Jump to content

Galaţiul va avea căldură toată iarna


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul va avea căldură toată iarna

* Reprezentanţii Apaterm susţin că ritmul plăţilor din ultimele două săptămâni ne poate asigura căldura până la finalul sezonului rece * Asociaţiile blindate rămân, în continuare fără agent termic

Nu vor mai fi probleme cu încălzirea în această iarnă. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii societăţilor care se ocupă cu producerea şi distribuţia agentului termic în Galaţi, în sistem centralizat. Deşi în luna decembrie şi chiar la începutul acestui an existau temeri că populaţia, respectiv Apaterm şi Electrocentrale nu vor putea să facă plăţi suficient de consistente, se pare că ultimele două săptămâni au reuşit să întoarcă spectaculos previziunile. Asociaţiile de proprietari din Galaţi au plătit de la începutul acestui an (practic, din a doua jumătate a lunii ianuarie, de când s-a afişat întreţinerea pe decembrie) suma de 8,2 milioane de lei, bani suficienţi pentru plata furnizorului Electrocentrale, societate care trebuie la rândul ei să îşi achite facturile către ROMGAZ, cea care livrează materia primă pentru producerea căldurii.
S-a încasat chiar şi jumătate de milion de lei într-o singură zi
"Au fost încasări destul de bune, am avut zile în care s-a încasat chiar şi peste 500.000 de lei. Oricum, au trecut numai două săptămâni de la emiterea facturilor către asociaţii, mai e timp să se facă încasări în contul lunii decembrie. Câtă vreme se păstrează acest ritm al încasărilor, Electrocentrale poate achiziţiona fără probleme gazul pentru producerea de energie termică la parametrii necesari pentru temperaturile de afară", a explicat Mihai Costache, de la Departamentul Comunicare al Apaterm.

Suma încasată în luna ianuarie 2014 de la populaţie este comparabilă cu cea încasată cu exact un an înainte, în condiţiile în care factura din urmă cu un an a fost ceva mai mare faţă de cea de anul acesta (60.000 de gigacalorii consumate în decembrie 2012 faţă de doar 47.000 de gigacalorii în decembrie 2013)
Asociaţiile blindate rămân cu caloriferele reci
Pe de altă parte, însă, nu sunt veşti bune cele 38 de asociaţii blindate la începutul acestui an pentru datorii mari, neachitate de ani buni. Din câte se pare, acestea (implicit locatarii bun platnici) vor rămâne în continuare blindate, întrucât nu au făcut nici până acum plăţi sau au plătit sume infime în raport cu datoriile acumulate. "Asociaţiile blindate nu au plătit nici măcar datoria curentă, adică factura pe luna decembrie, ce să mai vorbim de recuperarea unor debite anterioare. În aceste condiţii, asociaţiile vor rămâne blindate", a explicat Mihai Costache, de la Departamentul de Comunicare al Apaterm.

Mai mult, niciuna dintre cele 38 de asociaţii nu a făcut vreun demers pentru a-şi izola rău-platnicii, astfel încât să primească agent termic pentru restul locatarilor, adică cei care îşi plătesc în mod curent datoriile. Este vorba despre o soluţie pe care "Viaţa liberă" a mediatizat-o în urmă cu o săptămână: asociaţia de proprietari 843 din cartierul Micro 14 a făcut plăţi de peste 10.000 de lei şi, în plus, cu acceptul proprietarilor, au fost blindate caloriferele din 19 apartamente ale celor cu datorii mari. În acest fel asociaţia 843, care fusese blindată în acelaşi timp cu celelalte 38, a primit din nou căldură. Evident, mai puţin apartamentele datornicilor, care au fost de acord să li se blindeze caloriferele.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ok, nimic nou pana aici. Aceeasi poveste in fiecare an. O noutate ar fi fost anuntarea returnarii banilor publici "donati" Apaterm de la bugetul local si de stat. O noutate pentru primaria si consiliul local al Galatiului.

Pana acum, nu s-au dezis de comportamentul debil si penibil al celorlate conduceri. Au facut un parculet - doua, au plantat 2-3 trandafiri, au schimbat 4 borduri si au aruncat aiurea zeci de milioane de euro din bani publici catre Apaterm si biserici.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.