Sari la conținut

Unde vrea Primăria Galați să construiască parcări subterane


dcp100168

Postare recomandata

Parcare subterană la Casa de Cultură a Sindicatelor

* În Galaţi există doar 2.770 de locuri publice de parcare * Parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor este ideală pentru construirea unor locuri de staţionare subterane, însă, potrivit Primăriei, nici actualele locuri nu se ocupă * Prima parcare subterană va fi cea de la noul sediu al Primăriei

În Galaţi nu există prea multe locuri de parcare, dar mai ales multe spaţii într-atât de generoase încât să poată fi transformate în parcări subterane. De asemenea, nu există şofer care să nu se plângă de lipsa locurilor de staţionare. Şi sunt îndreptăţiţi, pentru că, potrivit datelor furnizate de Primăria municipiului Galaţi, în acest moment, există 2.770 de locuri publice de parcare, lăsându-le la o parte pe cele de pe străzile dintre blocuri, dintre care 1.100 sunt cu plată. Asta în contextul în care, în Galaţi, există aproximativ 100.000 de autovehicule.
Zilnic, zeci de maşini stau parcate pe strada Brăilei, în zona Palatului de Justiţie sau pe trotuarul de la Agatur, încurcând, în primul caz, circulaţia autovehiculelor personale sau a celor pentru transport în comun, precum şi traficul pietonilor, în cel de-al doilea caz.
Parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor reprezintă unul dintre acele spaţii generoase care ar putea fi transformate în parcare subterană. Aşadar ar fi ideal pentru un asemenea demers, mai ales că, potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, nu există reţele subterane care să împiedice acest lucru. Mai mult, o asemenea parcare ar fi ideală şi în contextul în care Primăria are de gând să construiască o pasarelă la Tribunal, pasarelă care va avea patru ieşiri, respectiv la CEC, Telefoane, Păpădie şi Tribunal. Parcarea subterană s-ar integra de minune în planul futurist al municipalităţii.

Fără reţele subterane care să împiedice construcţia

Atâta timp cât suprafaţa de la Casa de Cultură este destul de mare pentru construirea unei parcări subterane, singurul impediment pentru ca Primăria să nu construiască aici un astfel de loc de staţionare ar fi reţelele subterane şi se pare că nu există o problemă reală nici din acest punct de vedere. Potrivit Primăriei, singurul lucru care pune pe gânduri administraţia locală e că parcarea nu este folosită la capacitatea maximă nici acum. „Există în subsol nişte reţele, dar acestea pot fi deviate. Nu acesta este impedimentul. Da, avem în vedere posibilitatea construirii unei parcări subterane acolo. Există în proiect, dar pentru asta avem nevoie de un studiu de fezabilitate şi de rentabilitate. Nu este rentabilă o parcare subterană acolo, dacă nici parcarea existentă acum nu este folosită la capacitatea maximă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.
Faptul că nu există reţele majore de apă în terenul de sub parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor ni l-a confirmat şi directorul tehnic de producţie al Apă Canal, Niţă Podaru. „Nu există reţele. Dacă există, sunt doar guri de scurgere sau hidranţi, iar aceştia pot fi deviaţi”, ne-a spus directorul.
În orice caz, chiar dacă municipalitatea va considera în cele din urmă avantajoasă crearea unei parcări sub pământ la Casa de Cultură a Sindicatelor, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, prima parcare subterană construită la Galaţi de către administraţia locală va fi cea de la noul sediu al Primăriei.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca parcarea subterana o legi cu 2 cai subterane cu iesiri, una la banci si una la tribunal, s-ar putea sa fie avantajoasa. ce zici d-le primaru'?

Eu zic sa plusezi cu inca o cale subterana cu iesire pe plaja Cocutza! :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 years later...

Unde vrea Primăria Galați să construiască parcări subterane

"În municipiul Galaţi este o nevoie acută de locuri de parcare. Ca urmare a acestui fapt, au fost identificate trei spaţii publice pentru amenajare de spaţii de parcare subterane", scrie Primăria municipiului Galaţi, în caietul de sarcini al licitaţiei pe care a lansat-o. Este vorba despre servicii de proiectare - faza studiu de prefezabilitate - pentru obiectivul "Modernizare parc şi amenajare parcări subterane".

Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul de Copii "Sf. Ioan" şi zona VIP din Ţiglina I sunt cele trei amplasamente pe care municipalitatea le supune analizei proiectanţilor, care, până pe 25 martie 2020, vor depune oferte în cadrul licitaţiei lansate pentru amenajarea unor parcări subterane. Valoarea totală estimată a contractului este de 80.000 de lei fără TVA, bani de la bugetul local, iar criteriul de atribuire - "preţul cel mai scăzut".

Conform caietului de sarcini, "proiectul va cuprinde cel puţin realizarea următoarelor lucrări: amenajarea de locuri de parcare în subteran şi boxe de depozitare, accese intrare-ieşire, racordate la sistemul rutier, asigurarea utilităţilor necesare, spaţii de reîncărcare pentru vehicule electrice pentru cinci la sută din locurile de parcare, sistem de taxare automată, amenajare peisagistică deosebită".

Studiul de prefezabilitate va fi însoţit de studiu geotehnic verificat de verificator autorizat, documentaţie topografică, plan topografic vizat de OCPI, iar prezentarea soluţiei se va face cu randări 3D, minimum două-trei proiecţii relevante privind încadrarea în zonă. Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 120 de zile de la data încheierii contractului de servicii.

