Jump to content

Şalupă performantă pentru supravegherea Dunării

Recommended Posts

Posted

Şalupă performantă pentru supravegherea Dunării

Prin programul Phare 2004, structurile Poliţiei de Frontieră care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei pe fluviul Dunărea au fost dotate cu 50 de nave de patrulare de ultimă generaţie, una dintre acestea urmând să ajungă şi la Galaţi.

Şalupele de patrulare tip “ARVOR 215 R” au ca principale caracteristici tehnice: - lungime de 7,15 metri; - lăţime de 2,52 metri; - pescaj de 0,75 metri; - viteză de 30-40 km/h; - propulsia este realizata de un motor Volkswagen TDI de 120 C.P.

Ambarcaţiunile, fabricate in Polonia, sunt construite din PAFS (fibra de sticla), având chila întărită cu o structură de oţel care măreşte rezistenţa acesteia în cazul unei lovituri dure în timpul navigaţiei. O salupă este deservită de un echipaj format din 2 poliţişti de frontieră şi are o capacitate de transport de 6 persoane, inclusiv echipajul.

Fiecare ambarcaţiune este dotată cu sistem multifuncţional de navigaţie SIMRAD CX44ED (constând în DGPS, radar, harta electronică, sondă ultrason), sistem multifuncţional profesional de comunicaţii (radiotelefoane mobile şi portabile), sistem de semnalizare optico-acustic, busolă, proiector şi sistem de încălzire tip WEBASTO navalizat, binoclu şi ochelari de vedere pe timp de noapte în infraroşu.

• 2 months later...
Posted

Era de multa vreme nevoie de una. Acum sa vedem cat din timpul serviciului va patrula pentru folosul comunitatii si cat pentru relaxatul la un pescuit a vreunui politist de frontiera..

• 7 months later...
Posted
Motorina pentru patrulat nu prea exista.

Au venit deja salupele?

E prea tirziu sa se comande varianta modificata, cu visle in loc de motor? :twisted:

Posted

sa prinda unditarii care se incumeta sa ude betele pt 2 pesti. aia cu plasele sunt de-ai lor.

Posted

Ce le mai stii tu pe toate. Afla ca nu e asa. Intai adu argumente pentru ceea ce spui, si apoi scrie. Asa imi pot da si eu cu parerea despre orice.

Posted
sa prinda unditarii care se incumeta sa ude betele pt 2 pesti. aia cu plasele sunt de-ai lor.

mda...sa prinda betzele de care sunt agatzate fraierii :twisted:

Posted
Ce le mai stii tu pe toate. Afla ca nu e asa. Intai adu argumente pentru ceea ce spui, si apoi scrie. Asa imi pot da si eu cu parerea despre orice.

tipule nu-mi spune tu mie cum stau lucrurile. bantui pe malul dunarii de 30 de ani. ori nu cumva esti militian de frontiera?

Posted
Pai de ce bantui? Esti pescar de meserie? :)

sunt pescar sportiv sau amator cum se spune. in plus, am copilarit pe malurile dunarii.

Posted
mno:> fir intins:))))

multam fain

Si eu, dar sa stii ca pana acum nu am vazut salupa politiei la pescuit.

pai nu pescuiesc ei. ei "tin de 6" ca sa dea cu plasele "profesionistii".

vad ca nu ai raspuns la intrebarea mea, anume daca esti militian de frontiera. si tacerea e un raspuns.

Posted

poate-mi tii si mie de 6 maine ca ma duc la un pescuit cu undita la Crang langa Braila.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.