dcp100168 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Şalupă performantă pentru supravegherea DunăriiPrin programul Phare 2004, structurile Poliţiei de Frontieră care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei pe fluviul Dunărea au fost dotate cu 50 de nave de patrulare de ultimă generaţie, una dintre acestea urmând să ajungă şi la Galaţi.Şalupele de patrulare tip “ARVOR 215 R” au ca principale caracteristici tehnice: - lungime de 7,15 metri; - lăţime de 2,52 metri; - pescaj de 0,75 metri; - viteză de 30-40 km/h; - propulsia este realizata de un motor Volkswagen TDI de 120 C.P.Ambarcaţiunile, fabricate in Polonia, sunt construite din PAFS (fibra de sticla), având chila întărită cu o structură de oţel care măreşte rezistenţa acesteia în cazul unei lovituri dure în timpul navigaţiei. O salupă este deservită de un echipaj format din 2 poliţişti de frontieră şi are o capacitate de transport de 6 persoane, inclusiv echipajul.Fiecare ambarcaţiune este dotată cu sistem multifuncţional de navigaţie SIMRAD CX44ED (constând în DGPS, radar, harta electronică, sondă ultrason), sistem multifuncţional profesional de comunicaţii (radiotelefoane mobile şi portabile), sistem de semnalizare optico-acustic, busolă, proiector şi sistem de încălzire tip WEBASTO navalizat, binoclu şi ochelari de vedere pe timp de noapte în infraroşu.
riaji Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Era de multa vreme nevoie de una. Acum sa vedem cat din timpul serviciului va patrula pentru folosul comunitatii si cat pentru relaxatul la un pescuit a vreunui politist de frontiera..
leonidas Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Nu exista pescuit la relaxat al politistului de frontiera. Motorina pentru patrulat nu prea exista.
katman Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Motorina pentru patrulat nu prea exista.Au venit deja salupele? E prea tirziu sa se comande varianta modificata, cu visle in loc de motor? :twisted:
Guest Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 sa prinda unditarii care se incumeta sa ude betele pt 2 pesti. aia cu plasele sunt de-ai lor.
leonidas Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ce le mai stii tu pe toate. Afla ca nu e asa. Intai adu argumente pentru ceea ce spui, si apoi scrie. Asa imi pot da si eu cu parerea despre orice.
Legumix Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 sa prinda unditarii care se incumeta sa ude betele pt 2 pesti. aia cu plasele sunt de-ai lor.mda...sa prinda betzele de care sunt agatzate fraierii :twisted:
Guest Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Ce le mai stii tu pe toate. Afla ca nu e asa. Intai adu argumente pentru ceea ce spui, si apoi scrie. Asa imi pot da si eu cu parerea despre orice.tipule nu-mi spune tu mie cum stau lucrurile. bantui pe malul dunarii de 30 de ani. ori nu cumva esti militian de frontiera?
Guest Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Pai de ce bantui? Esti pescar de meserie? sunt pescar sportiv sau amator cum se spune. in plus, am copilarit pe malurile dunarii.
leonidas Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Si eu, dar sa stii ca pana acum nu am vazut salupa politiei la pescuit.
Guest Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 mno:> fir intins:))))multam fainSi eu, dar sa stii ca pana acum nu am vazut salupa politiei la pescuit.pai nu pescuiesc ei. ei "tin de 6" ca sa dea cu plasele "profesionistii".vad ca nu ai raspuns la intrebarea mea, anume daca esti militian de frontiera. si tacerea e un raspuns.
Guest Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 poate-mi tii si mie de 6 maine ca ma duc la un pescuit cu undita la Crang langa Braila.
Recommended Posts