Jump to content

Gălăţeancă înjunghiată şi jefuită pentru 53.000 de euro


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeancă înjunghiată şi jefuită pentru 53.000 de euro

O tânără în jur de 25 de ani,  care avea asupra ei o poşetă plină cu bani, a fost înjunghiată şi jefuită în plină stradă de indivizi necunoscuţi. Se pare că în geantă se aflau 53 de  mii de euro, iar incidentul s-a petrecut în cartierul I.C. Frimu,  în apropiere de biserica Sf. Mina. Tânăra a fost transportată de urgenţă la spital. Poliţiştii sunt la faţa locului şi încearcă să le dea de urmă jefuitorilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Galaţi, Cristina Tatulici, victima a fost dusă la spital având plagă înjunghiată sub claviculara dreaptă, însă se află în afara oricărui pericol. Semnalmentele atacatorului au fost transmise tuturor secţiilor de poliţie din oraş. Este vorba de un bărbat de 30-35 de ani, corpolent cu înălţime de 1,75.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

POLIŢIŞTII CAUTĂ UN BĂRBAT DE APROXIMATIV 30-35 ANI SUSPECTAT DE COMITEREA UNEI TÂLHĂRII

Azi, la ora 14.41, poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi prin SNUAU 112  de o tânără de 25 ani, din Galaţi despre faptul că sora sa de 23 ani, în timp ce se afla pe raza cartierului I.C. Frimu, a fost deposedată prin violenţă de o sumă de bani.

În cauză s-a constituit o echipă operativă complexă care s-a deplasat la locul indicat pentru efectuarea de cercetări.

În urma primelor verificări şi a discuţiilor purtate cu partea vătămată şi sora acesteia, poliţiştii au stabilit că cele două femei urmau să se întâlnească cu reprezentantul unei agenţii imobiliare şi cu proprietarul unui apartament, pe care intenționau să-l achiziționeze, pentru a perfecta o serie de acte.

La scurt timp după ce au ajuns la locul de întâlnire un bărbat necunoscut, folosind un obiect tăietor - înţepător, a lovit-o pe tânăra de 23 ani în zona claviculară dreaptă şi i-a sustras o poşetă în care avea aproximativ 53.000 euro, după care a fugit printre blocuri.

Femeia a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi unde a primit îngrijiri medicale de specialitate, aflându-se în afara oricărui pericol.

Suspectul are  aproximativ 30 - 35 ani, 1,75 - 1,80 metri înălţime, corpolent, tuns scurt, brunet şi în momentul comiterii faptei purta pantaloni şi geacă de culoare închisă.

Semnalmente acestuia au fost transmise la toate secţiile de poliţie de pe raza municipiului Galaţi în vederea căutării şi identificării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Poliţia Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Gălățeancă înjunghiată şi tâlhărită pentru 53.000 de euro

Tâlhărie în plină stradă în cartierul I.C. Frimu. Totul s-a întâmplat luni după-amiază, în jurul orei 15,00, în apropierea Şcolii Generale nr. 12. Victima, o tânără de 23 de ani, se afla în zonă pentru a cumpăra un apartament. Aceasta era însoţită de sora ei, de 25 de ani, şi urma să se întâlnească cu un agent imobiliar, pentru perfectarea actelor de vânzare-cumpărare. „La scurt timp după ce au ajuns la locul de întâlnire, un bărbat necunoscut, folosind un obiect tăietor - înţepător, a lovit-o pe tânăra de 23 ani şi i-a sustras poşeta în care avea aproximativ 53.000 euro, după care a fugit printre blocuri”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Victima, în afara oricărui pericol

Sora victimei a sunat imediat la Numărul Unic de Urgenţă 112 şi a anunţat incidentul. „În cauză s-a constituit o echipă operativă complexă, care s-a deplasat la locul indicat pentru efectuarea de cercetări”, a mai adăugat Cristina Tatulici. Tânăra a fost transportată cu o maşină particulară la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. „A fost adusă o tânără de 23 de ani, care prezenta o plagă înjunghiată sub clavicula stângă. Plaga nu era penetrantă şi, din primele date pe care le avem, viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Victima a fost internată la secţia de chirurgie toracică, pentru investigaţii medicale de specialitate”, ne-a explicat doctorul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.

