Jump to content

Cod galben de ninsori, polei şi vânt în judeţul Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Cod galben de ninsori, polei şi vânt în judeţul Galaţi

Zece judeţe din estul ţării se află, marţi seară, sub COD GALBEN de ninsori, polei şi vânt, în Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi urmând să se depună un strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Tot în judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi, unde codul galben este valabil până miercuri la 2.00, sunt aşteptate intensificări temporare ale vântului de 40-50 km/h, spulberând zăpada, şi polei, pe arii restrânse.

Până miercuri la 2.00 sunt sub cod galben şi judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, unde vor fi polei asociat burniţă, lapoviţă şi ninsoare, în general slabe, şi intensificări temporare ale vântului de până la 40 km/h.

O altă atenţionare, valabilă până marţi la 22.30, vizează jumătatea de nord-est a judeţului Buzău (inclusiv municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat) şi, local, judeţul Brăila. În aceste zone, sunt aşteptate ninsori, urmând să se depună strat nou de zăpadă, în jur de 8 cm, şi intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de până la 45 km/h, spulberând zăpada. De asemenea, izolat, vor fi condiţii de polei, potrivit ANM.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Ninsori, viscol şi ger, începând de vineri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o informare de ninsori viscolite şi răcire accentuată pentru întreaga ţară, începând de vineri de la ora 18.00 până duminică la ora 12.00.

În intervalul menţionat vremea se va înrăutăţi şi vor fi precipitaţii în toată ţara. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în sudul Moldovei şi cea mai mare parte a Dobrogei, în Oltenia şi Muntenia, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60-70 km/h, viscolind ninsoarea.

Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei.

Vremea se va răci, mai ales în estul şi sud-estul ţării, unde va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

Link to comment
Share on other sites

Ninsori şi viscol, până duminică seara. Stratul de zăpadă va fi de cel puţin 40-50 cm

În această dimineaţă, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a reactualizat avertizarea de ninsori viscolite. Bucureştiul şi zece judeţe din sudul ţării vor fi, de vineri, ora 18.00, până duminică, la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizării cod portocaliu transmise de ANM, începând de vineri seară, ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăşi local 30-40 de centimetri, iar vântul va sufla cu peste 70 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada.

În cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în judeţele Giurgiu, Călaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75-80 de kilometri pe oră, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Argeş, Covasna, Braşov, Sibiu, Hunedoara şi Caraş-Severin vor fi de vineri, ora 18.00, până duminică, la ora 18.00, sub avertizare cod galben. În sudul şi estul ţării va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. Vântul va avea la rafală 60-70 de kilometri pe oră în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, zone în care şi stratul de zăpadă va fi consistent.

Potrivit avertizării, vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei local în Dobrogea, iar în prima parte a intervalului şi în Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 de litri pe metru pătrat în 24 de ore, ceea ce ar însemna, în  medie, un strat de zăpadă de 40-50 cm. În restul teritoriului ninsorile vor fi în general slabe.

Vremea va fi geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor mai ales în estul şi sud-estul ţării.

Link to comment
Share on other sites

Pregătiri de viscol: oamenii străzii, cazaţi pe saltele!

În această dimineaţă a avut loc la Primăria Galaţi comanadamentul local pentru situaţii de urgenţă, coordonat nu de primarul Marius Stan - preşedinte al acestui comandament - ci de city managerul Aurel Vlaicu.

În cadrul comandamentului, s-a luat decizia conducerii de urgenţă a persoanelor fără adăpost în azilul de noapte al Primăriei municipiului Galaţi. Pentru acest lucru, autorităţile locale au pus la dispoziţie trei numere de telefon: 0236/490960 (Primăria), 0236/314000 (Poliţia Locală) şi 0236/412222 (Inspectoratul Judeţean de Poliţie) la care poate suna oricine vede o persoană fără adăpost aflându-se în dificultate. ,,Toate persoanele fără adăpost care vor fi găsite de Primărie vor fi conduse de urgenţă la Centrul de Urgenţă a Persoanelor Fără Adăpost, cu ajutorul unei maşini speciale pe care o deţinem”, a spus Silviu Bacalum, directorul Direcţiei de Servicii Publice. Potrivit acestuia, centrul pentru persoanele fără adăpost are în total 100 de locuri, din care 90 sunt deja ocupate, ,,dar există posibilitatea ca, funcţie de necesităţi, în dormitoare să se poată amplasa alte 40 de saltele”.

