Jump to content

Ce maşini şi-au luat gălăţenii în 2013


dcp100168

Recommended Posts

Ce maşini şi-au luat gălăţenii în 2013

* Zilnic, cel puţin 12 gălăţeni şi-au cumpărat o maşină nouă sau una la mâna a doua * Cel mai bine vândută marcă a fost Volkswagen

În cursul anului 2013, nu mai puţin de 4.296 de autoturisme abia cumpărate din reprezentanţe sau de pe piaţa second-hand au fost înmatriculate, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Cele mai multe maşini s-au înmatriculat în lunile iulie (704 unităţi), august (611 unităţi) şi noiembrie (484 de unităţi). Iată şi înmatriculările pe celelalte opt luni: ianuarie (335), februarie (311), martie (338), aprilie (393), mai (325), iunie (381), septembrie (453) şi octombrie (445).

Ce ne mai plac Volkswagen, Opel şi Ford!

Cele mai multe automobile vândute au purtat brand-ul Volkswagen. În 11 luni, 848 de autovehicule ale producătorului german s-au vândut în Galaţi. În medie, s-au vândut sub zece autoturisme noi pe lună, restul fiind la mâna a doua, cu ani de producţie între 1993 şi 2011. Pe locul doi în topul preferinţelor gălăţenilor se află, potrivit statisticilor DRPCIV, brand-ul Opel. S-au înmatriculat, între 1 ianuarie şi 1 decembrie, 767 de autoturisme ale acestui producător german. Şi aici piaţa este ţinută, în principal, de maşinile la mâna a doua. Pe locul trei în topul maşinilor pe care gălăţenii preferă să le cumpere se află Ford. S-au dat, din reprezentanţă, de la scara blocului sau din talcioc, 738 de autoturisme cu acest brand.

Cum a mers Dacia, pe piaţa locală

A vândut Dacia automobile şi în prima jumătate a anului, dar cumpărătorii care voiau maşină nouă au început să cumpere cu sârg abia după ce noua gamă a producătorului de la Mioveni a ieşit pe piaţă. Luna august a fost cea mai bună pentru Dacia, pe piaţa locală. Mai exact, s-au vândut în cele 31 de zile ale lui Cuptor 37 de autoturisme fabricate la Mioveni, dintre care 35 fabricate în 2013! Iată şi vânările pentru celelalte luni: 10 autoturisme (ianuarie), nouă autoturisme (februarie), 10 autoturisme (martie), opt autoturisme (mai), opt autoturisme (iunie), 20 de autoturisme (iulie), 22 autoturisme (septembrie), 23 de autoturisme (octombrie) şi 22 de autoturisme (noiembrie).

Cele mai puternice

Faţă de anii trecuţi când gălăţenii îşi cumpărau Ferrari, Aston Martin, sau Mercedes AMG, în 2013 investiţiile în putere, viteză şi performanţă pare să fi căzut pe planul doi. Cele mai „exotice” achiziţii, potrivit datelor de la Înmatriculări, au fost: trei SUV-uri BMW X6 cu 330 de CP, unul fabricat în acest an, iar celelalte două în 2010. Un X5 din 2009, care are 308CP. Apoi, mai circulă pe străzi, stăpânindu-se ca să nu scoată flăcări de sub roţi, două BMW-uri 535D, din 2008 şi 2009, cu 308 CP şi un BMW 740 D, din 2010, cu 330 de CP. Cea mai performantă dintre maşinile înmatriculate în judeţ în acest an, este o Carrera, creată de Porsche în anul 2009 şi care dezvoltă nu mai puţin de 350 de CP!

Cele mai rare mărci

Dacă Volkswagen Golf la mâna a doua şi Dacia Sandero la autoturisme noi par să fi înregistrat cele mai bune vânzări pe piaţa auto gălăţeană - judecând strict după numărul autoturismelor înmatriculate în primele 11 luni ale anului – putem vorbi şi despre cele mai rare mărci. Astfel, până la începutul lui decembrie, se înmatriculase câte un singur exemplar de: Dodge Charger, Infinity şi Lexus.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

46 de maşini noi, înmatriculate de gălăţeni în Luna cadourilor

În ultima lună a anului trecut, la Galaţi au fost înmatriculate 46 de maşini noi, reiese din statisticile Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Stăm destul de bine la acest capitol, ţinând cont de faptul că în decembrie 2013 au existat judeţe în care vânzările de maşini noi aproape că nu au existat. Astfel, în Sălaj, Vaslui şi Botoşani, nu s-au vândut mai mult de 10 maşini noi într-o lună.