Gălăţenii care locuiesc în zonă sunt şocaţi de cele întâmplate

„Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în zona noastră. Este un cartier liniştit”, ne-a spus Petrache Fluture. Cum totul s-a întâmplat în apropierea şcolii generale, iar strada a fot imediat împânzită de poliţiştii, copiii şi-au alertat părinţii. „M-a sunat fiica mea şi mi-a spus că este plin de poliţie. Ea auzise că este vorba de un elev şi mi-a spus să vin să o iau de la şcoală. Vă daţi seama că m-am speriat şi am venit imediat. Acum am aflat şi eu despre ce este vorba. Nu pot să cred cele întâmplate. Am fiica elevă în şcoala asta de opt ani de zile”, ne-a spus un părinte.

Suspectul este căutat de poliţişti

Victima a fost audiată de poliţişti chiar pe patul de spital. Poliţiştii au aflat astfel câteva date despre suspectul de comiterea tâlhăriei. „Suspectul are aproximativ 30 - 35 ani, 1,75 - 1,80 metri înălţime, corpolent, tuns scurt, brunet şi în momentul comiterii faptei purta pantaloni şi geacă de culoare închisă”, a conchis Cristina Tatulici. Semnalmente suspectului au fost transmise la toate secţiile de poliţie de pe raza municipiului Galaţi, în vederea căutării şi identificării. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ala daca e destept e fugit departe.. cu asa bani... Nu se umbla "singur/a" cu asa suma de bani, aia a fost spionata stia pe cine atata... Chiar daca il prinde cine stie daca recupereaza si bani toti... Aici e vina ei dar faptul e consumat, dar uita asa traesc "uni" din furturi de la prosti...

Edited by LaurX82
Link to comment
Share on other sites

Tânăra înjunghiată şi jefuită de 53.000 de euro a fost externată

Tânăra de 23 de ani care aseară a fost înjunghiată de un individ necunoscut a părăsit astăzi spitalul. Gălăţeanca s-a ales în urma atacului de ieri cu o rană sub clavicula stângă, însă medicii i-au suturat-o, iar starea femeii s-a îmbunătăţit. Deşi încă şocată după întâmplarea prin care a trecut ieri după-amiază, gălăţeanca a preferat să se externeze şi meargă astăzi acasă. Între timp, poliţiştii încearcă să-i dea de urmă individului care ieri după-amiază, în cartierul I.C. Frimu, în apropiere de Şcoala gen. nr. 12 a atacat-o pe tânăra care era însoţită de sora ei. Cele două fete urmau şi-au dat întâlnire cu reprezentantul unei agenţii imobiliare şi cu vânzătorul unui apartament, pe care acestea urmau să îl cumpere. Individul, înalt de aprox. 1,80 m, corpolent şi brunet a înjunghiat-o pe tânăra de 23 de ani şi a reuşit să-i fure poşeta în care avea 53 000 de euro.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Un bărbat acuzat că a înjunghiat în piept o tânără căreia i-a furat 53.000 de euro a fost reţinut

Un bărbat acuzat că a înjunghiat în piept o tânără căreia i-a furat 53.000 de euro cu care femeia intenţiona să-şi cumpere un apartament a fost identificat şi reţinut în urma unor percheziţii în Galaţi, într-una din locuinţele percheziţionate fiind găsiţi 17.500 de euro ascunşi într-o păpuşă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, Cristina Tatulici, bărbatul a fost reţinut în urma unor percheziţii domiciliare care s-au desfăşurat în mai multe locaţii, într-una din locuinţele percheziţionate fiind găsită suma de 17.500 de euro, bani care fuseseră ascunşi într-o păpuşă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform poliţiştilor, bărbatul nu a acţionat singur, el având trei complici - doi bărbaţi şi o femeie - căutaţi, în prezent, de către poliţişti.

"În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul, împreună cu alte trei persoane, a deposedat o tânără de 23 ani de o poşetă, în care aceasta avea suma de 53.000 euro, bani cu care intenţiona să cumpere un apartament. În baza probatoriului, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru tâlhărie, iar dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă", a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Jaful asupra tinerei a avut loc în 13 ianuarie, pe o stradă din cartierul gălăţean I.C. Frimu, tânăra fiind înjunghiată în piept cu un cuţit.

În urma incidentului, tânăra a fost transportată la Spitalul Judeţean Galaţi, ea fiind în afara oricărui pericol. Femeia atacată avea la ea o sumă atât de mare de bani întrucât mergea să cumpere un apartament.

