Jump to content

Lucian Bute respinge ideea de a se retrage din box


dcp100168

Recommended Posts

Lucian Bute respinge ideea de a se retrage din box

Pugilistul Lucian Bute a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, că încă nu a tras concluziile după înfrângerea din meciul cu Jean Pascal, din ianuarie, şi că nu s-a gândit nicio clipă să se retragă din activitate.

"Încă nu am tras concluziile, sunt în perioada de evaluare a situaţiei şi când voi trage nişte concluzii veţi afla. S-a speculat de retragere, dar nu mi-a trecut nicio secundă prin cap să iau această decizie. Toţi marii campioni au pierdut, s-au ridicat şi o să mă ridic şi eu. Când voi ajunge la Montreal voi discuta cu antrenorii şi voi vedea ce decizie vom lua", a spus Bute.

 

"Din punct de vedere fizic nu am nicio problemă, e clar că am o problemă psihică"

Pugilistul Lucian Bute a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a avut nicio problemă din punct de vedere fizic la meciul cu Jean Pascal din 19 ianuarie, precizând că este încă afectat din punct de vedere psihic de înfrângerea din partida cu britanicul Carl Froch, din mai 2012. "Din punct de vedere fizic nu a fost nicio problemă. E clar că e o problemă psihică, un blocaj, devin precaut, nu dau drumul la braţe de teamă să nu fiu lovit sau subconştientul să nu mai trăiască momentele pe care le-a trăit. Nu am răspunsuri concrete, dar e clar că un blocaj este. Nu am fost eu, nu am dat drumul la braţe. Mult mai dezamăgit şi mult mai afectat am fost după prima înfrângere cu Froch, dar acum, după meciul cu Pascal, am fost supărat, dar nu atât încât să spun că e finalul carierei mele", a afirmat Bute.

Lucian Bute a precizat că nu îşi poate explica de ce nu este în stare să lovească în meciuri la fel de mult cum o făcea înaintea partidei cu Froch din mai 2012. "Ar fi trebuit să dau drumul la braţe din repriza a treia, a patra, nu doar pe final. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. De aceea caut nişte răspunsuri. Nu pot să îmi explic de ce s-a întâmplat şi de ce când urc în ring şi sunt într-o situaţie de stres, de meci, nu dau drumul la braţe cum dădeam înainte. În perioada în care am devenit campion mondial aveam câte 80 de pumni aruncaţi, iar acum am ajuns la 15. Nu e normal. Ceva, probabil în subconştientul meu, s-a întâmplat. Încă nu am răspunsul concret din ce cauză. Poate fi de la meciul cu Froch, de la Andrade", a completat Bute.

Pugilistul român susţine că el este principalul vinovat pentru înfrângerea din meciul cu Jean Pascal, însă nu a exclus posibilitatea cooptării unui nou antrenor alături de actualii tehnicieni. "Sunt convins că ei au foarte mare încredere în mine, dar şi eu la rândul meu, pentru că împreună cu ei şi datorită lor sunt ceea ce sunt azi. Cu Stephan Larouche mi-am apărat centura de nouă ori. Vom analiza şi vom vedea ce vom face pe viitor. Nu e o opţiune să schimbi din temelii staful. Voi analiza bine situaţia şi dacă e nevoie şi simt că trebuie să fac anumite schimbări legate de antrenori, cu siguranţă voi face. Probabil că principalul vinovat sunt eu, nu ei, pentru că eu am urcat în ring. Important pentru mine e să continui, să am capul sus, să am încredere. E adevărat că nu am boxat la adevărata mea valoare, nu am dat drumul la braţe. Când am făcut-o, s-a făcut o diferenţă foarte mare. S-a văzut că pot, că am calităţile necesare să boxez la nivelul acesta, dar nu este suficient să boxez doar patru minute sau o repriză şi jumătate la nivelul la care am ajuns. Îmi pare rău că i-am dezamăgit pe toţi fanii şi pe mine însumi. În acea seară, Pascal a fost mai bun, a meritat victoria. Îmbucurător e că în ultimele reprize am arătat că pot", a adăugat Bute.

Lucian Bute nu a exclus nici posibilitatea plafonării în relaţia cu antrenorul Stephan Larouche, având în vedere că cei doi colaborează de mai bine de zece ani. "Eu cu Stephan ne cunoaştem foarte bine şi avem o relaţie mai mult decât profesională, suntem prieteni. Când intru în ring sau în sală, simte imediat, nici nu e nevoie să ne vorbim. El a simţit imediat cum a început meciul că lucrurile nu merg cum trebuie. Nu Stephan a fost în ring, noi am avut o altă strategie. A trebuit să abordez lupta altfel. Nu e un suport de echipă, Stephan era în colţul ringului. Dacă ar fi fost în ring să mă ajute, era alta soarta, îl mai ţinea pe Pascal de mână, mai dădeam eu. Poate s-a ajuns la un stadiu, amândoi după zece ani, atât el din punct de vedere ca antrenor şi eu ca sportiv, poate trebuie o schimbare. Poate am ajuns la o anumită monotonie, poate nu mai e acelaşi entuziasm, aceeaşi plăcere", a subliniat Bute, care a precizat că va apela la serviciile unui psiholog, aşa cum a făcut-o şi înaintea partidei cu Jean Pascal.

Un eventual meci revanşă cu Pascal este prevăzut în contractul partidei din ianuarie, însă Bute nu crede că acesta va avea loc mai devreme de anul viitor. "Revanşa e stipulată în contract. Când se va întâmpla, nu pot să vă spun. Poate fi spre sfârşitul anului sau anul viitor. Nu cred că va fi în următoarele luni, căci pe cine ar interesa? Fanii trebuie să vadă schimbarea la mine, trebuie să fac ceva ca să schimb lucrurile. În momentul de faţă, dacă mă duc să cer o revanşă şi rămân cu acelaşi staf şi acelaşi antrenament, atunci fanii îşi vor pune întrebarea că ce pot aduce nou. Dacă va mai fi nevoie, voi mai face un meci, iar pe viitor va avea loc şi revanşa. Mi-aş fi dorit ca anul acesta să fac trei meciuri. În momentul de faţă mi-e greu să cred că voi face unul în mai-iunie ca să mai fac unul spre sfârşit. Cel mai probabil va mai fi un meci către sfârşitul anului", a mai spus Bute.

Lucian Bute a declarat că va efectua o serie de teste medicale pentru a vedea dacă mai poate boxa la nivel ridicat. "O să fac teste să văd dacă din punct de vedere fizic sunt capabil, pentru că nu vreau să-mi pun viaţa în pericol. Dacă îmi spun că pot continua, atunci e clar că trebuie să lucrez din punct de vedere mental. Dar dacă lucrurile din punct de vedere fizic nu sunt aşa cum ar trebui, atunci la revedere şi o să mă îndrept către altceva", a menţionat Bute.

Întrebat de ce a acceptat să dispute în mai 2012 meciul cu britanicul Carl Froch în Anglia, deşi el era deţinătorul titlului mondial, Bute a răspuns: "Ajunsesem într-un moment în care trebuia să fac acest pas. Pentru viitorul carierei mele, trebuia să merg la el acasă. I-am făcut o ofertă să vină la Montreal, nu a acceptat-o, iar când au făcut contraoferta, am acceptat, crezând că îl pot bate şi la el acasă, că altfel nu aş fi acceptat. Am crezut în potenţialul meu şi în calităţile mele şi am acceptat această luptă".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.