Jump to content

Un portar fost la AS Roma va juca pentru Oţelul

Recommended Posts

Posted

Oţelul, în negocieri cu un fost portar de la AS Roma

Gruparea gălăţeană are mare nevoie să-şi acopere postul de goalkeepr, astfel că s-a orientat către piaţa sud-americană, filieră pe care a avut succes şi în alte cazuri de jucători. Astfel, Oţelul a intrat în negocieri pentru portarul Mauro Daniel Goicoechea Furia. Uruguayanul în vârstă de 25 de ani a trecut în sezonul 2012-2013 şi pe la AS Roma, pentru care a jucat 15 partide în Serie A. Goicoechea aparţine de liderul din campionatul Uruguayului, Danubio, care doreşte să se despartă de unul dintre portarii săi. În luptă pentru semnătura cu portarul uruguayan se mai află şi alte două cluburi din Liga I, printre care şi FC Vaslui.

viata-libera.ro

Posted

Oţelul s-a înţeles cu un fost portar de la AS Roma!

Gruparea roş-alb-albastră a reuşit să ajungă la un numitor comun cu Mauro Goicoechea. Portarul uruguayan este aşteptat mâine în ţară pentru a semna cu Oţelul. Goalkeeperul în vârstă de 25 de ani a trecut în sezonul 2012-2013 şi pe la AS Roma, pentru care a jucat 15 partide în Serie A. Goicoechea aparţine de liderul din campionatul Uruguayului, Danubio. „Ca veste bună, Goicoechea a acceptat oferta noastră şi va sosi mâine în ţară”, ne-a spus Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul.

viata-libera.ro

Posted

Mauro Goicoechea va semna cu Oţelul în cantonamentul din Spania

Narcis Răducan a precizat că noul portar al echipei noastre, Mauro Goicoechea, va semna cu Oţelul în cantonamentul din Spania, el urmând să se prezinte direct acolo.
Directorul general a explicat pentru Digisport că în timp ce căuta un nou portar pentru echipă i-a fost propus şi Martin Bogatinov, care a fost transferat de Steaua în această iarnă şi că s-a gândit intens la aducerea sa, numai că pretenţiile financiare ale goalkeeperului erau prea mari.

Astfel, s-a ajuns ca la Oţelul să ajungă Mauro Goicoechea, un portar cu un CV mai  impresionant decât al lui Bogatinov, Narcis Răducan fiind foarte mulţumit de faptul că nu s-a grăbit în cazul portarului.

Narcis Răducan: "Am ajuns la un acord cu Danubio, clubul din Uruguay. Goichoechea a jucat la Roma, la un moment dat era titular și a jucat 15 meciuri. A câștigat meciuri importante, contra lui Milan sau altor echipe puternice. Apoi s-a schimbat antrenorul și a ajuns varianta a treia pentru postul de portar și nu i-a fost activată clauza de cumpărare. Norocul nostru a fost că nu a mai jucat. Ca orice fotbalist, dorește să revină la un anumit nivel, a pus pe planul al doilea partea materială și a decis să revină în Europa. Așa am ajuns și noi la el, prin relațiile noastre. E jucătorul nostru, am lăsat doar anumite procente la Danubio. Salariul îi va crește progresiv. Încă nu a semnat. Se va alătura lotului în Spania, unde va și semna. Suma de transfer e confidențială. Dacă o echipă în insolvență și-a permis să îl ia, e bine. Nu am plătit în niciun caz 900.000 de euro, cât reprezintă cota lui. Am scos cel mai mic preț. Bogdan Lobonț mi-a vorbit frumos despre el, că se pregătește bine, e un băiat tânăr și crede că e unul dintre cei mai buni portari din România, alături de Pecanha sau Tătărușanu. Nu știu să fi intrat Steaua pe fir, în cazul lui Goicoechea. Dimpotrivă, nouă ni s-a propus Bogatinov, dar avea salariul un pic mai mare decât ne permitem noi și l-am adus pe Goicoechea. Doar el va dovedi dacă e mai bun decât Bogatinov. Goicoechea a acceptat oferta pe care i-am făcut-o şi va veni joi în cantonamentul din Spania. Dorinţa sa de a juca este foarte mare şi suntem convinşi că va fi un sprijin pentru formaţia noastră.”