Link to comment
Share on other sites

Suspectul principal în cazul tâlhăriei de 53.000 de euro a ajuns după gratii

În această dmineaţă, magistraţii gălăţeni au decis ca Gicu Dobrin să fie arestat preventiv, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Bărbatul de 38 de ani a fost dus în această dimineaţă la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul nu este la prima abatere. Acesta a mai fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru săvârşirea unor acte de violenţă.

Gicu Dobrin este acuzat că pe 13 ianuarie, în plină zi, a atacat o tânără de 23 de ani pe care a lăsat-o fără 53.000 de euro. Tânăra care era însoţită de sora ei, urma să-şi cumpere un apartament. Tinerele şi-au dat întâlnire cu reprezentantul unei agenţii imobiliare şi cu vânzătorul apartamentului pe care acestea urmau să îl cumpere, dar s-au întâlnit mai întâi cu un hoţ care le-a lăsat fără cei 53.000 de euro.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

De la ultraj şi şantaj, la tâlhărie în miezul zilei. Gicu Dobrin, certat a treia oară cu legea

După ce a fost reţinut pentru 24 de ore, Gicu Dobrin, unul dintre autorii tâlhăriei de 53.000 de euro, a fost prezentat, miercuri dimineaţă, în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii gălăţeni au fost de acord cu solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal şi au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Gicu Dobrin nu este la prima abatere de la lege. El a fost condamnat în iunie 2013 la trei ani de închisoare cu suspendare. Această pedeapsă a rezultat după ce judecătorii au contopit toate pedepsele obţinute într-un dosar de şantaj. Astfel, Dobrin a fost condamnat pentru şantaj în formă continuată la un an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere în formă continuată a primit o lună de închisoare, iar pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni a primit doi ani şi şase luni de închisoare. După contopire, judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei rezultate, de trei ani. Dobrin a stat câteva luni buni în arest preventiv, dar a fost eliberat imediat după pronunţarea sentinţei.
În acest dosar, Gicu Dobrin a fost acuzat alături de Ali Daniel Zamfir, zis „Lulu” şi de alţi patru inculpaţi. La vremea respectivă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au arătat că cei şase inculpaţi au fost surprinşi în repetate rânduri, în anul 2012, de agenţii de pază ai WBC pe terasamentul căii ferate din zona Cătuşa. Aceştia forţau sistemele de asigurare de la vagoane, determinând astfel căderea cocsului pe terasamentul căii ferate. Nemulţumiţi de faptul că au fost surprinşi de agenţii de pază, inculpaţii i-au ameninţat pe aceştia, pentru a-i constrânge astfel să-i ajute la furat. Agenţii de pază nu s-au lăsat însă intimidaţi şi au continuat să supravegheze zona. În încercarea de a proteja vagoanele cu cocs şi de a stopa fenomenul infracţional, nu mai puţin de 116 agenţi de pază de la WBC au fost bătuţi de hoţi, suferind diferite leziuni traumatice.
În total, gaşca lui „Lulu”, din care făcea parte şi Dobrin, a reuşit să fure 389 de tone de cocs, forţând sistemele de asigurare de la 184 de vagoane.
Gicu Dobrin mai are încă un dosar pe rolul Judecătoriei Galaţi, în care este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acum, gălăţeanul s-a întors după gratii, iar la finalizarea acestui nou dosar, în care este acuzat de tâlhărie, la pedeapsa pe care o va primi se va adăuga şi cea a cărei executare a fost suspendată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Încă o persoană bănuită de complicitate la tâlhăria cu prejudiciu de 53.000 euro a fost reținută de polițiști

Ieri, 09 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Urmăriri au identificat și reținut o gălățeancă de 25 ani, care era dată în urmărire națională, pe numele ei fiind emis un mandat de arestare preventivă ,pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

În fapt, în baza informațiilor furnizate de femeie, care era verișoară cu partea vătămată, în ziua de 13 ianuarie a.c.,  prin violență, trei bărbați au deposedat o tânără de 23 ani de o poșetă, în care aceasta avea suma de 53.000 euro, bani cu care intenționa să achiziționeze un apartament.

Femeia a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Galați.

În cauză se continuă activitățile de căutare a altor doi suspecți, cel de-al treilea fiind arestat preventiv la data de 11 martie a.c.

INSPECTORATUL POLIŢIE AL JUDEŢULUI GALAŢI

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

În boxa acuzaţilor după ce şi-a tâlhărit verişoara de 50.000 de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au trimis în judecată zilele trecute un grup patru gălăţeni, implicaţi într-o tâlhărie ca în filme.