Proiectanţii vor trebui să ţină seama şi de amenajările propuse prin "Masterplanul privind reţeaua de spaţii publice", aprobat de Consiliul Local, document în care sunt indicate cele trei zone amintite pentru parcări subterane.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Studiu pentru parcări subterane

Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" şi cartierul Ţiglina I, zona VIP, sunt amplasamentele vizate de Primărie pentru modernizare şi amenajarea unor parcări subterane. Pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate, Primăria a atribuit contractul firmei Urban Scope, cu o ofertă de 39.000 de lei. Reamintim că licitaţia a pornit de la o valoare estimată de 80.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut".

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Licitaţie pentru două parcări subterane

O parcare subterană pe strada Eroilor nr. 1, în spatele sediului PSD, şi o alta la Spitalul de Copii sunt obiectivele pentru documentaţiile cărora Primăria Galaţi a lansat o licitaţie. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 557.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar ofertele sunt aşteptate până pe 16 august 2021.

Trebuie spus că nu este prima dată când Primăria lansează o achiziţie publică pentru o parcare în spatele clădirii în care funcţionează organizaţia judeţeană a PSD Galaţi. În mai 2018, aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă" despre procedura lansată pentru un studiu de fezabilitate în valoare de 30.000 de lei fără TVA. La acel moment, Primăria arăta că terenul respectiv este neamenajat, iar în vecinătatea lui se află o serie de clădiri publice, propriul sediu, Instituţia Prefectului, Teatrul Dramatic, pentru care spaţiile de parcare sunt insuficiente. Intenţiile administraţiei locale erau ca pe suprafaţa disponibilă de 957 mp să fie analizate două variante: parcare la nivelul solului şi parcare multietajată. Procedura respectivă a fost anulată.

Acum, municipalitatea îşi doreşte servicii de proiectare - faza studiu de fezabilitate - pentru "Parcare subterană strada Eroilor nr. 1", iar valoarea estimată a contractului este de 325.000 de lei fără TVA.

În ceea ce priveşte serviciile de proiectare - faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie - pentru obiectivul "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan»", valoarea estimată a contractului este de 232.000 de lei fără TVA.

Termenul de realizare al celor două documentaţii este de patru luni.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Primarul Ionuţ Pucheanu demolează sediul PSD pentru o parcare subterană

Parcarea subterană de pe strada Eroilor nr. 1, pentru care Primăria Galaţi a lansat în licitaţie un studiu de fezabilitate, va fi mult mai amplă şi va impune demolarea clădirii care găzduieşte acum sediul PSD. Informaţiile ne-au fost dezvăluite, în premieră, de primarul municipiului, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului, parcarea dorită ar urma să se întindă de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi până la clădirea - monument de arhitectură - aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, trecând pe sub esplanada Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Monumentul Eroilor Revoluţiei şi pe sub strada Eroilor. La suprafaţă, va fi amenajată o piaţetă în adevăratul sens al cuvântului, demnă de a găzdui evenimente de tot felul. Pentru amenajarea ei, va fi demolată clădirea care găzduieşte sediul PSD.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Încă o parcare subterană... pe hârtie. Licitaţie lansată de Primăria Galaţi

A trecut mai bine de un an de când, prin votul aleşilor locali, parcarea situată pe strada Stadionului, între Sala Sporturilor, esplanada Stadionului "Dunărea" şi McDonald’s, a devenit cu plată. În afară de taxare, suprafaţa de parcare este chiar mai degradată decât anul trecut şi nimic nu s-a schimbat în bine nici pentru esplanada generoasă. Mai nou, autorităţile plănuiesc aici o parcare subterană!

Primăria municipiului Galaţi caută proiectanţi care să realizeze documentaţiile necesare pentru patru parcări. Este vorba despre documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru "Modernizare parc și amenajare parcare subterană - Casa de Cultură a Sindicatelor" şi, respectiv, "Modernizare parc și amenajare parcare subterană - Țiglina I, intersecția străzilor Brăilei - Saturn - Regiment 11 Siret". Pentru "Parcare subterană - Sala Sporturilor" şi, respectiv, "Parcare supraterană strada Oțelarilor (Lisboa)", misiunea proiectanţilor este de a realiza studii de fezabilitate. Ofertele sunt aşteptate până pe 3 ianuarie 2022, iar valoarea totală estimată a contractului este de 1.032.106 lei, fără TVA.
Nu este însă prima oară când scriem despre intenţia Primăriei de a realiza parcări moderne în aceste zone şi nu numai!

Ce s-a realizat până acum

S-au făcut studii de prefezabilitate necesare modernizării zonelor şi amenajării unor parcări subterane la Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" şi cartierul Ţiglina I, zona VIP. Pentru ele a fost atribuit firmei Urban Scope, un contract de 39.000 de lei, fără TVA.

De asemenea, se află în derulare o licitaţie pentru alte servicii de proiectare: studiu de fezabilitate "Parcare subterană strada Eroilor nr. 1", în valoare de 325.000 de lei fără TVA, respectiv, documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan»", unde valoarea estimată a contractului este de 232.000 de lei fără TVA.

Planuri

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", primarul Ionuţ Pucheanu este dispus să demoleze clădirea care găzduieşte organizaţia PSD, pentru că parcarea subterană dorită în zona Eroilor nr. 1 ar urma să se întindă de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" până la clădirea-monument de arhitectură aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, trecând pe sub zona din faţa Teatrului Dramatic "Fani Tardini", pe sub esplanada Monumentului Eroilor Revoluţiei şi pe sub strada Eroilor.

