Jump to content

Poliţia Galaţi oferă gratuit doi câini de serviciu


dcp100168

Recommended Posts

Poliţia Galaţi oferă gratuit doi câini de serviciu

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi a anunţat că pune la dispoziţie gratuit doi câini de serviciu, rasa ciobănesc german, ambii masculi, unul în vârstă de 11 ani, iar celălalt în vârstă de 6 ani şi 4 luni.

Transmiterea fără plată a celor doi câini se face în baza articolului nr. 29 din Instrucţiunea MAI nr. 167/30.07.2009, privind scoaterea din funcţiune, valorificarea si casarea bunurilor în unităţile MAI, în care se prevede că animalele de serviciu care şi-au pierdut aptitudinile specifice participării la misiuni sunt transmise fără plată către persoane fizice sau juridice.

Cei interesaţi de preluarea unuia din cei ciobăneşti germani scoşi la pensie de IPJ Galaţi mai au aproape două săptămâni în care pot depune o solicitare scrisă la sediul inspectoratului, adică până pe data de 3 martie.

Un detaşament special - „Legiunea Canină”

Câinii de serviciu ai Poliţiei şi Jandarmeriei sunt pregătiţi la singura şcoală de stat de dresaj canin, Centrul Chinologic de la Sibiu. Câinii care au împlinit vârsta de 6 luni intră în perioada de predresaj, în care asimilează deprinderi de căutare şi de aportare a obiectelor, iar prin exerciţiile pe care le desfăşoară sunt obişnuiţi cu comenzi de disciplinare şi sunt antrenaţi să nu reacţioneze la stimuli puternici. După vârsta de un an, câinii participă la primul lor curs de specializare la Centrul Chinologic din Sibiu. Pentru a fi admişi la curs, ei trebuie să treacă de testele specifice şi să îndeplinească normele impuse. La finalul cursului sunt calificaţi în Specialitatea „Intervenţie-Patrulare”. După alte cursuri, câinii pot fi specializaţi şi pentru alte misiuni, de găsire de droguri, armament sau muniţie, de găsire a infractorilor sau de salvare a unor victime dintre dărâmături. Câinii participă la antrenamente complexe, în condiţii cât mai dificile, fiind antrenaţi chiar şi cu elicopterul, pentru a se obişnui să acţioneze în misiuni diverse, atât de salvare, cât şi pentru a ajuta în anchetele judiciare. Câinii poliţişti din România sunt consi­deraţi printre cei mai buni din Europa, fiind solicitaţi în misiuni din Spania, Grecia, Austria, dar şi în Maroc, unde au depistat traficanţi de arme şi droguri.

Altă viaţă pentru „pensionarul” englez

În ţări mai bogate şi situaţia pensionarilor canini este cu totul alta. Spre exemplu, în Anglia, câinii ies la pensie la vârsta de 7-8 ani, când se consideră că nu mai sunt apţi pentru a participa la misiuni. Statul asigură fondurile pentru întreţinerea lor, altfel spus le plăteşte o pensie. Câinii pensionaţi din poliţia britanică sunt găzduiţi la un adăpost din Cambridgeshire.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.