Totul a pornit de la faptul că victima, T.A., a avut neinspiraţia de a-i spune verişoarei ei că are bani şi vrea să-şi cumpere un apartament in Galaţi. Femeia fusese plecată în Spania în ultimii trei ani, unde a muncit, având şi o relaţie cu un spaniol, de pe urma căreia a devenit mai bogată cu 50.000 de euro. Victima se înţelegea foarte bine cu verişoara ei, Ana Maria Teodorescu, careia i s-a destăinuit că vrea să cumpere o locuinţă în Galaţi şi are şi banii pentru a face acest lucru. Nu s-a gândit însă că verişoara sa are de gând să îi fure banii, planuind acest lucru împreună cu alte trei persoane.

În ziua în care T.A. s-a deplasat la agenţia imobiliară şi la un birou notarial pentru a perfecta actele pentru apartament, aceasta a fost urmărită, iar când s-a dat jos din taxi, s-a trezit cu un briceag la gât, fiind ameninţată cu moartea.

Rănită şi cu banii luaţi

Pentru că a refuzat să dea banii, victima a fost înţepată în zona pieptului cu briceagul de către Gicu Dobrin, unul dintre cei implicaţi în această poveste, care i-a smuls apoi poşeta în care se găseau 51.800 de euro şi 5.618 lei. Femeia a avut nevoie de circa 10 zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni după cele întâmplate.

Anchetatorii au descoperit repede că indivizii care plănuiseră atacul cunoşteau itinerariul victime. Astfel au ajuns la Ana Maria Teodorescu şi alţi doi complici, Pavel Vasile Viorel şi Pavel Claudiu Marian, care i-au asigurat fuga de la locul agresiunii lui Gicu Dobrin. Toţi au ajuns ulterior pe mâna poliţiştilor, trebuind să răspundă acum pentru tâlhărie şi complicitate la această infracţiune.

Victima, T.A., s-a constituit parte civilă în procesul penal şi cere să îi fie restituiţi banii furaţi, dar nu se ştie dacă acest lucru se va şi întâmpla. Cei patru riscă acum 10 ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Banda care a jefuit o gălăţeancă de 50.000 de euro rămâne după gratii

Judecătoria Galaţi a hotărât zilele trecute să menţină arestarea preventivă în cazul Anei Maria Teodorescu, Pavel Vasile Viorel şi Gicu Dobrin, judecaţi în prezent pentru tâlhărie calificată.

Totul a pornit după ce un grup patru gălăţeni a pus în scenă o tâlhărie ca în filme, după ce victima, T.A., a avut proasta inspiraţie de a-i spune verişoarei ei că are bani şi vrea să-şi cumpere un apartament in Galaţi. Femeia fusese plecată în Spania în ultimii trei ani, unde a muncit, având şi o relaţie cu un spaniol, de pe urma căreia a devenit mai bogată cu 50.000 de euro.

Victima se înţelegea foarte bine cu verişoara ei, Ana Maria Teodorescu, careia i s-a destăinuit că vrea să cumpere o locuinţă în Galaţi şi are şi banii pentru a face acest lucru. Nu s-a gândit însă că verişoara sa are de gând să îi fure banii, plănuind acest lucru cu alte trei persoane. În ziua în care T.A. s-a deplasat la agenţia imobiliară şi la un birou notarial pentru a perfecta actele pentru apartament, aceasta a fost urmărită, iar când s-a dat jos din taxi, s-a trezit cu un briceag la gât, fiind ameninţată cu moartea.

A avut nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale

Pentru că a refuzat să dea banii, victima a fost înţepată în zona pieptului cu briceagul de către Gicu Dobrin, unul dintre cei implicaţi în această poveste, care i-a smuls apoi poşeta în care se găseau 51.800 de euro şi 5.618 lei.

Femeia a avut nevoie de circa 10 zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni după cele întâmplate.

Anchetatorii au descoperit repede că cei care au plănuit atacul cunoşteau itinerariul victimei, astfel au ajuns la Ana Maria Teodorescu şi alţi doi complici, Pavel Vasile Viorel şi Pavel Claudiu Marian, care i-au asigurat fuga de la locul agresiunii lui Gicu Dobrin. Toţi au ajuns ulterior pe mâna poliţiştilor, trebuind să răspundă acum pentru tâlhărie şi complicitate la această infracţiune.

