Jump to content

Oţelul - statistica primelor 19 etape


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul - statistica primelor 19 etape

Formaţia noastră a încheiat turul prelungit pe locul 14, exact deasupra poziţiilor retrogradabile, loc pe care va stagna până în februare 2014, la reluarea campionatului! Mai mult, formaţia noastră se află la egalitate cu locul 15, retrogradabil, ocupat de Viitorul Constanţa, roş-alb-albaştrii având un golaveraj ceva mai bun, dar trebuie precizat că la finalul sezonului doar meciurile directe contează în caz de egalitate la puncte!

Dacă studiem evoluţia în clasament, nu putem trece peste faptul că în etapa a doua, echipa noastră era pe prima poziţie, ajungând să se zbată în “zona fierbinte” a clasamentului după ce a reuşit contraperformanţa de a nu câştiga nicio partidă timp de 7 etape consecutive!  În total, Oţelul a suferit deja 11 înfrângeri, fiind depăşită doar de Corona Braşov la acest capitol negativ.

În plus, formaţia de la Dunăre are a doua cea mai slabă apărare din Liga I cu nu mai puţin de 35 de goluri primite, înregistrând câteva rezultate extrem de ruşinoase. A fost un 0-4 pe propriul teren cu Astra Giurgiu, un 2-7 istoric în deplasare la CFR Cluj, iar în minutul 40 al partidei cu Viitorul Constanţa formaţia noastră era condusă cu 4-0 de o echipă care marcase doar 6 goluri în primele 15 etape! În atac lucrurile stau mai normal, Oţelul având o ofensivă de locul 10, la egalitate cu FC Vaslui.
Şi că tot ne-am referit la posturi, echipa noastră a folosit 3 portari, 9 fundaşi, 13 mijlocaşi şi 3 atacanţi în această primă parte a sezonului 2013-2014. Dintre aceştia 7 jucători au sub 23 de ani, 12 se situează în intervalul 23-30 de ani, iar 9 au peste 30 de ani, ceea ce ne demonstrează (măcar pe foaie) că avem o echipă matură… Din lot fac parte 11 gălăţeni, alţi 10 români din alte oraşe, plus 7 jucători străini dintre care 2 vorbitori de spaniolă (Cooper şi Sevillano) şi 3 de portugheză (Henrique, Antunes, Marquinhos), în timp ce bosniacul Enes Sipovic se descurcă foarte bine în limba română, ceea ce ajută ca la Oţelul să nu fie un adevărat Turn Babel.
Aşadar, în primele 19 etape au fost folosiţi nu mai puţin de 28 de fotbalişti, fapt care relevă din prima de ce jocul echipei nu se omogenizează, fiind clar că s-au încercat soluţii peste soluţii şi mai nimeni nu s-a putut considera titular pe post. Din aceşti 28, doi nu mai fac parte din lot, Ionuţ Neagu fiind vândut la Steaua, în timp ce Gabriel Paraschiv a cerut rezilierea contractului. Cel mai folosit jucător a fost Cristian Sîrghi cu 1617 minute, urmat de Daniel Popescu (1485’) şi Gabriel Giurgiu (1462’). Au mai depăşit mia de minute în primele 19 etape şi Marquinhos (1411’), Laurenţiu Iorga cu 1397 de minute, Cristian Brăneţ (1056’) şi Sergiu Costin (1028’). Iată şi primul 11 al celor mai folosiţi jucători: Brăneţ - Antunes, Costin, Sîrghi, Popescu - Giurgiu, Filip - Marquinhos, Băjenaru, Iorga - Henrique. La polul opus s-au situat tinerii echipei: Marus - 3 minute, Adăscăliţei (58’) sau Tudorie (66’), cu menţiunea că ultimul a reuşit un gol! Clar una din marile dezamăgiri este Diego Sevillano cu doar 49 de minute jucate, argentinianul nereuşind deloc să se integreze, în timp ce revenirea anului îi aparţine lui Zaharia care a marcat un gol (victorios chiar!) la prima apariţie oficială în tricoul roş-alb-albastru!
Golgeterii echipei sunt brazilienii Henrique şi Marquinhos, cu câte 5 goluri marcate, cu menţiunea că micuţul mijlocaş a înscris o singură dată din acţiune şi de 4 ori din penalty. Mai grav este că cei doi au înscris jumătate din golurile Oţelului, în rest doar Astafei mai având două goluri, iar alţi 8 jucători câte unul, echipa noastră beneficiind şi de un autogol al adversarilor de la Viitorul Constanţa. Un număr de 12 din golurile marcate au fost înscrise acasă, în timp ce restul de 9 s-au marcat în deplasare. Şi pentru că tot vorbim de deplasări trebuie să scoatem în faţă şi bilanţul absolut dezastruos din postură de oaspeţi: 1 victorie, 1 egal şi 7 înfrângeri, echipa noastră fiind pe 16 din acest punct de vedere. De altfel, ultima victorie afară a fost reuşită acum 5 luni, în iulie, în timp ce ultimul egal pe teren străin datează din 23 septembrie, 1-1 la Chiajna!