La Spitalului de Copii, parcarea ar urma să coboare pe două etaje sub parcul care va fi refăcut. La Sala Sporturilor, în locul imensei platforme de beton, s-ar dori un parc, iar dedesubt, o parcare subterană. La fel şi în faţa fostului Cinematograf "Ţiglina". Pentru zona Casei de Cultură a Sindicatelor, planul este şi mai ambiţios: parcare subterană cu desfiinţarea parcării de la sol şi amenajarea unui parc tematic generos, în armonie cu Păpădia.
Când se vor materializa toate acestea? Nu se ştie…

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Proiecte pentru două parcări subterane în Galați

Primăria va amenaja două parcări subterane în municipiul Galați. Una dintre acestea va fi construită în apropierea Spitalului de Copii, iar cea de-a doua – în zona centrală, pe strada Eroilor nr. 1. Contractele pentru proiectarea acestora au fost, de curând, atribuite, iar termenul de realizare este de patru luni. ”Vorbim despre proiectele pentru realizarea a două parcări subterane în apropierea Spitalului pentru Copii și în zona centrală, pe strada Eroilor nr. 1. În urma licitației publice, s-au atribuit contractele pentru serviciile de proiectare în valoare de 264.000 de lei, iar termenul de realizare este de 4 luni”, anunță primarul Ionuț Pucheanu.

gazetagalatiului.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Galațiul va avea cinci parcări subterane, în valoare de 288 de milioane de lei

Odată cu proiectele a patru parcări supraetajate, cu locuri de joacă pe acoperiş, obiective a căror construcţie ar costa 100 de milioane de lei, Primăria Galaţi a venit în faţa aleşilor locali cu alte cinci investiţii, şi mai ambiţioase: cinci parcări subterane, deasupra cărora vor fi amenajate parcuri sau vor fi modernizate cele existente. Lucrările a căror valoare totală depăşeşte 288 de milioane de lei, bani de la bugetul local, au fost aprobate de Consiliul Local.

Sala Sporturilor, Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul de Copii "Sf. Ioan", Ţiglina I şi strada Eroilor nr. 1, în locul clădirii care găzduieşte sediul PSD, sunt amplasamentele unde, aşa cum aţi mai putut citi în "Viaţa liberă", Primăria Galaţi doreşte să construiască parcări subterane, modernizând parcurile existente deasupra sau amenajând unele noi.

Conform documentelor, sunt "proiecte tip": "fundaţie tip radier general; pereţi din beton armat şi din cărămidă, mulaţi perimetral; infrastructură din cadre cu stâlpi, pardoseală din beton cu finisaj de rășini epoxidice; grinzi şi planşeu din beton armat monolit; peste planşeu se va amenaja parcul".

Fiecare dintre aceste parcări va avea locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, dar şi locuri cu prize electrice. Amenajarea parcărilor include: panouri fotovoltaice; instalații electrice de iluminat, iluminat de siguranță, de protecție la trăsnet, priză de pământ, detecție și avertizare la incendiu; instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare; instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare. În ceea ce priveşte dotările, fiecare parcare va avea sistem automat de parcare, sistem de supraveghere video şi stații de încărcare vehicule electrice.

Cele mai scumpe

Nu mai puţin de 83.653.005 de lei reprezintă valoarea estimată a celui mai costisitor proiect: "Parcare subterană Sala Sporturilor". Conform documentelor, în zona Sălii Sporturilor, la intersecția dintre strada Brăilei și strada Stadionului, se propune realizarea unei parcări subterane cu 288 de locuri, cu un nivel de subsol, amenajarea unui parc şi a unei parcări supraterane, cu 75 de locuri la nivelul solului. Parcarea supraterană va avea şi şapte locuri de parcare pentru autobuze, 12 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi cinci locuri prevăzute cu prize electrice.

Următorul proiect ca valoare se ridică la 83.367.653 de lei şi vizează "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Casa de Cultură a Sindicatelor". "În zona propusă există un deficit de locuri de parcare, astfel că se propune realizarea unei parcări subterane, cu o capacitate de 282 de locuri, cu un nivel de subsol şi amenajarea parcului", se arată în acte.

Cele mai "ieftine"

Pentru "Parcare subterană strada Eroilor nr. 1", primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că va demola clădirea care găzduieşte acum sediul organizaţiei judeţene a PSD. Proiectul prevede realizarea unei parcări subterane cu o capacitate 140 de locuri, cu un nivel de subsol, şi amenajarea unui parc şi a unui drum. Valoarea totală a investiției este calculată la 43.317.232 de lei.

Punerea în operă a proiectului de "Modernizare parc și amenajare parcări subterane Spitalul de Copii "Sf. Ioan" ar costa 39.482.304 de lei. Se propune realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 162 de locuri, cu un nivel de subsol şi amenajarea parcului.

"Modernizare parc și amenajare parcare subterană - Țiglina I" reprezintă un proiect de 38.323.934 de lei. Pe terenul amplasat pe strada Brăilei, între strada Saturn și strada Regiment 11 Siret, se propune realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 160 de locuri, cu un nivel de subsol, şi amenajarea parcului.

Pentru fiecare dintre aceste parcări, durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni, iar sursa de finanţare o reprezintă bugetul local.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Primele imagini ale viitoarei parcări subterane care va fi amplasată vizavi de primărie

Primăria a prezentat luni primele imagini ale proiectului privind parcarea subterană de pe strada Eroilor colț cu Strada Domnească. Parcarea se va întinde de la Teatrul Dramatic până vizavi de sediul Primăriei. O intrare va fi pe strada Domnească, în dreptul teatrului, iar cealaltă va fi pe strada Eroilor. Clădirea în care se află sediul PSD o să fie demolată. La suprafață va fi amenajat un parc care va include și Monumentul Eroilor.