Cât priveşte Ecosal, serviciul are pregătite 133 de utilaje şi peste 3.300 de tone de material antiderapant (sare şi clorură de calciu) şi va acţiona cu 50 de şoferi şi 169 de muncitori care vor îndepărta zăpada cu lopata, pe străzi.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Mare tragedie, vine o iarna, in alti ani venea in fiecare an si tinea cu lunile, acum vine ceva zile si zici ca vine era glaciara, cataclism, la cum anunta mas media... :))

Era ierni mai grave pe timpuri si tot am trait...

 

Acum iara vezi, drumuri blocate, e mai simplu sa bagi 2 prosti sa inghete  sa pazeasca drumul decat sa bagi utilage pe acel drum...

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul trece pe cod portocaliu. Deocamdată nu sunt probleme deosebite

ANMH a lansat, la ora 9.30, o avertizare de cod portocaliu şi  pentru judeţul Galaţi, valabilă pe tot parcursul acestei zile.  Potrivit ANMH, sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare - vânt de 70-75 de km-h şi viscol.

Până la această oră, viscolul nu a creat probleme deosebite  în judeţul Galaţi, a declarat  purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, maior Eugen Chiriţă.

Vântul puternic a determinat conducerea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi să închidă Bara Sulina, însă în radă nu se află nave în aşteptare, a declarat şeful AFDJ Galaţi, Mircea Cristea. Tot din cauza vântului puternic, ritmul de transbordare a Dunării cu bacurile a crescut de la 30 la 60 de minute. Circulaţia bacurilor se va desfăşura din oră în oră, la recomandarea Căpităniei Galaţi, a declarat directoarea Navrom Bac, Marilena Vasilache.

Cât priveşte circulaţia rutieră în municipiul Galaţi, la această oră se desfăşoară în condiţii de iarnă, având în vedere că stratul de zăpadă este foarte mic, existând doar fenomenul de viscol. Totuşi, în pante, utilaje ale Primăriei aruncă material antiderapant pe şosele.

Primăria municipiului Galaţi a pus la dispoziţie trei numere de telefon la care pot suna cei care descoperă persoane fără adăpost, aflate în dificultate - 0236.314.000 - Poliţia Locală, 0236.412.222 - Poliţia Municipală, sau la ofiţerul de serviciu al Primăriei, 0236.307700. Toate aceste persoane fără adăpost sunt duse la Centrul de Urgenţă a Persoanelor Fără Adăpost, unde deja se află cazate 95 de persoane. În ultimele 24 de ore, la centru a fost adus un singur vârstnic, de 72 de ani, ridicat de pe stradă de Secţia 5 de Poliţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

DN 24 D, între Vârlezi şi intersecţia cu DN 26, blocat de viscol

Traficul rutier pe DN 24D Galaţi - Cuca - Vârlezi - Bârlad a fost închis, între localitatea Vârlezi şi intersecţia cu DN 26, respectiv de la km 38+700 - km 84+940, indică site-ul oficial al CNADR. Potrivit declaraţiilor prefectului judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, măsura a fost luată ca urmare a vizibilităţii extrem de reduse din cauza viscolului, dar şi a sulurilor de zăpadă viscolită, care, pe alocuri, depăşesc jumătate de metru. Pentru a se ajunge la Bârlad, şoferii pot circula pe DN 24 D până la Folteşti, iar de acolo pe DJ 242, până la Tg. Bujor, apoi spre Vârlezi şi Bârlad.

