Jump to content

S-a reînfiinţat postul de poliţie din Campusul Studenţesc


dcp100168

Recommended Posts

S-a reînfiinţat postul de poliţie din Campusul Studenţesc

La mai bine de doi ani de la desfiinţarea postului de Poliţie din Campusul Studenţesc, iată că situaţia reintră pe un făgaş normal. Poliţia a acceptat să reînfiinţeze un punct de pază care va fi amplasat la intrarea în vechea cantină studenţească.

Şeful Poliţiei Judeţene Galaţi, Dănuţ Lefter a ţinut să participe personal la predarea cheilor de la birou către reprezentanţii Poliţiei. "Vor fi trei poliţişti de Proximitate de la Secţia 5 care vor asigura pe rând serviciu de 2 ore pe zi în biroul din Campus. Vor sta de vorbă cu studenţii pentru a cunoaşte problemele şi a asigura un schimb eficient de informaţii. Înfiinţarea biroului nu este cauzată de o creştere a situaiei operative în campus, ci de faptul că s-a constat o reticenţă din partea studenţilor în a veni la secţie. O motivaţie în plus ar fi strângerea relaţiilor cu mediul studenţesc şi conducerea Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi" spune şeful IPJ Galaţi.

La data de 1 octombrie 2011, din cauza reformelor din Ministerul de Interne, postul de poliţie din Campusul Studenţesc “Alexandru Ioan Cuza” s-a desfiinţat, monitorizarea şi protejarea celor 2.500 de studenţi aflaţi în campusul universităţii trecând în competenţa Secţiei 5. În felul acesta, rata infracţiunilor a crescut semnificativ, deoarece nu s-a putut asigura permanenţa unui echipaj într-o locaţie cu peste 2.500 de suflete, predispuse agresiunilor diferiţilor interlopi sau infractori.

Liga Studenţilor din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi nu a acceptat niciun moment desfiinţarea postului de Poliţie din Campus şi a încercat prin toate mijloacele posibile înfiinţarea unui compartiment de poliţie dedicat exclusiv Campusului Studenţesc. Astfel, în lipsa unei reacţii din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, la cererile înaintate, Liga Studenţilor a demarat acţiuni de protest stradal, aproximativ 400 de studenţi mărşăluind până la Prefectură, toţi cu aceeaşi doleanţă, mai exact, reînfiinţarea unui post de poliţie în campus.

Cu toate acestea, autorităţile nu au reacţionat, iar Liga Studenţilor şi Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi au continuat demersurile pentru înfiinţarea biroului de poliţie. Astfel, în luna februarie 2013, Liga Studenţilor a strâns peste 1.500 de semnături de la studenţii din campus, care îşi doreau să fie înfiinţat un post de poliţie.

"Salutăm decizia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi şi ne bucurăm că într-un final, la mai bine de doi ani de la desfiinţarea Poliţiei din Campus, rezultatele au sosit, iar în Campusul Studenţesc Galaţi s-a deschis un birou de poliţie care va asigura în permanenţă protecţia studenţilor", spune directorul Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti, Bogdan Rodeanu.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.