„Este important de știut că atât terenul, cât și această clădire din strada Eroilor nr. 1 sunt în proprietatea Primăriei și nu vom acorda nicio despăgubire. Parcarea este necesară pentru că sunt multe instituții în zonă, iar locurile de parcare sunt în prezent insuficiente pentru cei care vin la Prefectură, Consiliul Județean, Primărie, Teatrul Dramatic, Centrul Cultural, Blocul Cristal etc. Proiectul este mult mai amplu și presupune amenajarea unui parc și a zonei din imediata apropiere.” (Primarul Ionuț Pucheanu)

Primăria Galați a anunțat recent că vrea să construiască cinci parcări subterane, deasupra cărora vor fi amenajate parcuri. Pe lângă cea de pe strada Eroilor, vor mai fi parcări la Sala Sporturilor, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la Spitalul de Copii Sf. Ioan și în fața fostului cinematograf din Ţiglina I.

antidotul.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Proiecte-tip pentru un singur nivel de subsol. Parcările subterane ar putea fi adâncite cu încă un nivel?

Obișnuiți să li se promită mult, dar să primească mai puțin, gălățenii se întreabă dacă parcările subterane votate de Consiliul Local nu ar putea fi adâncite cu încă un nivel. În felul acesta s-ar suplimenta numărul de locuri de parcare iar, în caz de nevoie, spațiul subteran ar putea fi folosit ca adăpost de apărare civilă, în contextul în care războiul din Ucraina se prelungește, iar situația poate degenera.

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", consilierii locali au aprobat, la sfârșitul lunii iunie, realizarea a cinci parcări subterane - la Sala Sporturilor, Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul de Copii "Sf. Ioan", Țiglina I și pe strada Eroilor nr. 1 - deasupra cărora vor fi amenajate parcuri sau vor fi modernizate cele existente. Sunt proiecte-tip, pentru parcări cu un singur nivel de subsol și facilități similare, dar numărul locurilor diferă.

Cea mai scumpă - 83,65 milioane de lei - dar și cea mai generoasă este "Parcare subterană Sala Sporturilor", care ar urma să aibă 288 de locuri la nivelul din subsol și alte 75 la nivelul solului. Estimat la 83,36 milioane de lei proiectul "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Casa de Cultură a Sindicatelor" propune 282 de locuri la un nivel de subsol. Amenajarea unei parcări subterane, cu o capacitate de 160 de locuri la nivelul de subsol și modernizarea parcului existent în Țiglina I, zona VIP, ar necesita o investiție de 38,32 milioane de lei.

Pentru realizarea ultimelor două parcări subterane - strada Eroilor nr. 1 și Spitalul de Copii "Sf. Ioan", Primăria vrea să contracteze un credit. Parcarea subterană dorită lângă Teatrul Dramatic ar urma să aibă o capacitate de 140 de locuri la subsol la care se adaugă o agora și un drum, investiție estimată la 43,31 milioane de lei. Iar la Spitalul de Copii, modernizarea parcului și amenajarea unei parcări subterane cu un nivel de subsol și o capacitate de 162 de locuri ar necesita o investiție de 39,48 milioane de lei.

Sumele sunt consistente, dar, în urma proiectării și a punerii în execuție, în funcție de situațiile cu care se vor confrunta constructorii - se știe că nu există șantier fără surprize - locurile de parcare s-ar putea împuțina.

Tocmai de aceea, în urma mesajelor primite din partea gălățenilor, am încercat să aflăm dacă ar fi posibilă adâncirea acestor parcări cu încă un nivel în subsol. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, ne-a explicat că ar fi posibilă, dar la cu totul alte costuri. Conform datelor existente, construirea unui nivel în plus la subsol ar necesita o cheltuială de aproximativ 30 de milioane de lei în plus față de costurile deja stabilite. O cheltuială substanțială, dar care ar putea aduce în plus câteva sute de locuri de parcare pentru fiecare obiectiv în parte.

Deocamdată, parcările subterane sunt la nivel de proiecte-tip. Pentru punerea lor în operă vor fi necesare licitații pentru proiectare și execuție. Și rămâne de văzut cum vor vedea proiectanții și constructorii fiecare amplasament în parte.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Licitaţie pentru o parcare subterană la Spitalul de Copii

Primăria municipiului Galaţi caută proiectant şi constructor pentru prima dintre parcările subterane aprobate de consilierii locali. Este vorba despre modernizarea parcului şi amenajarea unei parcări subterane la Spitalul de Copii „Sf. Ioan”. Valoarea estimată a contractului de proiectare şi execuţie a investiţiei se ridică la 29.285.011 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 11 octombrie 2022, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Potrivit hotărârii Consiliului Local, terenul vizat pentru construirea parcării subterane aparține domeniului public, este amplasat pe strada Siderurgiștilor, zona Spitalului de Copii „Sf. Ioan”. Parcarea ar urma să aibă un nivel de subsol şi o capacitate de 162 de locuri. Proiectul prevede: fundaţie tip radier general; pardoseală din beton cu finisaj de rășini epoxidice; pereţi mulaţi perimetral, din beton armat şi din cărămidă; infrastructură din cadre cu stâlpi, grinzi şi planşeu din beton armat monolit.

Peste acest planşeu se va reamenaja un parc modern.

Parcarea va dispune de: panouri fotovoltaice; instalații electrice de iluminat, forță, iluminat de siguranță, de protecție la trăsnet, priză de pământ, detecție și avertizare la incendiu; instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare; instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare; sistem automat de parcare; sistem de supraveghere video şi stații de încărcare vehicule electrice.

Termenul de realizare a contractului este de 17 luni, din care patru luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție.

Rămâne de văzut cât de repede se vor desemna proiectantul şi constructorul.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parcare subterană și parc modern lângă Spitalul pentru Copii

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație contractul de achiziție publică pentru obiectivul „Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan» - proiectare și execuție”.

Valoarea estimată a investiției este de 29.285.011 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 11 octombrie 2022.

Se dorește astfel realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 162 de locuri și amenajarea unui parc modern peste planșeul parcării.