Potrivit reprezentanţilor ISU Galaţi, segmentul de drum DN 24D cuprins între intersecţia cu DN 26 şi localitatea Vârlezi a fost închis în jurul orei 13.00. Niciun autoturism nu era blocat pe acest sector de drum. "El va rămâne închis pe termen nelimitat, atât timp cât va ninge viscolit şi se vor forma în continuare suluri de zăpada. Vor putea trece pe acest drum doar maşinile de intervenţie şi cele ale ambulanţei", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Trenuri blocate la Buzău, din cauza viscolului

Ninsorile abundente şi viscolul nu au afectat doar traficul rutier, ci şi pe cel feroviar. În acest moment, în Staţia CFR Buzău, două trenuri cu călători sunt oprite după ce două şine de cale ferată s-au fisurat în apropiere de Gara Cilibia. Unul dintre trenurile staţionate în Gara Buzău, care circulă pe ruta Bucureşti Nord - Galaţi, are aproximativ 100 de pasageri la bord. De asemenea, a rămas în Staţia CFR şi trenul Buzău - Făurei, cu aproximativ 30 de călători îmbarcaţi în vagoane. În acest moment, o echipă de muncitori de la CFR Călători se află în zonă, pentru a repara şinele de cale ferată fisurate. Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, traficul feroviar va fi deblocat în maximum o oră.

adevarul.ro

Din cauza zăpezii viscolite şi a sulurilor de zăpadă care acoperă liniile de cale ferată, au fost anulate trenurile nr. 15.072, pe ruta Galaţi - Brăila - Bucureşti Nord, cu plecare la ora 6.50 din Gara Galaţi şi trenul 15073, pe ruta Bucureşti Nord - Brăila - Galaţi, cu plecare din Bucureşti la ora 15.30.

Link to comment
Share on other sites

Prognoza ANM: În orele următoare va ninge pe arii extinse

În următoarele ore va ninge pe arii extinse, fiind de aşteptat să se depună un strat consistent de zăpadă, se arată în diagnoza meteorologică a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru zona Moldovei. „Vântul va prezenta intensificări locale de până la 60 km/h, în judeţele Vrancea şi Galaţi, viscolind şi troienind zăpada”, precizează ANM.

În zona Moldovei a nins în ultimele ore pe arii extinse, stratul de zăpadă măsurat pe platforma staţiilor meteorologice la ora 14.00 fiind de până la 19 cm la Cotnari - jud. Iaşi, 17 cm Rădăuţi - jud. Suceava, 15 cm Botoşani - jud. Botoşani, 13 cm Suceava - jud. Suceava, iar la munte de până la 13 cm la Călimani. Vântul a avut intensificări susţinute cu viteze ce au atins şi depăşit la rafală 50-60 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Link to comment
Share on other sites

Situaţia drumurilor din judeţul Galaţi, la ora 22.00:

DN 24 D - Drum închis
Drumuri blocate de suluri de zăpadă:
DJ 251 F pe segmentul Urleşti - Smulţi
DJ 251 G pe segmentul Valea Mărului - Vârlezi
DJ 242 B pe segmentul Bereşti - Pleşa
DJ 242 A pe segmentul Bereşti - Slivna - Bălăbăneşti
DJ 254 pe segmentul Griviţa - Iveşti
DJ 251 pe segmentul Galaţi - Pechea

Utilajele administratorului de drum lucrează la aceste sectoare de drum pentru decolmatare. Precizăm că nu sunt maşini blocate în trafic, nu sunt localităţi nealimentate cu energie electrică, iar pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă.

