Jump to content

Oţelul transferă un portar din naţionala Slovaciei


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul transferă un portar din naţionala Slovaciei

* Gruparea roş-alb-albastră este în negocieri foarte avansate cu un goalkeeper slovac ce are în palmares două titluri de campion al ţării sale şi experienţa unor meciuri contra celor de la Chelsea şi Marseille

Problemele Oţelului cu postul de portar din prima parte a campionatului au fost mai mult decât decât evidente, dovadă fiind cele 35 de goluri încasate în 19 partide, al doilea cel mai slab bilanţ din Liga I. Brăneţ, Boşneag şi Simaitis au jucat pe rând în acest sezon, dar niciunul n-a reuşit să convingă. Primul a intrat în ultimele şase luni de contract, la Boşneag s-a renunţat deja, iar Simaitis e considerat încă „necopt” pentru Liga I. În plus, Grahovac a intrat în conflict cu cei din conducere, iar postul de portar la Oţelul a rămas complet descoperit.
Astfel, conform unor surse din cadrul clubului, gruparea roş-alb-albastră este foarte aproape să semneze cu portarul Martin Dubravka, de la MSK Zilina. Slovacul, în vârstă de 24 de ani, a intrat în ultimele şase luni de contract cu Zilina şi a devenit prioritate de transfer pentru gălăţeni. Ba mai mult, pentru că n-a semnat prelungirea contractului cu Zilina, Dubravka a fost doar rezervă la ultimele trei partide ale actualului său club. Zilina trece prin momente dificile în Slovacia, fosta campioană (ultima oară în 2011-2012) ajungând pe locul zece din 12 echipe.

Convocat recent la naţională şi meciuri în Liga Campionilor

Dubravka are în CV o convocare la reprezentativa Slovaciei, chiar într-un meci de la recentele preliminarii pentru Campionatul Mondial, când a prins lotul pentru o partidă a selecţionatei ţării sale contra Letoniei. Portarul pe care Oţelul a pus ochii, a crescut la Zilina şi a jucat până acum în cariera sa doar la MSK, din 2008 până în prezent. În trecut a fost convocat la reprezentativele de juniori şi tineret ale Slovaciei, la categoriile de vârstă Under 19 şi Under 21. A câştigat de două ori titlul de campion cu echipa sa, MSK Zilina, în 2009-2010 şi în 2011-2012, plus o Cupă a Slovaciei în 2011-2012. De asemenea, Dubravka, un portar ce are o înălţime de 1,94 m, are şi 22 de partide în cupele europene, printre care şi şase partide în grupele Ligii Campionilor. În 2010-2011, Zilina a încheiat pe ultimul loc în grupă, după Chelsea, Marseille şi Spartak Moscova, fără niciun punct acumulat şi cu 17 goluri încasate. Dubravka a primit şapte goluri într-un singur meci, în duelul de pe teren propriu al echipei sale cu Marseille. Per total, Dubravka a avut evoluţii apreciate în Liga Campionilor, însă diferenţa de valoare dintre echipa sa şi celelalte competitoare a fost mult prea mare. Dacă cele două parţi vor ajunge la o înţelegere, Dubravka n-ar fi primul portar slovac din Liga I. Primul a fost Dusan Kuciak, care a jucat la FC Vaslui în perioada 2008-2011.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul, în căutare de portar. A picat transferul lui Dubravka

Clubul gălăţean şi portarul slovac Martin Dubravka nu au ajuns la un acord pentru realizarea unui transfer. Conform declaraţiilor sale, goalkeeperul aflat în ultimele şase luni de contract cu MSK Zilina are oferte de la Sparta Praga, Legia Varşovia şi câteva cluburi din Italia. Cei din conducerea clubului au dat asigurări că va sosi un portar până la reluarea Ligii I, gălăţenii acuzând probleme pe acest post în prima parte a sezonului. Momentan, portarii din lotul Oţelului sunt Brăneţ, Abraham şi Simaitis.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.