Jump to content

Sute de apartamente din Galaţi sunt nelocuite


dcp100168

Recommended Posts

Sute de apartamente din Galaţi sunt nelocuite

Acest lucru reiese în urma unei analize efectuate de către Apaterm pe un eşantion de 17.000 de apartamente situate în diferite zone din oraş, analiză din care rezultă că un procent de 15,7% din numărul unităţilor locative nu erau locuite.

Conform datelor transmise de către reprezentanţii asociaţiilor de locatari sau proprietari, în cazul celor 15,7% din cele 17.000 de apartamente, ceea ce înseamnă circa 2.500 de locuinţe, nu era trecută nicio persoană la întreţinere.

La nivelul Galaţiului există un număr de circa 100.000 de apartamente, grupate în 4.300 de scări, doar 65.000 dintre aceste locuinţe mai sunt branşate la sistemul centralizat de încălzire, ceea ce înseamnă că sunt clienţi ai Apaterm.

„Sunt blocuri unde au fost găsite etaje întregi nelocuite. Şi aici este vorba şi de cartierul Micro 39, dar şi de cartierul Mazepa, iar situaţia durează de 2-3 ani”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Apaterm, Mihai Costache.

Faptul că sute de locuinţe au ajuns să nu mai fie locuite se datorează faptului că proprietarii fie au plecat să muncească în străinătate, fie s-au mutat la ţară. Situaţia ar putea fi un semn al depopulării municipiului Galaţi, lucru care se întâmplă de câţiva ani, şi care este explicabil, dacă ţinem cont de faptul că mulţi angajatori au redus personalul, iar foştii salariaţi au fost nevoiţi fie să se mute la ţară, fie să îşi găsească un job în străinătate, deoarece economia gălăţeană se confruntă de ani de zile cu probleme, iar mediul privat, mai ales cel românesc, nu a fost ajutat de către stat măcar pentru a se menţine pe linia de plutire.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 

„Sunt blocuri unde au fost găsite etaje întregi nelocuite. Şi aici este vorba şi de cartierul Micro 39, dar şi de cartierul Mazepa, iar situaţia durează de 2-3 ani”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Apaterm, Mihai Costache.

 

Si ce-l freaca grija pe asta de apartamentele libere?

Oare numai degraba ar trebui sa se intrebe daca nu a avut si Apaterm o contributie la "depopularea" apartamentelor? 

 

 

@toto

A venit marfa proaspata la primarie (la capitolul comunicare), asa ca trebuia proptit pe undeva si "fostul".

Link to comment
Share on other sites

Alti au apartamentele libere ca au luat ieftin de la stat pe timpuri sau a pacalit pe alti si au cumparat pe nimica toata si acum le vinde cu suprapret, si uite asa se inbogateste romanu fara munca... Inseland pe altul si alti sta in strada si/sau plateste o gramda de bani chirie la unul din asta. Si uni sunt si destepti, nu e pe numele lui toate apartamentele daca are vreo 5-10, e trecut pe fiecare membru a familie...

 

Nu cred ca acele apartamente sunt fara propietar....

Si ce treaba are apartemul cu apartamentele ???

 

Si nu e o solutie sa se mute la tara oamenii, tot dai bani pe naveta una alta, pe lemne si  tot asa dar intr-un fel nu iti opreste nimeni focul din soba sau apa din fantana :)

Edited by LaurX82
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.