Link to comment
Share on other sites

Trei localităţi izolate

Conform datelor funizate de Comandamentul de Iarnă, duminică dimineaţă erau izolate localităţile Cerţeşti, Smulţi şi Cuca. De asemenea, în judeţul Galaţi sunt mai multe drumuri blocate de suluri de zapadă. Iată lista drumurilor judeţene pe care nu se circulă:
DJ 242A Slivna - Bălăbăneşti
DJ 242B Bereşti - Pleşa
DJ 251 Pechea - Smârdan - Galaţi
DJ 251F Drăguşeni - Smulţi - Urleşti
DJ 254 Iveşti - Călmăţui - Griviţa
DJ 251G Valea Mărului - Corni - Vârlezi
DJ 251C Mândreşti - Smulţi - Crăieşti
DJ 255 Rediu - Cuca
DJ 242E Băneasa - Roşcani
DJ 251B Corod - Cerţeşti - Cotoroaia
DJ 240A Ghidigeni - Cârlomăneşti
Comandamentul de iarnă a decis ca începând cu ora 6,00 să se închidă DN24D, de la intersecţia cu DN 26 până la limita cu judeţul Vaslui.

Vremea rea a afectat 37 de persoane, din care 35 de persoane deblocate din trafic şi două persoane asistate medical şi transportate la spital (un copil de 3 ani din Buciumeni şi un copil de 7 ani din Gohor, ambii cu febră).

În judeţul Galaţi nu există localităţi fără curent electric.

viata-libera.ro


Au fost anulate trenurile între Galaţi şi Braşov, Constanţa şi Mărăseşti

Pe calea ferată, Galaţiul este izolat de restul ţării după ce autorităţile feroviare au hotărât anularea mai multor trenuri.

După ce ieri după-amiază au fost anulate trenurile 15.072 şi 15.073 (Galaţi-Bucureşti şi Bucureşti-Galaţi), astăzi a fost anulat şi trenul 1.670 pe ruta Galaţi-Bucureşti, cu plecare spre capitală la ora 4:50, precum şi trenul 1.672, pe ruta Galaţi-Bucureşti, cu plecare la ora 9:25.

Singura variantă încă valabilă este trenul 1572 Galaţi-Bucureşti Nord cu plecare de la 13.40, care încă nu a fost anulat, însă călătorii trebuie să se informeze din timp pentru a vedea dacă acest traseu se va respecta sau nu, existând riscul ca şi această cursă să fie anulată. Cei interesaţi pot suna la numerele de telefon  0236/460643 sau la 0236/460200/ interior 124721.

Au fost anulate şi cele două trenuri care fac legătura cu Braşovul, respectiv trenul nr 1.732, Galaţi-Braşov, cu plecare la ora 6:00, precum şi trenul 1.731 Braşov-Galaţi, cu plecare din Braşov la ora 16.40.

Au mai fost anulate trenurile de legătură cu Constanţa, respectiv garnitura nr 1.870 Galaţi-Constanţa, cu plecare la ora 7:35, precum şi trenul nr 1.871, Constanţa-Galaţi, cu plecare la ora 16:00.

Şi pe relaţia Galaţi-Mărăşeşti au fost anulate mai multe trenuri: nr 5.106 Galaţi-Mărăşeşti, cu plecare la ora 9:30, nr 7.568 Galaţi-Mărăşeşti, cu plecare la ora 4:22. A fost anulat şi trenul 7.585, Mărăşeşti-Tecuci, cu plecare din Mărăşeşti la ora 8:35.

presagalati.ro

 

Cu maşina spre Bucureşti, nici vorbă!

Autogara Dumitru  (tel. dispecerat 0236/412683) a suspendat toate cursele spre Bucureşti, de la dispecerat precizându-se că "astăzi sub nicio formă nu există şanse pentru a se relua cursele către Capitală”.

Dacă vreţi totuşi să încercaţi să ajungeţi la Bucureşti cu maşina personală, trebuie să ştiţi că orice drum aţi alege, tot v-aţi împotmoli. Dacă se alege ruta Galaţi-Buzău-Urziceni-Bucureşti, nu se poate ajunge din cauză că este blocat  DN N 2B  ( între Buzău şi Vizireni), dar nici pe ruta Galaţi- Brăila-Slobozia-Urziceni-Bucuresti, pentru că este închis DN 2 A Urziceni-Slobozia, dar şi autostrada A 2, de la Slobozia către Bucureşti. Cea de-a treia variantă, pe ruta Galaţi-Buzău-Ploieşti-Bucureşti este şi ea una blocată, căci nu se circulă pe DN 1B  (între Mizil şi Buzău).