Prin proiect s-au prevăzut în principal următoarele categorii de lucrări: realizarea fundației, a pardoselii, pereților și a infrastructurii necesare, instalarea de panouri fotovoltaice, realizarea de instalații electrice de iluminat, detecție și avertizare la incendiu, realizarea instalațiilor interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare, dar și a instalațiilor de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare etc. În plus, va fi și un sistem automat de parcare, un sistem de supraveghere video, dar și stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Termenul de realizare al contractului va fi de 17 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuția lucrărilor, sursa de finanțare fiind bugetul local.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Licitația pentru prima parcare subterană din Galaţi a fost suspendată

Licitația lansată de Primăria Galați pentru prima parcare subterană, cu un parc modern deasupra, a fost suspendată temporar. Decizia a fost luată pentru că s-au solicitat noi clarificări, iar după formularea acestora procedura se va relua. Cert este că termenul de primire a ofertelor a fost prelungit până pe 26 octombrie 2022, dată la care sperăm că licitația va fi din nou în desfășurare.
Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", valoarea estimată a contractului se ridică la 29.285.011 lei fără TVA, iar licitația are ca obiectiv proiectarea și execuția lucrărilor de "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan»".
Se dorește astfel realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 162 de locuri și amenajarea unui parc modern peste planșeul parcării. În proiect sunt cuprinse: realizarea fundației, a pardoselii, pereților și a infrastructurii necesare, instalarea de panouri fotovoltaice, realizarea de instalații electrice de iluminat, detecție și avertizare la incendiu, realizarea instalațiilor interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare, dar și a instalațiilor de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare etc. În plus, vor exista un sistem automat de parcare, un sistem de supraveghere video, dar și stații de încărcare pentru vehiculele electrice.
Termenul de realizare va fi de 17 luni, din care patru luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuția lucrărilor, sursa de finanțare fiind bugetul local.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Concurs de soluţii pentru o parcare subterană şi amenajarea Piațetei Eroilor

Primăria municipiului Galaţi a lansat un concurs de soluţii urbanistice pentru obiectivul „Parcare subterană Strada Eroilor nr. 1 - Amenajare Piațeta Eroilor”. De fapt, este vorba despre reamenajarea dorită de administraţia locală, proiect ce ar presupune demolarea clădirii care găzduieşte sediul organizaţiei judeţene a PSD. Un subiect despre care aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”. Reamintim, studiul de fezabilitate aferent acestei investiţii a fost deja aprobat de consilierii locali, cu o valoare totală calculată la peste 43,31 milioane de lei, şi prevede o parcare subterană cu o capacitate 140 de locuri, cu un nivel de subsol, amenajarea unui parc şi a unui drum. Obiectivul ar urma să fie finanţat dintr-un împrumut.

Potrivit informaţiilor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, scopul concursului este acela de a identifica soluția optimă de amenajare pentru spațiul public „Piațeta Eroilor”. În urma competiţiei se va încheia un contract de servicii de proiectare pentru remodelare arhitecturală, urbanistică şi peisagistică a zonei în vederea realizării obiectivului „Amenajare Piațeta Eroilor” - Parcare subterană str. Eroilor nr. 1 prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Pentru acest obiectiv există deja un studiu de fezabilitate elaborat de Techmedia Electronics SRL şi votat de Consiliul Local Galaţi.

„Concurenții persoane juridice vor avea obligatoriu ca asociat sau angajat un arhitect cu drept de semnătură, membru al Ordinului Arhitecților din România sau al unei organizații similare din țara sa, care exercită legal profesia de arhitect potrivit legislației naționale a statului de proveniență. Individual sau prin asociere, concurenții trebuie să dețină capacitatea de încheiere a unui contract de servicii de proiectare pe teritoriul României, capacitate ce va trebui dovedită în fața Autorității Contractante, în cazul câștigării concursului”, se precizează în documentaţie.

Câștigătorul concursului căruia i se va încredința prestarea serviciilor va fi invitat de autoritatea contractantă la procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare conform prevederilor art. 104 alin. (7) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, în vederea încheierii contractului de servicii de proiectare. Negocierea va avea ca subiect prețul, termenele de realizare și condițiile contractuale.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 februarie 2023. Valoarea estimată este de 1.190.000 lei fără TVA, iar durata estimată ar fi de şase luni de la data semnării acestuia de ambele părți.

Cine face parte din juriu

Juriul este format din arhitecţi, politicieni, jurnalişti, reprezentanţi ai instituţiilor publice, Universităţii „Dunărea de Jos”, Culturii, societăţii civile şi ai mediului de afaceri.

Astfel, preşedintele juriului este primarul Ionuţ Pucheanu. Fac parte din juriu: arh. Vladimir Lupoaie - vicepreședinte filiala “Dunărea de jos” Brăila, arh. Dan Ujeucă, Galați, arh. Corina Anghelescu - vicepreședinte filiala “Dunărea de jos” Brăila - Arhitect Șef Brăila, arh. Alexandru Balan - vicepreședinte filiala “Dobrogea” Constanța, arh. Sergiu Porumboiu - vicepreședinte filiala “Dunărea de jos” Galați, arh. Radu Drișcu -Galați, arh. Marian Pascu - Brăila, arh. Răzvan Dracea - președinte filiala “Brașov –Covasna - Harghita” - Brașov, arh. Daniel Panait - președinte filiala “Bihor” - Oradea, arh. Anca Suhov - vicepreședinte filiala “Dobrogea” - Tulcea, arh. Eleonora Doina Marin.