Mauro Daniel Goicoechea Furia are 25 de ani şi se află într-un oarecare regres, după ce anul trecut ajunsese pe culmi nebănuite. Goalkeeperul sud-american a semnat cu Danubio în 2006, fiind o tânără speranţă încă de pe atunci, echipa uruguayană remarcându-l după ce a fost convocat la naţionala Under17. A făcut trecerea la reprezentativa U20, iar începând cu 2010 a devenit titular de drept al postului de portar, fiind din ce în ce mai apreciat, odată cu el şi echipa sa, Danubio FC, urcând din ce în ce mai sus cu fiecare an. În 75 de meciuri a primit 96 de goluri, adică 1,21 goluri per meci. A jucat de asemenea, alături de Danubio, în Copa Sudamericana.
În sezonul 2011-2012 a avut o medie de sub un gol per meci şi o serie de 383 de minute fără gol primit, care l-au adus în atenţia antrenorului Zdenek Zeman, iar în 2012-2013 a fost luat sub formă de împrumut la AS Roma, în Serie A din Italia!! A prins 15 meciuri în campionat, în care a primit 26 de goluri, o medie de aproape două goluri pe meci.
După expirarea împrumutului a revenit la Danubio, dar toată experienţa AS Roma nu i-a fost îndeajuns pentru a fi din nou titular. Chiar dacă Danubio se află momentan pe primul loc în Uruguay, meritele sale sunt nule, deoarece a rămas rezervă de când a revenit. Mai mult, Danubio s-a văzut nevoită să renunţe în această iarnă  la unul din cei trei portari din lot datorită salariilor mari, iar Goicoechea a fost alesul el având ofertă de la Oţelul Galaţi. Goalkeeperul uruguayan nu a mai jucat într-un meci oficial din luna mai a anului 2013! Portarul de 1,85m, născut la Montevideo, are şi cetăţenie spaniolă, lucru foarte folositor în ziua de azi, deoarece nu ocupă un loc de extracomunitar în echipă.

dunareabatrana.ro

Posted

Goicoechea: ”Am vorbit cu Lobonţ despre Oţelul. Am o revanşă de luat”

Portarul de Serie A al Oţelului, Mauro Goicoechea, a ajuns azi noapte în România şi a anunțat că obiectivul său este de a-şi lua revanşa în fotbalul european după experienţa eşuată la AS Roma. „Sunt foarte bucuros să ajung aici, să am o nouă şansă. Sunt foarte încântat şi abia aştept să arăt ce pot. Am fost coleg cu Lobonţ şi am vorbit mult cu el. Şi acum câteva zile am discutat cu el, mi-a spus o mulţime de lucruri despre oraş, despre ţară, despre fotbalul de aici. Mi-a dat toate detaliile. Ştiu că Oţelul a jucat în Champions League de curând, că a fost campioana României, dar că acum nu este în cel mai bun moment al său. Am venit să o ajut să redevină ce a fost. Obiectivul meu este de a-mi lua revanşa în Europa şi de a face meciuri cât mai bune”, a declarat goalkeeperul de 25 de ani din Uruguay.

digisport.ro

Posted

A semnat Goicoechea

Portarul Mauro Goicoechea a semnat o înţelegere valabilă pe doi ani şi jumătate cu formaţia de la malul Dunării.
Mutarea era una logică în condiţiile în care s-a renunţat deja la doi goalkeeperi din lot în această iarnă: Boşneag şi Brăneţ. Aşadar, după ce a trecut cu bine testele medicale (mai mult decât importante, după cum s-a văzut în cazul Toindouba), uruguayanul şi-a pus iscălitura pe contractul cu Oţelul şi se va deplasa cât de curând în cantonamentul echipei din Spania.

dunareabatrana.ro