Pentru a afla informaţii în timp real despre drumurile închise, puteţi accesa http://www.politiaromana.ro, secțiunea Infotrafic), sau site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - http://www.cnadnr.ro.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

98 de persoane fără adăpost, la Centrul de Urgenţă al Primăriei

Numărul persoanelor fără adăpost cazate la Centrul de Urgenţă a Persoanelor Fără Adăpost din cadrul Primăriei municipiului Galaţi a ajuns la 98, în ultimele 24 de ore fiind aduse încă trei persoane. Totuşi, capacitatea Centrului de Urgenţă a Persoanelor Fără Adăpost este de 100 de locuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Potrivit acesteia, pentru deszăpezirea străzilor din oraş se acţionează cu 53 de utilaje şi 175 de oameni.

În continuare Primăria Galaţi informează că cei care descoperă persoane fără adăpost în situaţii dificile pot cere ajutorul Primăriei, sunând la  trei numere de telefon: 0236.314.000 - Poliţia Locală, 0236.412.222 - Poliţia Municipală, sau la ofiţerul de serviciu al Primăriei - 0236.307700.
presagalati.ro
 

Bătrânii din Cerţeşti, în grija voluntarilor

Alături de Smulţi şi Cuca, Cerţeşti este una din cele trei comune izolate de viscol. Potrivit declaraţiilor primarului comunei Cerţeşti, Daniel Cotoranu, „deocamdată, nu avem probleme deosebite, nu avem urgenţe medicale. Problema va fi din această după-amiază, când elevii de liceu ar trebui să meargă la Tecuci, pentru a fi luni la şcoală. Chiar dacă Ministerul Educaţiei închide şcolile din localităţile unde a nins puternic, înseamnă, de pildă, că şcolile din Cerţeşti sunt închise, dar cele din Tecuci nu, iar copiii vor trebui să fie prezenţi la ore!”. Potrivit primarului, sunt aproximativ zece elevi de liceu care ar trebui să ajungă la liceele din Tecuci, iar alţii 15, la cel din Corod. „La nivelul comunei nu avem probleme. Voluntarii şi beneficiarii venitului minim garantat de la Primărie au mers la locuinţele persoanelor în vârstă şi singure. Le-am făcut cărare prin zăpadă, până la uşă, le-am adus apă, lemne… În total, avem 70 de persoane vârstnice de care avem grijă”, a mai spus primarul Daniel Cotoranu.
presagalati.ro

 

Primarul din Bălăbăneşti: „Pe DN 24 D nu trece niciun utilaj de deszăpezire!”

Dorin Codreanu, primarul din Bălăbăneşti - comuna gălăţeană aflată la cea mai mare altitudine - spune că de aseară şi până acum, nici un utilaj de deszăpezire ale Drumuri Naţionale nu a trecut pe DN 24 D, şoseaua care trece prin comună. „Nu înţeleg ce se întâmplă! Anii trecuţi, când ningea aşa, treceau utilaje de şapte ori pe zi. Acum, de aseară nu a mai trecut nimic. Atunci a trecut un utilaj cu lamă în faţă! Primăria noastră are un buldozer mic, dar nu facem faţă. Zăpada are cam 50 de cm înălţime, dar viscolul aprope că s-a oprit de tot!”, a spus primarul comunei. Potrivit CNADR, societăţile care au cîştigat lucrările de deszăpezire ale drumurilor naţionale din judeţul Galaţi sunt SC Florconstruct SRL şi SC Transmir SRL.

presagalati.ro

 

Gravidă din Corni, dusă la spital cu tractorul!