Prima repriză este un adevărat chin pentru fanii roş-alb-albaştri, Oţelul marcând doar 4 goluri în primele 45 de minute ale primelor 19 etape! Fazele fixe rămân specialitatea gălăţenilor, care au marcat 8 goluri în acest mod şi au primit doar 6 din cornere, penalty-uri sau lovituri libere. Din păcate, restul de 29 de goluri au fost primite din acţiune, în timp ce ai noştri au reuşit doar de 13 ori acţiuni cursive finalizate în plasa adversarilor.
Trecând la graficul de analiză al posturilor, putem vedea cu ochiul liber că locul de fundaş dreapta şi cel de mijlocaş central au creat cele mai mari probleme. Nu mai puţin de 6 jucători au fost încercaţi în acele zone, fiind folosite şi multe improvizaţii mai ales pe banda dreaptă a apărării, acolo unde au fost încercate 6 soluţii, deşi doar 3 jucători sunt de meserie laterali dreapta.
Dacă în anul când s-a luat campionatul am folosit un singur portar până aproape de final, cifrele de azi arată debandada de pe linia porţii gălăţene. După îndepărtarea campionului Branko Grahovac au fost încercate 3 soluţii pe post, toate dovedindu-se la ani lumină depărtare de portarul bosniac. Cristian Brăneţ a evoluat cel mai mult, în 12 partide, primind gol în 10 dintre acestea, cu menţiunea că la meciul cu Dinamo a fost eliminat şi nu a primit el golurile, dar vina îi aparţine în mare măsură! Ionuţ Boşneag  a reuşit “performanţa” de a încasa 15 goluri în doar 384 de minute jucate(!?). Asta înseamnă un gol primit la fiecare 26 de minute jucate sau trei goluri pe meci şi aproape la fel de multe goluri încasate ca Brăneţ, deşi nu a jucat nici jumătate din cât jucase primul. Tadas Simaitis a primit doar 4 goluri, dar toate acestea au fost decisive, Oţelul nereuşind nicio victorie în 3 meciuri cu lituanianul în postura de goalkeeper titular.
Conform graficului ataşat, Oţelul are probleme în toate compartimentele, dar în special pe posturile de portar, fundaş dreapta, apărător stânga, mijlocaş stânga şi mijlocaş central ofensiv. De asemenea, nu ne putem considera acoperiţi nici în atac, cel puţin din punct de vedere numeric, mai ales dacă neamţul Lienen va încerca să forţeze cu 4-4-2-ul pe care l-a implementat pe la mai toate echipele unde a antrenat. Singurul post unde putem considera că stăm bine, este cel de aripă dreapta, acolo unde pot fi folosiţi atât Marquinhos, cât şi Astafei sau Iorga, adică unii dintre cei mai importanţi jucători ai echipei.
Şi pentru că tot am amintit de antrenor, trebuie precizat că Oţelul a avut 3 tehnicieni pe bancă în doar 19 etape, un nou lucru cu care nu prea suntem obişnuiţi. Ionuţ Badea a reuşit 11 puncte în 12 meciuri, el fiind dat afară din cauza acestor rezultate şi înlocuit cu neamţul Ewald Lienen care a adus doar 4 puncte în 6 etape. Interimatul dintre cei doi a fost asigurat de Constantin Schumacher care are procentaj de 100% reuşind 3 puncte în singurul meci de Liga 1 la care a stat pe banca Oţelului!
Să încheiem cu fair-play, mai exact cu clasamentul cartonaşelor încasate, acolo unde Oţelul se situează pe locul 12 cu 50 de galbene şi 4 roşii. Cel mai indisciplinat jucător este portarul Cristian Brăneţ care a stat 3 etape pe bară având un cartonaş roşu primit direct şi încă 4 galbene! Eliminări au mai încasat şi cei mai experimentaţi jucători ai lotului: Gabriel Paraschiv, Sergiu Costin şi Gabriel Giurgiu, etapele 7-10 fiind dezastruoase din acest punct de vedere. Îi urmează brazilianul Marquinhos cu 6 avertisemnete încasate, multe dintre ele pentru comentarii inutile sau simulări. Apoi îl avem pe Victoraş Astafei cu 5 cartonaşe galbene, în timp ce Milea, Cooper şi Giurgiu au stat deja o etapă fiind suspendaţi pentru 4 avertismente primite.

dunareabatrana.ro

Reunirea lotului pentru reluarea pregătirilor de iarnă este programată luni, 13 ianuarie 2014

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.