Iată-i şi pe reprezentanţii partidelor din Consiliul Local Galaţi: Arthur Viorel Tuluș - Partidul Social Democrat, Alexandru Gregor Teodorescu - Pact pentru Galați, Valeriu Laurențiu Onose - Partidul Național Liberal, Daniel Zinica - Uniunea Salvați România.

Din juriu mai fac parte: dr. Alexandru Nechifor - Universitatea “Dunărea de Jos”, Ciprian Manea - subprefect, Instituția Prefectului județul Galați, Doina Cucu - Consiliul Județean Galați, Violeta Maria Răileanu Mandache – Direcția Județeană pentru Cultură Galați, George Marinescu - cotidianul “Viața Liberă”, Nicoleta Rogojină - cotidianul “Monitorul de Galați”, Emanuela Turcu - Radio Pro Lider Fm, Florin Toma - Teatrul Dramatic, Mihăiță Buruiană - CAR Pensionari, Bogdan-Radu Brînzan - Asociația “Galați, orașul meu”, Georgiana Mihailovici - Fundația Comunitară, Emil Ancuța - mediul de afaceri, Marcel Capriș - mediul de afaceri, Costel Cojocaru - mediul de afaceri.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce-și dorește Primăria Galaţi pentru Piațeta Eroilor

"Fântâni, sculpturi kinetice, sonorizare, proiecție lumini ambientale și arhitecturale, soluții în vederea utilizării piațetei ca spațiu multifuncțional, de relaxare, dar și pentru diverse evenimente", acestea ar fi pretențiile Primăriei Galați de la arhitecții și urbaniștii care vor participa la concursul de soluții urbanistice pentru obiectivul "Parcare subterană Strada Eroilor nr. 1 - Amenajare Piațeta Eroilor". Prin această competiție, despre care ați putut afla deja din "Viața liberă", se dorește identificarea celei mai bune soluții și pentru amenajarea unei parcări subterane și a unui parc.

"Vorbim despre o zonă din centrul municipiului Galați, intens circulată, având în vedere numărul mare de instituții publice importante din acest areal, precum: Instituția Prefectului - județul Galați, Primăria municipiului Galați, Consiliul Județean Galați, Teatrul Dramatic "Fani Tardini", Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați etc. Acest proiect va rezolva o parte din necesarul de locuri de parcare pentru cetățenii care vin în această zonă și va oferi, totodată, un spațiu modern de relaxare sau pentru diferite activități socio-culturale", explică Primăria municipiului Galați, într-un comunicat de presă.

Conform administrației locale, amenajarea piațetei va urmări punerea în valoare a spațiului urban, cu accente contemporane, utilizând tehnologii și materiale de ultimă generație ce vor fi armonizate și încadrate în specificul istoric al zonei. Va fi amenajat spațiul verde și se vor folosi plante specifice piațetelor urbane.

Concurenții pot fi birouri individuale de arhitectură, asocieri constituite de birouri individuale de arhitectură sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect sau urbanist. Termenul-limită pentru predarea proiectelor este 20 februarie 2023. Durata contractului este de 6 luni de la data semnării, iar valoarea estimată este de 1.190.000 de lei fără TVA.

Un juriu format din arhitecți, consilieri locali, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri și neguvernamental urmează să aleagă cea mai bună variantă pentru modernizarea zonei.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Se caută iar constructor pentru parcări subterane la Spitalul de Copii

Lansată în septembrie 2022 şi suspendată o lună mai târziu, licitaţia pentru „Modernizare parc și amenajare parcări subterane la Spitalul de Copii «Sf. Ioan»” a revenit în desfăşurare abia acum, în ianuarie 2023. Primăria a reuşit să răspundă cererilor de clarificare, iar acum aşteaptă ofertele până pe 8 februarie 2023. Valoarea estimată a contractului se ridică la 29.285.011 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Licitaţia lansată de Primăria Galaţi pentru proiectarea şi construirea primei parcări subterane, la Spitalul de Copii, s-a „împotmolit” repede. Aşa cum am relatat, procedura a fost lansată pe 2 septembrie 2022 în portalul achiziţiilor publice, iar pe 18 octombrie 2022 era deja suspendată temporar. Decizia fusese luată pentru că Primăriei i se solicitaseră clarificări la care trebuia să răspundă. Iată că municipalității i-a luat destul de mult timp: până în ianuarie 2023!

Vestea bună este că suspendarea a fost ridicată, iar licitaţia a revenit în desfăşurare, de această dată cu un nou termen pentru primirea ofertelor – 8 februarie 2023.

Reamintim că, în iunie anul trecut, aleşii locali au aprobat construcţia a cinci parcări subterane la: Sala Sporturilor, Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul de Copii "Sf. Ioan", Ţiglina I şi pe strada Eroilor nr. 1, în locul clădirii care găzduiește sediul PSD.

La Spitalul de Copii se dorește realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 162 de locuri și amenajarea unui parc modern peste planșeul parcării. În proiectul-tip sunt cuprinse: realizarea fundației, a pardoselii, pereților și a infrastructurii necesare, instalarea de panouri fotovoltaice, realizarea de instalații electrice de iluminat, detecție și avertizare la incendiu, realizarea instalațiilor interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare, dar și a instalațiilor de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare etc. În plus, vor exista un sistem automat de parcare, un sistem de supraveghere video, dar și stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Termenul de realizare va fi de 17 luni, din care patru luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuția lucrărilor, sursa de finanțare fiind bugetul local şi un eventual împrumut. Rămâne de văzut cât de repede se va finaliza cu succes licitaţia.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Concursul de soluții urbanistice pentru Piațeta Eroilor, în prelungiri

O parcare subterană pe strada Eroilor nr. 1 și amenajarea Piațetei Eroilor sunt obiectivele pentru care Primăria municipiului Galați organizează un concurs de soluții urbanistice la care pot participa birouri individuale de arhitectură, asocieri constituite de birouri individuale de arhitectură sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect sau urbanist. Inițial, proiectele ar fi trebuit depuse până pe 20 februarie 2023, numai că termenul-limită a fost prelungit până pe 6 martie 2023. Decizia de prelungire a fost luată în urma numeroaselor cereri de clarificare transmise Primăriei de cei interesați de acest concurs.

