ceremoniile se vor desfășura, mai întâi, în Cimitirul "Eternitatea", la Monumentul Eroilor Martiri, începând cu ora 11,00. Acolo vor avea loc întâmpinarea oficialităților și intonarea Imnului Național, urmate de oficierea serviciului religios și de o depunere de coroane.

Ulterior, de la ora 12,30, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției din Decembrie 1989, din zona Teatrului Dramatic, evenimentele vor fi reluate, programul urmând a se încheia tot cu o depunere de coroane, în intervalul orar 12,40 - 12,50.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Manifestările dedicate Revoluției au devenit o formalitate

În febra cumpărăturilor de Crăciun, gălățenii sunt tot mai puțin interesați de manifestările dedicate Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989.

Cel puțin, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției din vecinătatea Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”, joi, la prânz, participarea a fost una modestă, după doi ani de restricții sanitare. În condițiile unui frig destul de pătrunzător, după intonarea Imnului Național, oficialitățile, Garnizoana Galați și câțiva reprezentanți ai revoluționarilor au depus coroane de flori în memoria celor care au trecut în neființă în urmă cu mai bine de trei decenii.

Cinstindu-le memoria pentru contribuția adusă la înlocuirea unui regim absurd și totalitar, ar fi bine să conștientizăm, mai ales în actualul context, că "democraţia nu există pur şi simplu. Noi trebuie să lucrăm mereu în favoarea ei, în fiecare zi", conform fostului cancelar german, Angela Merkel, născută în RDG.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.