Jump to content

Taximetriştii din Galaţi, terorizaţi de hoţi


dcp100168

Recommended Posts

Taximetriştii din Galaţi, terorizaţi de hoţi

* 11 plângeri au ajuns, oficial, de la începutul anului la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi * Surse din rândul taximetriştilor susţin că numărul furturilor a crescut alarmant în ultima saptămână, puţini fiind însă cei care reclamă la poliţie

Panică printre taximetriştii din oraş, ale căror maşini au fost vizate sistematic de la începutul anului de hoţi. În căutare de bunuri mici şi valoroase şi ştiind că unele companii folosesc pentru preluarea apelurilor şi tablete ori telefoane mobile, infractorii au dat iama printre taxiuri. Pe timp de noapte, în parcările blocurilor unde locuiesc şoferii, hoţii forţează portierele şi scotocesc după bunuri sau chiar bani.
„Sunt foarte mulţi care s-au plâns în ultima săptămână că şi-au găsit maşinile sparte. Cele mai multe sunt de la firma unde lucrez eu, pentru că folosim tablete şi telefoane, iar hoţii probabil au aflat asta. Şi mie mi-au spart maşina, dar mi-au luat doar un pachet de ţigări şi unul de gumă. N-am pentru ce să fac plângere. Au fost nopţi cînd au fost sparte şi câte şapte maşini”, ne-a adus la cunoştinţă un taximetrist care ne-a cerut să îi păstrăm anonimatul.

Mulţi păţiţi, puţini reclamanţi

Deşi numărul celor care s-au trezit cu maşinile sparte este, potrivit vocilor din rândul taximetriştilor, destul de mare, puţini au fost cei care au depus plângere la poliţie. Astfel, ofiţerii de la Investigaţii Criminale au acum în lucru puţin peste zece dosare. „La nivelul Biroului de Investigaţii Criminale au fost înregistrate 11 sesizări cu privire la furturi din taxiuri, de la începutul acestui an. În toate cauzele se efectuează cercetări pentru identificarea făptuitorilor şi tragerea lor la răspundere pentru furt calificat”, a menţionat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Nu vreau sa par cinic, dar e cam simplista abordarea. O mare responsabilitate o au si cei care au firme de taximetrie, si autoritatile si, binenteles, Politia.

De ce firmele? Parerea mea: daca-ti faci o firma care are - sa zicem - 100 sau 200 de masini, nu ar trebui sa-ti pui problema asigurarii unor locuri de parcare (pazita, controlata etc.) atunci cand masinile nu sunt "pe strada"? Sau sa asiguri masinile impotriva unor asemenea riscuri? Autoritatile: oarecum legat de intrebarea anterioara - nu trebuie sa controlezi numarul de licente, conditiile etc.? Statiile de taxi chiar nu pot fi supravegheate, intr-un fel in care sa nu se aduca atingere clientilor (intimitatii lor)? Despre Politie - cred ca toata lumea intelege rolul ei...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.