După cum v-am informat, un juriu format din arhitecți, consilieri locali, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri și neguvernamental urmează să aleagă cea mai bună variantă pentru modernizarea zonei. Proiectul trebuie să conțină soluții în vederea utilizării piațetei ca spațiu multifuncțional, de relaxare, dar și pentru diverse evenimente. „În plus, în acest spațiu vor fi prevăzute fântâni, sculpturi kinetice, sonorizare, proiecție lumini ambientale și arhitecturale etc. Va fi amenajat spațiul verde și se vor folosi plante specifice piațetelor urbane. Amenajarea piațetei va urmări punerea în valoare a spațiului urban, cu accente contemporane, utilizând tehnologii și materiale de ultimă generație ce vor fi armonizate și încadrate în specificul istoric al zonei”, a explicat Primăria, la finele anului trecut.

Durata contractului este de șase luni de la data semnării, iar valoarea estimată este de 1.190.000 lei fără TVA.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Ofertanți pentru prima parcare subterană din Galați cu parc deasupra

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, două asocieri de firme își dispută contractul de proiectare și execuție, în valoare estimată de 29,28 milioane de lei fără TVA, pentru prima dintre cele cinci parcări subterane, cu parcuri moderne deasupra, aprobate de Consiliul Local. Este vorba despre modernizarea parcului și amenajarea unei parcări subterane pe strada Siderurgiștilor, la Spitalul de Copii "Sf. Ioan", o procedură lansată de Primăria Galați în septembrie anul trecut și care a stat câteva luni suspendată.

Ofertele au fost depuse de asocierea Lemacons (lider) - Structi Punct - Tancrad - Oldroad Construct și de asocierea Gendav SRL (lider) - Artehnis - RBX Electric Flash LED - Ged Project.

Așa cum ați putut citi în ziarul "Viața liberă", parcarea ar urma să aibă un nivel de subsol şi o capacitate de 162 de locuri. Proiectul este unul tip și prevede: fundaţie tip radier general; pardoseală din beton cu finisaj de rășini epoxidice; pereţi mulaţi perimetral, din beton armat şi din cărămidă; infrastructură din cadre cu stâlpi, grinzi şi planşeu din beton armat monolit. Peste acest planşeu se va reamenaja un parc modern.

Parcarea va dispune de: panouri fotovoltaice; instalații electrice de iluminat, forță, iluminat de siguranță, de protecție la trăsnet, priză de pământ, detecție și avertizare la incendiu; instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare; instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare; sistem automat de parcare; sistem de supraveghere video şi stații de încărcare vehicule electrice.

Termenul de realizare a contractului este de 17 luni, din care patru luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție. Contractul va fi atribuit pe criteriul "cel mai bun raport calitate-preţ". Rămâne de văzut cât de repede.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Un singur participant la concursul de soluții urbanistice al Primăriei Galați

Competiția de soluții urbanistice organizată de Primăria Galați pentru amenajarea piațetei din jurul Monumentului Eroilor Revoluției și construcția unei parcări subterane s-a transformat într-un concurs de „soluție”, pentru că a fost depusă o singură ofertă.

Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, este vorba despre o casă de arhitectură din orașul nostru. Și se dovedește a fi singura interesată de contractul cu o valoare estimată de 1.190.000 lei fără TVA pus la bătaie de Primărie.

„Nu avem decât un ofertant. În momentul de față, Comisia Tehnică analizează oferta depusă, pentru a vedea dacă întrunește toate condițiile impuse în caietul de sarcini. Dacă se va califica, acest concept va fi transmis către juriu”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu la Pro Lider FM.

După cum v-am informat, juriul este format din arhitecți, consilieri locali, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri și neguvernamental. Proiectul ar trebui să conțină soluții în vederea utilizării piațetei ca spațiu multifuncțional, de relaxare, dar și pentru diverse evenimente. Municipalitatea își imaginează fântâni, sculpturi kinetice, sonorizare, proiecție lumini ambientale și arhitecturale, într-o amenajare contemporană.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Concursul de soluții urbanistice pentru Piațeta Eroilor, anulat

Organizat de Primăria Galați, concursul de soluții urbanistice pentru amenajarea unei parcări subterane și a unei Piațete a Eroilor a eșuat. Procedura a fost anulată pentru că "nu a fost posibilă asigurarea unui nivel satisfăcător al concurenței, respectiv, numărul de operatori economici este mai mic decât cel minim prevăzut", se precizează în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Așa cum v-am informat, la concurs s-a înscris un singur operator economic, firma Submit, în ciuda faptului că valoarea contractului pus în joc era destul de generoasă - 1.190.000 de lei fără TVA.

Rămâne de văzut dacă Primăria va relua sau nu acest concurs. Cert este că unul dintre membrii juriului format din arhitecți, consilieri locali, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri și neguvernamental a transmis un punct de vedere ferm cu privire la acest demers. Asociația "Galați, orașul meu" se opune demolării clădirii care adăpostește sediul PSD, desființare pe care  o impune amenajarea parcării subterane: "Solicităm să se renunțe la ideea de demolare a imobilului istoric situat în zona protejată, pe axa Domnească, colț cu strada Eroilor. Mai mult, solicităm Primăriei, în calitate de proprietar al imobilului, să îl restaureze și să îl valorifice din punct de vedere cultural, având în vedere mai ales amplasamentul în vecinătatea celor două instituții de cultură. Considerăm că axa Domnească trebuie restaurată într-un concept unitar retro, împreună cu piațetele adiacente, respectiv, piațeta de lângă Biserica Greacă și Piațeta Eroilor, străjuită de Teatrul Dramatic, Palatul Administrativ și Casa Artelor".