Cele mai puţine maşini noi s-au înmatriculat în judeţele Sălaj - 6 maşini, Vaslui şi Botoşani - câte 10, Giurgiu - 11, Ialomiţa, Caraş-Severin, Olt şi Telorman - câte 14, Harghita - 15 şi, la egalitate, cu doar 17 maşini nou înmatriculate fiecare, Mehedinţi, Călăraşi şi Covasna.

La nivel naţional, vânzările de maşini noi au ajuns la 5.500 de autoturisme, în creştere cu 15% faţă de decembrie 2012. Românii au preferat Dacia, dar şi Renault, Chevrolet, Toyota, Kia, Volkswagen, BMW şi Suzuki, reiese din datele DRPCIV.

Gălăţenii preferă maşinile germane

În total, în Luna cadourilor din 2013, la Galaţi s-au înmatriculat 425 de autoturisme noi şi second-hand, printre care şi un Trabant, bineînţeles la mâna a doua. Iar preferinţa concitadinilor noştri a fost clară: maşinile germane, care ocupă aproape primele 6 locuri din top.

Cea mai înmatriculată marcă a fost Volkswagen - 85 de bucăţi, urmată de Opel - 74, Ford - 67, BMW - 29, Audi - 25, Skoda - 21 şi Mercedes - 20.

Gălăţenii au mai cumpărat, în mod semnificativ, autoturisme Fiat - 19, Dacia - 16 şi Renault - 14.

Cu mai puţin de 10 maşini înmatriculate, în top s-au mai situat mărcile Peugeot - 9, Toyota - 6, Nissan, Mazda, Honda şi Seat - câte 4, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Suzuki, Vauxhall şi Volvo - câte 2, Alfa Romeo, Chevrolet, Chrysler, Daihatsu, Land Rover, Mini, Rover, Trabant - câte 1.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

O ambulanţă şi un vehicul blindat, printre maşinile înmatriculate de gălăţeni luna trecută

Pe lângă cele 425 de autoturisme noi şi second-hand, în decembrie 2013 au mai fost înmatriculate în Galaţi şi aproape 100 de vehicule de alte categorii, printre care şi o ambulanţă şi un vehicul blindat, reiese dintr-o statistică a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele două vehicule speciale, un Renault Trafic şi un Volkswagen Transporter, ambele second-hand, au fost cumpărate de companii.

Autoutilitarele au fost la mare căutare luna trecută printre gălăţeni, fiind înmatriculate 82, dintre care 6 au fost noi. Au fost câte un Citroen C3, Dacia Dokker, Peugeot Partner şi Daihatsu Sportrak, 4 autotractoare DAF, un autotractor Scania şi altul Volvo, 9 Fiat (Doblo, Ducato şi Scudo), 17 Ford Transit, 3 Iveco Daily, 3 MAN-uri, 21 de Mercedes-uri (Sprinter şi Vito), câte 2 Nissan şi Opel (Combo şi Vivaro), 4 Renault (Kangoo, Magnum, Master şi Trafic) şi 11 Volkswagen (Crafter, LT, Polo şi Transporter).

Tot în decembrie, gălăţenii au mai înmatriculat două microbuze (Ford şi Mercedes Sprinter) şi un autobuz Volvo cu 50 de locuri, toate cele 3 vehicule fiind cumpărate la mâna a doua.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ce maşini şi-au mai cumpărat gălăţenii

Apropierea sărbătorilor de iarnă şi prima lună din acest an le-a deschis gălăţeni pofta de a-şi cumpăra maşini noi. Potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în decembrie au fost înmatriculate, în judeţul nostru, 35 de autovehicule fabricate în 2013, astfel: 14 Dacia, cinci Ford, patru Renault, patru Toyota, două BMW, şi câte o Honda, Kia, Opel, Suzuki şi un Volkswagen.
În ianuarie, numărul autovehiculelor noi înmatriculare a scăzut cu doar două unităţi. Iată şi mărcile preferate de gălăţeni, la cumpărarea maşinilor noi, precum şi numărul de unităţi: 17 Dacia, trei Renault, trei Volkswagen, trei Nissan, două Toyota, două Skoda, un Mercedes şi un Suzuki.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.