O viitoare mămică din comuna gălăţeană Corni va ajunge la spitalul din Tg. Bujor cu ajutorul unui… tractor, deoarece drumul către spital - DJ 251 G - Valea Mărului-Corni-Vârlezi - este blocat încă de aseară, conform comunicatului ISU Galaţi. „Femeia ar trebui să nască peste o săptămână, dar s-a simţit rău. Cum drumul judeţean este blocat, am pus la dispoziţie tractorul Primăriei, care are o lamă în faţă şi am dus-o spre Vârlezi… Acolo doamna va aştepta, la Primărie, salvarea, pentru că am vorbit cu primarul de acolo… Am vorbit şi cu salvarea din Tg. Bujor, este pe drum, către Vârlezi”, a declarat viceprimarul comunei Corni, Dan Talpău.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Cinci localităţi gălăţene izolate

Numărul localităţilor izolate a crescut de la trei, în prima parte a zilei, la cinci. Sunt izolate următoarele localităţi din judeţul Galaţi: Cerţeşti, Smulţi, Cuca, Corni şi Măcişeni.

* Deoarece judeţele Vrancea şi Brăila se află sub atenţionare COD ROŞU, s-a decis ca DN 24 Cosmeşti-Tişiţa, DN 25 A Lungoci, ambele spre judeţul Vrancea, dar şi a DN 2 B Şendreni-Vădeni şi DN 22 B Galaţi-Brăila să fie închise circulaţiei până când vremea se îmbunătăţeşte.

* Vremea nefavorabilă a determinat şi închiderea drumului care face legătura între judeţul Galaţi şi Tulcea. DN 22 E este blocat de troiene între localităţile tulcene I.C. Brătianu şi Garvăn, însă Navrom Bac a decis să efectueze în continuare curse regulate din oră în oră cu bacul peste Dunăre.

* Numărul drumurilor judeţene blocate de zăpadă a ajuns la 12. DN 24D rămâne şi el în continuare închis, în timp ce pe DN 26 Galaţi-Oancea-Cavadineşti se circulă în condiţii de iarnă.

 

* Conducerea ISJ a decis ca luni, 27 ianuarie, în toate unităţile de învăţământ (grădiniţe, şcoli, licee) să se suspende cursurile, din cauza viscolului. Măsuri similare au fost luate şi în judeţele Brăila şi Buzău.

Link to comment
Share on other sites

A nins si-n tara asta doua zile intr-o iarna... Ceea ce se intampla in oras si judet e dovada clara a capacitatii celor alesi sa conduca orasul si judetul. Da' lasa, ca o sa cheltuim sute de milioane ajurea pe un tunel care o sa uneasca nimic cu nimic.

Link to comment
Share on other sites

A nins si-n tara asta doua zile intr-o iarna... Ceea ce se intampla in oras si judet e dovada clara a capacitatii celor alesi sa conduca orasul si judetul. Da' lasa, ca o sa cheltuim sute de milioane ajurea pe un tunel care o sa uneasca nimic cu nimic.

Tunelul e bun, cum sa uneasca nimic cu nimic, scapam de bac-ul care e cum e...

Link to comment
Share on other sites

Luni, transport gratuit cu Transurb

Primăria Galaţi anunţă că transportul în comun cu Transurb va fi gratuit luni. Prin această măsură se speră ca drumurile din Galaţi să fie mai libere pentru ca autorităţile să poată interveni mai uşor pentru a le deszăpezi. Duminică, până şi autobuzele circulau cu dificultate, dar fiind zi liberă, nu foarte mulţi gălăţeni s-au aventurat prin oraş.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Capitala şi nouă judeţe sunt sub cod galben, opt judeţe rămân sub cod portocaliu de viscol

Capitala şi nouă judeţe sunt sub cod galben de viscol până luni dimineaţă, avertizarea de cod portocaliu fiind menţinută pentru opt judeţe din sud-estul ţării, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea, care au fost sub cod roşu de la ora 15.00, sunt acum sub cod portocaliu, alături de Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Galaţi, până luni la ora 9.00, potrivit avertizării ANM. În aceste zone viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va menţine foarte redusă.

