dcp100168 Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Maşini parcate ilegal chiar lângă Poliţia RutierăŞoferii gălăţeni demonstrează că nu au pic de jenă şi nici frică atunci când aleg să îşi parcheze maşinile la voia întâmplării, pe trotuare, pe spaţiul verde sau pe prima bandă a unor străzi intens circulate, după cum au interes sau în funcţie de cum le dictează lenea şi comoditatea din dotare. Gândul că ar putea fi amendaţi nu le dă bătăi de cap conducătorilor auto, astfel că nenumăraţi gălăţeni ce deţin permis de conducere şi-au făcut deja un obicei din a parca ilegal, pe spaţiul verde sau pe trotuar, chiar în preajma sediului Poliţiei Rutiere, sfidând astfel legea şi pe cei care ar trebui să vegheze la aplicarea ei.La finele săptămânii trecute, nenumărate autoturisme erau parcate ilegal pe Domnească, în apropierea Poliţiei Rutiere, de-o parte şi de alta a străzii, fapt semnalat, de altfel, şi de către o serie de cititori. Pietonii sunt revoltaţi că, de multe ori, sunt nevoiţi să meargă pe stradă pentru că nu au loc să circule pe trotuar, din cauza autoturismelor parcate la voia întâmplării, şi le solicită poliţiştilor de la Rutieră şi Locală să îi pună la punct pe conducătorii auto care încalcă legea, protejându-i astfel şi pe pietoni.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Si unde sa parcheze oamenii, daca zona e aglomerata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaurX82 Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 (edited) Si unde sa parcheze oamenii, daca zona e aglomerata? Neinteresant Nu ai unde parca ? Se sta cu masina in garaj acasa nu este o lege obligatoriu sa mearga cineva cu masina la facultate, la servici etc, mai ales daca esti din oras si ai 1-2km de mers... Stiu ca nu mai are cum sa se laude fiecare cu masina lui dar asta e, sa se laude pe faleza in weekend Si din ce cauza e zona aglomerata ? Din cauza la astea cu masinile care s-au nascut cu masina in c... si ingreuneaza traficul degeaba. Edited January 16, 2014 by LaurX82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 nu tovarase, stau in celalalt capat al orasului si am o treaba la militie. trebuie sa merg pe jos sau cu transportul in comun pentru ca NU sunt locuri de parcare?? PS: George, tu esti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaurX82 Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 nu tovarase, stau in celalalt capat al orasului si am o treaba la militie. trebuie sa merg pe jos sau cu transportul in comun pentru ca NU sunt locuri de parcare?? PS: George, tu esti? Nu sunt george Nu ziceam neaparat de tine, dar uite ca din cauza la alti care se "plimba" 1-2 km cu masina nu poti merge tu care ai de facut 7-10 km si poate ai o urgenta ceva serios. Deasta nu sunt locuri de parcare... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Derago Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Locuri de parcare nu sunt... atat cat ar fi trebuit sa fie. Si chiar de ar fi fost, tot cat mai aproape de "intrare" ar fi parcat... daca se poate langa trepte... hai, poate si cu o roata pe prima treapta... sa nu cumva sa aiba de mers prea mult pe jos! Asa suntem noi, comozi! Si nu cred ca parcarile ne-ar civiliza! Tot batul e cel mai sfant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 (edited) Si chiar de ar fi fost, tot cat mai aproape de "intrare" ar fi parcat... daca se poate langa trepte... hai, poate si cu o roata pe prima treapta... sa nu cumva sa aiba de mers prea mult pe jos! Asa suntem noi, comozi! Ai dreptate. Cand merg in capitala si gasesc loc de parcare la 100-200 metri de obiectiv am impresia ca e loc de parcare pt VIP. Aici, in Galati, musai tre sa fie loc liber chiar langa scari. Asa sunt eu, comod. Edited January 17, 2014 by mambo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Derago Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Ar trebui sa se puna taxa pe comoditate ca parca din ce in ce suntem mai multi cu astfel de inclinari! Si ce e culmea, ca tot noi, astia comozi, dam dovada de ipocrizie si suntem primii care apostrofam pe altii in trafic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Nu stiu, oameni buni. Sa-mi fie cu