Jump to content

Un marinar din Galaţi a murit după ce a căzut în apa rece a Dunării


dcp100168

Recommended Posts

Un marinar din Galaţi a murit după ce a căzut în apa rece a Dunării
Un marinar din Galaţi a murit, în noaptea de joi spre vineri, după ce s-a împiedicat şi a căzut în apele Dunării de pe o barjă ancorată în Portul Orşova, bărbatul fiind scos la mal de alţi marinari şi de către polţişti de frontieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un marinar în vârstă de 53 de ani, din Galaţi, a căzut în Dunăre de pe o barjă a remorcherului „Orăştie”, ancorat în Portul Orşova. Conform primelor cercetări, acesta a murit sin cauza şocului hipotermic, la contactul cu apa rece, informează Mediafax. Alţi doi colegi marinari de pe barjă şi un poliţist de frontieră care se afla în zonă au sărit în apă şi au încercat să îl salveze. “Am găsit un om în Dunăre, am sărit să-l scot afară şi l-am masat până au venit colegii de la SMURD. Era un marinar care încerca să-l scoată la mal şi împreună cu un alt marinar am sărit să-l ajutăm fiindcă era epuizat. Căzuse de pe şlep. Am văzut că nu mai avea puls”, a declarat agentul şef adjunct Sebastian Sârbu din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova.

La faţa locului a intervenit şi un echipaj SMURD, care timp de aproape 50 de minute a încercat resuscitarea bărbatulu, dar fără rezultat. „Detaşamentul de Pompieri Orşova a fost solicitat pentru scoaterea unei victime din fluviul Dunărea, în dreptul Portului Orşova. Ne-am deplasat cu o autospecială şi un echipaj SMURD. La sosirea la locul intervenţiei, victima era pe malul fluviului Dunărea şi am început manevrele de resuscitare care au durat în jur de 50 de minute. A venit şi un echipaj de la Ambulanţă cu un medic de la Turnu Severin, care a constatat după 50 de minute că persoana este decedată”, a declarat comandantul de detaşament împuternict Alin Carablaisă din cadrul Detaşamentulul de Pompieri Orşova.

Trupul neînsufleţit al marinarului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Conducerea firmei la care era angajat bărbatul a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul, incidentul fiind considerat un accident de muncă.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Anchetă în cazul marinarului de pe remorcherul Orăştie înecat în Dunăre

Sucursala Mehedinţi a Navrom Galaţi a început o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care un marinar de pe remorcherul Orăştie s-a înecat în Dunăre în noaptea de 20 februarie.

Marinarul Felix Simion era în timpul serviciului pe nava ancorată în Portul Orşova şi trebuie aflat cum şi de ce a ajuns pe pontonul de pe care se presupune că a alunecat în apele Dunării, potrivit Agerpres.

"La rândul lor, poliţiştii şi inspectorii ITM Mehedinţi au demarat cercetările de rigoare. Şi pentru aceştia trebuie să se clarifice de ce marinarul respectiv se afla la aproximativ 100 de metri de locul de muncă", a precizat Florin Bejenaru, directorul sucursalei Mehedinţi a Navrom Galaţi.

Marinarul a fost scos din Dunăre de un coleg şi un poliţist de frontieră însă la scurt timp a fost declarat mort de echipajul SMURD chemat la faţa locului.

romaniatv.net

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.