Capitala şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Vaslui şi Iaşi sunt sub cod galben de viscol. Astfel, în vestul Munteniei şi centrul Moldovei va continua să ningă, vântul va avea intensificări cu viteze de 50 - 60 km/h, iar ninsoarea va fi temporar viscolită.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Luni, transport gratuit cu Transurb

Primăria Galaţi anunţă că transportul în comun cu Transurb va fi gratuit luni. Prin această măsură se speră ca drumurile din Galaţi să fie mai libere pentru ca autorităţile să poată interveni mai uşor pentru a le deszăpezi. Duminică, până şi autobuzele circulau cu dificultate, dar fiind zi liberă, nu foarte mulţi gălăţeni s-au aventurat prin oraş.

viata-libera.ro

 

Cam degeaba ca nu se ajunge cei cu masini pentru 1.5-3 lei la bilet ca oricum nu cumpara mai nimeni bilet :) Cei cu masini nu poate merge cu autobuzul decat cu masina lui personala sa se laude, sa sufere de altele si sa ramana blocat pe strazi ca numai din cauza la uni din astea blocheaza drumurile, ca lumea e inconstienta,  Ar trebui amenzi mari cine mai pleaca cu masina personala la "plimbare" pe o asa vreme.

Stiu ca o sa super pe uni, dar asta e purul adevar, chiar asa nu poate uni sa se lipseasca de masina personala cand e asa vreme... Mai sunt uni care au ramas pe drum, dar se stia ca vine cod galben/portucaliu deci putea sa nu plece la drum lung... E iarna, asa autoritatile nu fac nimic pentru dezapezire...

Link to comment
Share on other sites

Cod portocaliu de viscol prelungit în opt judeţe din est şi sud-est

Codul portocaliu de viscol a fost prelungit luni, până la ora 23.00, în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Vrancea şi Galaţi, iar judeţele Bacău, Vaslui şi Iaşi au fost atenţionate cu cod galben. Potrivit avertizării cod portocaliu emise luni dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie, între orele 09.00 şi 17.00, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, viteza vântului la rafală va depăşi 60-70 de kilometri pe oră, continuând să troienească puternic zăpada, iar vizibilitatea se va menţine redusă.

În estul Munteniei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 de kilometri pe oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Avertizarea cod galben emisă pentru judeţele Bacău, Vaslui şi Iaşi este valabilă până la ora 23.00.

Link to comment
Share on other sites

19 drumuri blocate în continuare de zăpadă, 30 de localităţi fiind izolate

Şase drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene continuă să fie blocate, luni dimineaţă, în judeţul Galaţi, din cauza zăpezii, 30 de localităţi în care trăiesc aproape 48.000 de oameni fiind izolate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, luni dimineaţă în judeţul Galaţi sunt blocate şase drumuri naţionale: DN 24D, între km. 84 - 911 şi 38 - 700, aici având acces doar autospecialele de intervenţie, DN 25A, între localitatea Lungoci şi limita cu judeţul Vrancea, DN 25, pe sectorul Tecuci - Şendreni, DN 22B, închis la limita judeţului Galaţi cu judeţul Brăila, DN 2B, închis la limita judeţului Galaţi cu judeţul Brăila şi DN 24, închis la limita judeţului Galaţi cu judeţul Vrancea.