iertare, dar nu mi se pare deloc nesimtire sa cer niste bunavointa (daca nu respect si indatorire fata de cetateni, mai ales gandindu-ma la motivul pentru care-s puse acolo..) autoritatilor. Si-acu` nu ma refer numai la problema parcarilor, ci putem duce discutia pana unde doriti. Haideti sa ne gandim un pic la zona respectiva, care arata asa de cand ma stiu. Ce au facut in privinta asta politia sau primaria? Nu e ca si cand nu se asteptau ca numarul masinilor sa creasca in 20 de ani. Nu e ca si cand ii obliga cineva sa-si tina 5 institutii intr-o cladire mai mica, mai inutila si mai prost amplasata decat o scoala generala de la tara. Nu e ca si cand ar trebui sa stau sa le cersesc vreo ceva: eu platesc taxe/impozite, vreau sa vad ca macar incearca, indiferent ca vorbim de un ghiseu in plus pentru prostul care vine sa-si scoata buletinul sau pasaportul, de putina organizare, de informare a publicului sau chiar de a elimina taxele de parcare din zona! Pai cate din locurile de parcare de acolo sunt ocupate de cei care lucreaza efectiv acolo si cati de cei care vin sa-si rezolve o treaba? Adica eu, daca vin din Micro 20 pana acolo cu masina, sunt nesimtit si comod ca sunt nevoit sa parchez pe unde apuc (daca apuc, pe o raza de 500 de metri), indiferent c-as merge la Facultatea de Mecanica, la Evidenta Populatiei, la Rutiera, la Pasapoarte sau la Sectia 5. Dar aia care lucreaza acolo, cum sunt? Dar cand stau 2 ore la coada sa-mi scot permisul, (si stiu ca deja e cliseu, dar e adevarat) pe banii mei, cum e? Dar cand parchez la Baia Comunala ca sa ajung la Facultatea de Mecanica, cum e?E neinteresant pentru tine, Laur? Cate masini ai si cati kilometri faci tu pe an la volan? La cate masini platesti impozite, asigurari obligatorii, roviniete si 1.3 RON/ora parcarea, de ai tupeul sa-mi spui mie unde si cum sa merg cu masina? Ti se pare asa o maaaare chestie de figuri ca ii cer statului sa-si faca treaba? Sa nu-mi mai ceara bani doar pentru ca detin un bun, si dup-aia vorbim de pomana ca-mi asigura un loc de parcare, sau ca ma lasa sa-mi tocesc cauciucurile, amortizoarele, etc pe niste drumuri de tot rahatul.Derago, nu crezi ca parcarile ne-ar civiliza? Eu cred ca da, dar pana una-alta, ce treaba are civilizatia cu locul de parcare? Ce treaba are cu prostia unui care proiecteaza fara cap si tot fara cap actioneaza cand tii 200 de oameni (din care, poate, 100 vin cu masina) la coada la 2 ghisee la buletine, de exemplu? De cand si pana cand a avea masina e tot aia cu a fi necivilizat?Daca doar dezbatem de dragul de a dezbate, nu facem nimic, fratilor.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaurX82 Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 (edited) Eu daca as fi avut masina, nu as merge cu ea sa cumpar paine sau sa merg 1-2 km asa prin oras ca mai mult consum si nervi. Eu daca stateam la bloc si nu aveam garaj sau loc bun de parcare sa nu incomodez pe cineva, iara nu imi luam masina. Deci sunt mai realist. Gandestete si tu, daca toata lumea cam 90% ar avea masini, ce ar fi ? Asa e cand in tara asta este cum este...Mai e de discutat dar nu se va scoate la capat. Nu vreau sa ma cert sau altele, dar nu e normal sa parchezi masina pe trotuar, pe spatiu verde ca nu ai tu loc de parcare, e asa sau nu ? Nici statul nu face nimic pentru parcari, ei fac parcuri sau alte chesti in loc de parcari. Edited January 18, 2014 by LaurX82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Am masina si ma confrunt de multe ori cu problema locului de parcare. Pe de alta parte, in cea mai mare parte a vietii sunt pieton si, in enorm de multe situatii, asa cum stiti, trebuie sa inghit marlania multor accesorizati cu BVM (sic) sau alte cazane inregistrate prin Bulgaria, eventual cu volanul pe dreapta. Nu sunt locuri de parcare suficiente - DA, e o problema. Pe de alta parte, daca mergi in Barcelona, Paris sau alte orase cu un numar imens de masini+turisti nu vei gasi nicio masina trantita pe trotuar. Si niciun roman de pe acolo nu parcheaza aiurea. Niciodata nu vei gasi locul de parcare acolo unde-ti convine cel mai mult... (suna a Murphy, stiu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaurX82 Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Am masina si ma confrunt de multe ori cu problema locului de parcare. Pe de alta parte, in cea mai mare parte a vietii sunt pieton si, in enorm de multe situatii, asa cum stiti, trebuie sa inghit marlania multor accesorizati cu BVM (sic) sau alte cazane inregistrate prin Bulgaria, eventual cu volanul pe dreapta. Nu sunt locuri de parcare suficiente - DA, e o problema. Pe de alta parte, daca mergi in Barcelona, Paris sau alte orase cu un numar imens de masini+turisti nu vei gasi nicio masina trantita pe trotuar. Si niciun roman de pe acolo nu parcheaza aiurea. Niciodata nu vei gasi locul de parcare acolo unde-ti convine cel mai mult... (suna a Murphy, stiu)Acolo sunt legi pentru orice nu ca la noi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 (edited) Pai haideti sa vedem, intai de toate, tonul articolului. Ca daca ne apucam sa dam vina pe soferi, pe oameni, pe cetatenii cu drept de vot, pe pensionari, pe pietoni etc., inseamna ca aia care ne duc la sapa de lemn si-si bat joc de noi chiar au tot dreptul sa faca asta fara scrupule.Nu te supara, Laur, dar cand tu vii si-mi spui de comoditate in comunitate, in conditiile in care 1. nu ai masina si 2. nu treci prin problema asta in Galati, din start nu ne situam in aceeasi parte a discutiei. Apoi..in ceea ce priveste numarul de masini, nu ma priveste sa fac statistica. Da, stiu ca suna a ipocrizie, dar crede-ma ca daca as avea posibilitatea de a decide, as interzice orice fel de mijloc de transport care polueaza in vreun fel, iar bicicleta ar deveni obligatorie. Si, pe cat posibil, incerc sa-mi limitez cat mai mult deplasarile cu masina si nu doar din scopuri economice. Insa cand tu stat roman, prin orice portita, vii si ma belesti de bani pentru asta, nu faci nimic sa-mi rezolvi problema, pentru ca mai apoi sa ajung in situatia sa mi se reproseze, ma cam deranjeaza! Nu zic ca e normal sa parchezi (si drept e ca sunt destule specimene in capatul asta de discutie) in mijlocul trotuarului, dar in zona respectiva nu prea e cazul... faza cu mersul pe strada al pietonilor e buleala, pentru simplul fapt ca nu prea permite amplasarea in sine a scuarului de parcare. Sunt alte locuri in oras in care as fi oarecum de acord cu articolul (de exemplu, la tribunal, unde au parcarea mai tot timpul goala la Hotel Sofin sau in Mazepa 2, in ceea ce priveste ocupatul trotuarelor), insa nici acolo nu misca un deget stimabilii nostri.Mikka, de acord cu faptul ca in alte parti se poate, dar acolo se si incearca. Daca ar fi vreo imposibilitate de ordin tehnlogic, demografic (dar Galatiul nu e nici Tokio, nici Barcelona si nici macar Bucuresti) sau economic (asta ar fi cel mai jalnic motiv, iar la noi e des invocat..), as mai intelege. Dar luand in considerare datele problemei, la noi de ce nu se poate? Ce-i impiedica sa puna la punct un sistem care sa descurajeze incalcarea legii si sa incurajeze aplicarea ei, dar sa fie si echitabil pentru contribuabil? Sa faca parcari sau, ca in alte parti, sa oblige pentru fiecare imobil construit la amenajarea unui nr. minim de locuri de parcare? Fraiele-s la ei si pentru asta-s pusi acolo! Edited January 19, 2014 by riaji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 riaji Las' ca facem tunel si, la prima ploaie (de exemplu) le ingropam acolo Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaurX82 Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Nu te supara, Laur, dar cand tu vii si-mi spui de comoditate in comunitate, in conditiile in care 1. nu ai masina si 2. nu treci prin problema asta in Galati, din start nu ne situam in aceeasi parte a discutiei. Asa e, nu ma supar nu am masina si nu e in planurile mele deocamdata... Nu e nevoie sa ai masina sa intelegi aceste lucruri, mai degraba noi pietonii suferim cand trebuie sa ocolim pe strada masinile parcate pe trotuar si tot felu, alti mai au tupeu si te clanxoneaza cand esti pe trotuar ca nu are el loc sa parcheze si tot asa.Si eu fac parte din trafic, nu pe 4 roti ci pe 2 roti si stiu cum e, oricum nu imi place sa merg in oras deloc, mai ales in Galati si Braila.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts