Jump to content

Şoferiţă salvată de un pompier ingenios

Recommended Posts

Posted

Şoferiţă salvată de un pompier ingenios

* Ana Maria Ursu este o tânără din Galaţi care a scăpat cu viaţă dintr-un accident rutier, doar pentru că un pompier a avut ideea să-i ceară coordonatele geografice din telefon. Şoferiţa căzuse sub un pod şi niciun alt conducător auto nu a văzut accidentul pentru a o salva

Ziua de 8 august 2013 nu va fi niciodată uitată de Ana Maria Ursu. Tinerei de 25 de ani şi acum îi mai joacă ochii în lacrimi, când se gândeşte că acum aproape jumătate de an a fost la un pas de moarte. Se îndrepta dinspre Galaţi spre Constanţa, la volanul maşinii sale. Era o zi liniştită de vară şi nimic nu prevestea ce avea să se întâmple. La un moment dat, a pierdut controlul volanului şi a ajuns într-un şanţ, la zece metri adâncime, sub un pod. „Nu ştiu nici acum ce mi s-a întâmplat şi de ce am pierdut controlul maşinii. Bănuiesc că era o porţiune denivelată şi de aceea s-a întâmplat totul. Nu-mi amintesc nici că am căzut de la o aşa mare înălţime. Cred că am fost inconştientă minute bune. După ce m-am trezit, m-am uitat în jur şi nu am ştiut unde sunt. Maşina era rău avariată şi m-am gândit că poate exploda în orice moment. Mi-am sunat prima dată o prietenă şi i-am spus că am avut accident, că mă simt rău şi că nu pot mişca, dar nu am ştiut să-i spun unde mă aflu. Ea a insistat să sun la 112. Am sunat la serviciul de urgenţă şi acolo mi-a răspuns un operator. M-a întrebat ce mă doare, în ce stare sunt şi unde mă aflu, dar nu am ştiut să-i spun, pentru că nu reţinusem ultima localitate prin care trecusem”, a spus Ana Maria Ursu.

Încarcerată în maşina prăbuşită, fata nu reuşea să dea date de localizare, în ciuda insistenţelor operatorilor de la 112 şi SMURD. Au trecut minute bune şi, cu toate acestea, niciun alt şofer nu a reuşit să o vadă pe tânăra prinsă în „capcana de moarte”.

Răzvan Parconie - salvatorul Anei

După zeci de minute de căutări zadarnice, durerile Anei deveneau din ce în ce mai crunte, iar timpul parcă se scurgea tot mai greu. Ideea salvatoare i-a venit unui pompier aflat pe autospeciala de descarcerare. Răzvan Parconie a avut ideea de a vorbi cu victima şi de a-i cere coordonatele telefonului mobil, de pe aplicaţia „busola”. În doar câteva minute, echipajele au ajuns la victimă, iar Ana Maria a fost salvată. „Trebuie să recunosc că ideea pompierului mi-a salvat viaţa. Când m-a sunat şi mi-a spus să-i dau coordonatele, nici nu ştiam în ce setări să intru. El mi-a explicat pas cu pas ce trebuie să fac şi am reuşit. Imediat ce a ajuns împreună cu ceilalţi salvatori la mine, aproape că nu am mai ştiut nimic. Îmi amintesc doar sirenele ambulanţelor şi mai târziu m-am trezit la spital. Am avut câteva coaste rupte şi o fractură la piciorul stâng. Probabil că aş fi ajuns mult mai târziu la spital, cu complicaţii, sau poate chiar aş fi murit, dacă Răzvan Parconie nu ar fi avut acea idee genială”, a mai spus Ana Maria Ursu.

Răzvan Parconie a fost, anul trecut, înaintat în grad.

presagalati.ro