Victima, T.A., s-a constituit parte civilă în procesul penal şi cere să îi fie restituiţi banii furaţi, dar nu se ştie dacă acest lucru se va şi întâmpla. Cei patru riscă acum 10 ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

19 ani de închisoare pentru gruparea care a jefuit o gălăţeancă de 50.000 de euro

Judecătoria Galaţi i-a condamnat iniţial pe Ana Maria Teodorescu, Pavel Vasile Viorel şi Gicu Dobrin la pedepse cuprinse între doi ani şi şase luni şi şapte ani şi cinci luni de închisoare pentru tâlhărie calificată şi complicitate la această infracţiune.

Totul a pornit după ce un grup patru gălăţeni a pus în scenă o tâlhărie ca în filme, după ce victima, T.A., a avut neinsipiraţia de a-i spune verişoarei ei că are bani şi vrea să-şi cumpere un apartament în Galaţi. Femeia fusese plecată în Spania în ultimii trei ani, unde a muncit, având şi o relaţie cu un spaniol, şi a devenit mai bogată cu 50.000 de euro. Victima se înţelegea foarte bine cu verişoara ei, Ana Maria Teodorescu, careia i s-a destăinuit că vrea să cumpere o locuinţă în Galaţi şi are şi banii pentru a face acest lucru. Nu s-a gândit însă că verişoara sa are de gând să îi fure banii, planuind acest lucru cu alte trei persoane. În ziua în care T.A. s-a deplasat la agenţia imobiliară şi la un birou notarial pentru a perfecta actele pentru apartament, aceasta a fost urmărită, iar când s-a dat jos din taxi, s-a trezit cu un briceag la gât, fiind ameninţată cu moartea.

Pentru că a refuzat să dea banii, victima a fost înţepată în zona pieptului cu briceagul de către Gicu Dobrin, unul dintre cei implicaţi în această poveste, care i-a smuls apoi poşeta în care se găseau 51.800 de euro şi 5.618 lei. Femeia a avut nevoie de circa 10 zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni după cele întâmplate.

Anchetatorii au descoperit repede că cei care au plănuit atacul cunoşteau itinerariul victimei şi astfel au ajuns la Ana Maria Teodorescu şi alţi doi complici, Pavel Vasile Viorel şi Pavel Claudiu Marian, care i-au asigurat fuga de la locul agresiunii lui Gicu Dobrin. Toţi au ajuns ulterior pe mâna poliţiştilor, fiind trimişi în boxa acuzaţilor pentru tâlhărie şi complicitate la această infracţiune. 

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Gicu Dobrin, care va sta după gratii şapte ani şi cinci luni, Claudiu Marian Pavel a primit cinci ani de închisoare, Vasile Pavel - patru ani, iar Ana Maria Teodorescu, verişoara victimei, va executa doi ani şi şase luni de detenţie. Judecătorii au stabilit ca gruparea să îi restituie victimei 34.000 de euro şi 5.618 lei, reprezentând daune materiale.

Membrii grupării sunt nemulţumiţi de pedepsele primite şi au atacat hotărârea la Curtea de Apel Galaţi, decizia finală în acest caz fiind aşteptată în perioada următoare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Cazul tâlhăriei de 50.000 de euro, în aşteptarea sentinţei

După mai multe termene de judecată, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au rămas, pe 17 aprilie, în pronunţare, privind sentinţele primite de inculpaţii din dosarul jafului de 50.000 de euro care a avut loc pe 13 ianuarie 2014. În acest dosar, în care procurorii au anchetat faptul că o gălăţeancă a fost tâlhărită în plină stradă, o primă sentinţă a fost dată la Judecătoria Galaţi.

Întreaga poveste a pornit după ce o gălăţeancă i-a povestit verişoarei ei că vrea să îşi cumpere un apartament. Aceasta din urmă, Ana Maria Teodorescu, ştia exact unde se va afla verişoara ei şi câţi bani va avea asupra sa şi a povestit la rândul ei altor persoane. Complotul a fost imediat pus la cale, iar gălăţeanca s-a trezit cu un cuţit la gât, imediat după ce a coborât dintr-un taxi, pentru a merge să îşi achiziţioneze apartamentul dorit. Femeia a fost deposedată de bani şi s-a ales şi cu o plagă înjunghiată, motiv pentru care a fost transportată la Spitalul de Urgenţă.

