Jump to content

Listele de aşteptare pentru medicamente au devenit istorie


dcp100168

Recommended Posts

Listele de aşteptare pentru medicamente au devenit istorie

Ceea ce la sfârşitul anului 2012 părea doar un vis frumos a devenit realitate pe parcursul lui 2013. Listele lungi de pacienţi cu boli cronice care-şi aşteptau în durere tratamentul luni de-a rândul au fost aduse la zi.

Acest lucru a fost posibil datorită bugetului record de care a beneficiat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Galaţi anul acesta: 23,123 miliarde de lei. "Au fost aduse astfel la zi plăţile pentru medicamente şi materiale sanitare din farmacii şi cele pe programe. Acest lucru reprezintă un pas înainte comparativ cu perioada 2009-2011. Beneficiari sunt atât pacienţii care suferă de cancer, de hepatite de tipurile B şi C, precum şi persoanele care au nevoie de îngrijire la domiciliu sau de dispozitive medicale. La toate aceste categorii nu mai există liste de aşteptare", a precizat dr. Elena Vrabie, preşedintele director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Doar la capitolul dispozitive medicale bugetul pe anul 2013 a fost cu 103 la sută mai mare faţă de 2012. "În ceea ce priveşte îngrijirile la domiciliu, CJAS Galaţi a eliberat pe tot parcursul anului 715 decizii. Bugetul a fost cu 29 la sută mai mare faţă de anul precedent. Îngrijirea bolnavului în sânul familiei este de preferat internării acestuia într-un spital", a precizat interlocutoarea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.