De asemenea, sunt blocate şi 13 drumuri judeţene: DJ 251 Tecuci - Matca - Valea Mărului, DJ 251G Valea Mărului - Corni, DJ 251C Valea Mărului - Smulţi, DJ 251B Corod - Cerţeşti, DJ 240A Ghidigeni - Cârlomăneşti, DJ 240 Ţigăneşti - Negrileşti, DJ 251A Matca - Corod, DJ 251H Corod - Valea Mărului, DJ 252 Barcea - Movileni - Furceni şi Nicoreşti - Buciumeni, DJ 252H Tecuci - Furceni, DJ 252I Nicoreşti - Poiana - Vişina, DJ 252G E581 - Ţepu, DJ 253 Cudalbi - Umbrăreşti. Totodată, se circulă cu dificultate pe DJ 251F, între Drăguşeni şi Smulţi, pe DJ 254, între localităţile Iveşti, Călmăţui şi Griviţa, pe DJ 255, între Cuca şi Rediu şi pe DJ 204N, între Nămoloasa şi Năneşti.

Conform sursei citate, luni dimineaţă sunt izolate 30 de localităţi: Cerţeşti, Smulţi, Cuca, Corni, Măcişeni, Cotoroaia, Cârlomăneşti , Bălăşeşti, Băleni, Brăhăşeşti, Buciumeni, Cavadineşti (satele Vădeni şi Găneşti), Crod, Fundeni (sat Lungoci), Ghidigeni, Gohor, Griviţa, Jorăşti, Matca, Nămoloasa, Nicoreşti, Negrileşti, Priponeşti, Rediu, Schela, Scânteieşti, Vârlezi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a precizat că în judeţ nu există probleme legate de alimentarea cu energie electrică.

Link to comment
Share on other sites

Circulaţia a fost redeschisă pe DN 22B Dig Brăila-Galaţi şi pe DN 2B Brăila-Şindreni-Galaţi

Circulaţia a fost redeschisă, luni dimineaţă, pe DN 22B, pe tronsonul Dig Brăila - Galaţi şi pe DN 2B, între localităţile Brăila-Şindreni-Galaţi, informează Centrul Infotrafic din Poliţia Română. Potrivit datelor primite de Centrul Infotrafic de la structurile teritoriale de poliţie, luni, de la ora 09.00, a fost redeschis circulaţiei tronsonul DN 22B cuprins între localitățile Dig Brăila şi Galaţi.

De asemenea, traficul a fost redeschis, de la ora 09.10, pe tronsonul DN 2B cuprins între localităţile Brăila - Şindreni - Galaţi. Pe DN 2B se circulă dificil, în condiţii de iarnă, traficul pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone rămânând restricționat.

Link to comment
Share on other sites

da...din cauza primarului si a consiliului judetean ninge!!!!

 

Fiecare intelege ce vrea.

Oricum, iti doresc mult succes in activitate azi, mai ales daca vei avea nevoie de masina. N-ar fi rau sa-ti activezi GPS-ul. Macar ai o sansa sa te scoata din nameti, candva. 

Link to comment
Share on other sites

Vremea rea a curmat vieţile a doi gălăţeni. Un al treilea se află în stare critică la spital

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost găsit mort în această dimineaţă pe marginea drumului în localitatea gălăţeană Independenţa. Echipajul de ambulanţă ajuns la faţa locului nu a mai reuşit să facă nimic pentru acesta, fiind nevoit să constate decesul.

Un alt gălăţean, în vârstă de 56 de ani, a suferit un infarct în timp ce se afla la serviciu la o firmă din Vânători. Nici în cazul acesta echipajul de ambulanţă nu a putut decât să constate decesul.

Un alt treilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se afla pe balconul apartamentului. Medicii de la ambulanţă au reuşit să-l stabilizeze şi l-au adus în stare critică la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Toate trenurile din Galaţi spre Tecuci şi Bucureşti sunt anulate

Gălăţeni sunt sfătuiţi să nu plece la drum pentru că mai multe drumuri din ţară sunt blocate sau nu au condiţii foarte bune de călătorie. Autorităţile anunţă că nici pe calea ferată nu se poate circula. „În relaţia Galaţi - Tecuci, Galaţi - Brăila - Făurei - Bucureşti toate trenurile sunt anulate”, ne-a declarta maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.