Iniţial s-a presupus că femeia a atras atenţia hoţilor, dar ulterior s-a dovedit că Ana Maria Teodorescu a  fost cea care a vândut pontul. Anchetatorii au stabilit şi faptul că cei care au jefuit-o pe gălăţeancă sunt Gicu Dobrin, Vasile Viorel Pavel şi Marian Claudiu Pavel. Cei trei au fost arestanţi preventiv şi, ulterior, trimişi în judecată.

Trecutul şi-a spus cuvântul

După judecarea cauzei, magistraţii Judecătoriei Galaţi au stabilit că cei trei bărbaţi merită câte patru ani de închisoare. Dacă Gicu Dobrin a primit pedeapsa pentru tâlhărie calificată, ceilalţi doi au fost condamnaţi pentru complicitate la tâlhărie calificată.

Din toată afacerea, Gicu Dobrin a ieşit cel mai prost. Şi asta pentru că el mai avea şi alte pedepse de executat, fiind condamnat în mai multe dosare pentru diferite infracţiuni, printre care amintim şantaj, lovire şi alte violenţe, dar şi distrugere. Astfel, Gicu Dobrin va avea în total de executat şapte ani şi cinci lui închisoare.

Şi Claudiu Marian Pavel va sta mai mult după gratii, după ce judecătorii i-au adăugat la pedeapsa din acest dosar o alta, primită în 2011. Conform sentinţei actuale, Claudiu Pavel va executa o pedeapsă de cinci ani închisoare.

Ana Maria Teodorescu a primit doi ani şi şase luni închisoare şi nu va avea voie pentru o perioadă să se apropie de verişoara sa.

Magistraţii gălăţeni i-a obligat pe cei patru inculpaţi să-i înapoieze părţii vătămate 36.300 de euro şi 5.618 lei, dar şi să plătească câte 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 5.355 de lei aferentă fazei de urmărire penală. Ba mai mult, cei trei bărbaţi au de achitat şi Spitalului Judeţean 413 lei, bani cheltuiţi pentru spitalizarea părţii vătămate.

Decizia luată de Judecătoria Galaţi a fost atacată atât de inculpaţi, cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. O decizie definitivă va fi luată la Curtea de Apel, judecătorii urmând să se pronunţe pe 29 aprilie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Autorii tâlhăriei de 50.000 de euro, condamnaţi la închisoare. Decizia este definitivă

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au luat o decizie privind sentinţele primite de inculpaţii din dosarul jafului de 50.000 de euro, care a avut loc pe 13 ianuarie 2014. În acest dosar, în care procurorii au anchetat faptul că o gălăţeancă a fost tâlhărită în plină stradă, o primă sentinţă a fost dată la Judecătoria Galaţi. Magistraţii Curţii de Apel au decis, în rejudecare, ca inculpatul Gicu Dobrin să execute pedeapsa de şapte ani şi două luni închisoare, în loc de şapte ani şi cinic luni cum stabilise Judecătoria Galaţi.

Restul inculpaţilor din dosar au rămas cu aceleaşi pedepse ca în sentinţa dată de prima instanţă de judecată. Astfel, Claudiu Pavel va executa o pedeapsă de cinci ani închisoare, după ce judecătorii i-au adunat la pedeapsa primită în acest dosar o alta rămasă definitivă în 2011. După gratii va sta şi Viorel Vasile Pavel, care a rămas cu o pedeapsă de patru ani, după ce a fost judecat pentru complicitate la tâlhărie calificată.

Tot cu pedeapsa stabilită de magistraţii Judecătoriei Galaţi a rămas şi Ana Maria Teodorescu, care are de executat doi ani şi şase luni închisoare. Femeia nu va avea voie pentru o perioadă să se apropie de verişoara sa, cea care a fost jefuită de cei trei bărbaţi.

Cei patru inculpaţi trebuie să-i înapoieze părţii vătămate 36.300 de euro şi 5.618 lei, dar şi să plătească câte 1.700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat (1.500 de lei stabiliţi de Judecătoria Galaţi, iar restul de 200 impuşi de Curtea de Apel), din care suma de 5.355 de lei aferentă fazei de urmărire penală. Ba mai mult, cei trei bărbaţi au de achitat şi Spitalului Judeţean 413 lei, bani cheltuiţi pentru spitalizarea părţii vătămate.

Conform site-ului Curţii de Apel Galaţi, decizia luată de judecători este definitivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.