Jump to content

Fenomenul "şpagă în şcoli", la Galaţi

Recommended Posts

Posted

Fenomenul "şpagă în şcoli", la Galaţi

După ce de câteva zile bune sistemul de învăţământ, la nivel naţional este bulversat prin apariţia a tot mai multe cazuri de cadre didactice care au cerut bani de la părinţi şi elevi, pentru diverse achiziţii la nivelul unităţilor şcoalare, mai nou o situaţia asemănătoare a fost semnalată şi la Galaţi.

Printr-o anonimă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, a fost sesizat că la Şcoala nr. 5 „Cuza Vodă” din municipiul Galaţi, unii profesori au solicitat bani, fondurile fiind cheltuite fără justificare. În respectiva anonimă sunt date chiar şi numele celor posibili vinovaţi de aceste fapte. „Este adevărat, am primit o anonimă şi am demarat o anchetă proprie la această unitate de învăţământ. Analiza este una de durată pentru că vom avea discuţii nu doar cu profesorii, ci şi cu părinţii şi copiii. Ne vom pronunţa doar după ce vom avea un rezultat clar”, a declarat Laura Marin, inspector şcolar general ISJ Galaţi.

Din surse neoficiale am aflat că până la această oră, parte din cadrele didactice de la Şcoala nr. 5 „Cuza Vodă” au fost verificate, iar unii elevi au completat chestionare cu întrebări referitoare la acest subiect.

În timp ce cazurile de profesori care percep bani de la elevi sunt în creştere, fiind semnalate în tot mai multe zone ale ţării, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” le-a cerut membrilor săi să nu mai suporte din propriile venituri diverse cheltuieli legate de procesul de învăţământ (cretă, consumabile, diverse dotări). De asemenea conducerea FSE „Spiru Haret” le solicită angajaţilor din învăţământ să nu se mai implice în organizarea activităţilor din cadrul programului „Şcoala altfel”, având în vedere că acestea presupun strângerea de fonduri pentru vizite la muzee, excursii tematice, diverse spectacole.

presagalati.ro