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Contract semnat pentru parcare subterană și parc modern lângă Spitalul pentru Copii

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul pentru realizarea unei parcări subterane și amenajarea unui parc modern în apropierea Spitalului pentru Copii. Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Este un proiect necesar în această zonă aglomerată a orașului, dată fiind apropierea de acest spital. Astfel, construim o parcare subterană cu toată infrastructura necesară, inclusiv cu stații de încărcare pentru mașinile electrice. Mai mult, deasupra parcării vom amenaja un spațiu modern pentru relaxare”.

Prin proiect s-au prevăzut în principal următoarele categorii de lucrări: realizarea fundației, a pardoselii, pereților și a infrastructurii necesare, instalarea de panouri fotovoltaice, realizarea de instalații electrice de iluminat, detecție și avertizare la incendiu, realizarea instalațiilor interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare, dar și a instalațiilor de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare etc. În plus, va fi și un sistem automat de parcare, un sistem de supraveghere video, precum și stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Se dorește astfel realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de circa 160 de locuri și amenajarea unui parc modern peste planșeul parcării.

Valoarea contractului, atribuit în urma licitației pentru obiectivul „Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan» - proiectare și execuție”, este de 27.526.330,14 lei fără TVA. Durata contractului va fi 17 luni (4 luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție).

Contractul a fost atribuit Asocierii GENDAV SRL - RBX ELECTRIC FLASH LED SRL - GED PROJECT SRL - ARTEHNIS SRL.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Parcări subterane pe Faleza Dunării și încă un pasaj rutier sub/suprateran

Primăria municipiului Galați plusează în privința studiilor de fezabilitate pe care le comandă pentru obiective tot mai îndrăznețe, ca să nu spunem futuriste. Serviciile de proiectare pentru „Parcări subterane pe Faleza Dunării”, respectiv, pentru „Pasaj rutier subteran/suprateran pentru traversare DN2B” își așteaptă ofertanții până pe 24 noiembrie 2023, în cadrul unor achiziții publice derulate de administrația locală.

Cu o valoare estimată de 250.000 de lei fără TVA, contractul pentru „Parcări subterane Faleza Dunării – studiu fezabilitate” va fi atribuit pe criteriul „preţul cel mai scăzut”.

În caietul de sarcini al achiziției publice, Primăria arată că: „Strategia de dezvoltare a municipiului Galați propune transformarea într-un pol de atracție pentru turismul urban, cultural, istoric și al mediului de afaceri, devenind astfel un hub direct pentru turismul din zona Dobrogei și a Deltei Dunării”.

Municipalitatea amintește că are în derulare, în diferite faze de proiectare, o serie de investiții precum: revitalizarea turismului pe Faleză, o arteră de legătură între bulevardul Marea Unire și bulevardul Dunărea, modernizarea străzii Stadionului (între strada Oțelarilor și Parc Turn Tv), a străzii Cloșca, a bulevardului Marea Unire (între Parc Viva și Trecere Bac) și a străzii Regiment 11 Siret (între bulevardul Marea Unire și sensul giratoriu Penny). „Realizarea acestor proiecte va facilita dezvoltarea turismului cultural-istoric, de tranzit, de afaceri, a turismului sportiv, de recreere și de agrement. În sprijinul proiectelor de reabilitare, pentru a nu bloca traficul rutier, se impune amenajarea de locuri de parcare”, arată Primăria.

Proiectanților li se cere să identifice zonele care permit construirea de parcări subterane în taluzul dintre Faleza Inferioară și Faleza Superioară. Pe lângă realizarea conceptului proiectului - propunerea de amenajare - cere identificarea amplasamentului optim pentru realizarea parcării subterane cu cel mai bun raport preț/loc de parcare. Cinci la sută dintre locuri vor fi dotate cu stații de reîncărcare lentă a mașinilor electrice. Termenul de realizare a proiectării este de patru luni.

Sistematizare și fluidizare trafic

Galațiul s-ar putea umple de pasaje rutiere dacă Primăria reușește să le transpună în realitate pe cele dorite până acum: pasarelă auto suspendată pe Faleza Dunării, pasajele pe bulevardul George Coşbuc, în intersecţiile cu străzile Tecuci şi Basarabiei, pasaj subteran la intersecția arterelor George Coșbuc cu Brăilei, pasaj suprateran în Bariera Traian. Lista se lungește cu un „Pasaj rutier subteran/suprateran pentru traversare DN2B – studiu fezabilitate”. Valoarea estimată a contractului este de 135.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire – prețul cel mai scăzut.

„Pentru fluidizarea traficului, eliminarea aglomerărilor, a ambuteiajelor și creșterea gradului de siguranță rutieră în zona intersecției bulevardul Dunărea - strada Brăilei (DN2B) - Drumul de Centură, se propune sistematizarea prin realizarea unui pasaj pentru traversarea drumului național DN2B”, arată Primăria în caietul de sarcini al achiziției publice. Proiectanților li se cere: studiul de fezabilitate, conceptul proiectului, elaborarea studiilor de circulație și de trafic. Pe lângă realizarea unui pasaj rutier subteran/suprateran de traversare a drumului național DN2B, trebuie să aibă în vedere și tunele edilitare noi pentru devierea rețelelor subterane de pe amplasament și amenajarea căilor de acces aferente drumurilor pasajului proiectat.

Termenul de realizare a contractului este de patru luni.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.