Jump to content

Grădiniţa, uite-o, nu-i

Recommended Posts

Posted

Grădiniţa, uite-o, nu-i

Cu privire la realizările Primăriei pe anul 2007 la unităţile de învăţământ din Galaţi, şcoli şi grădiniţe, primarul Dumitru Nicolae, spunea în conferinţa de presă de săptămâna aceasta că au fost alocaţi de la bugetul local 4.324.000 lei. Din aceşti bani au mers către reparaţii curente 1.831 miliarde lei vechi şi pentru investitii 2.493 miliarde lei vechi. Edilul-şef al Galaţiului mai spunea că în 2007 la capitolul reparaţii-investiţii a fost buget dublu faţă de anii trecuţi, pentru că şi bugetul de stat a contribuit. "Au fost 40 de unităţi de învăţământ care au avut lucrări de investiţii şi consolidare. Pe mine mă interesează grădiniţele de copii, am construit 3 grădiniţe: nr 21, 24, 58. Nu toate sunt terminate acum la cheie dar în martie vor fi gata, şi s-au extins 5 grădiniţe: 43, 36, 1, 39, 49", a declarat Dumitru Nicolae, primarul Galaţiului.

Toate aceste "realizări" ale Primăriei au fost infirmate de inspectorul şcolar general, Iuliana Tania Bogdan. Inspectorul şcolar general spune că abia s-a făcut proiectarea celor 3 grădiniţe, însă Primăria a pierdut banii pe care îi primise de la Minister. "Cele trei grădiniţe sunt încă în stadiul de proiectare, şantierele sunt deschise, iar lucrările se vor continua în acest an, când Ministerul va realoca sumele pierdute de către Primărie. Primăria nu a construit nicio grădiniţă anul trecut şi mai ales din bani proprii", a declarat Iuliana Tania Bogdan. Legat de cele cinci grădiniţe extinse, potrivit declaraţiilor Taniei Bogdan încă se efectuează lucrări pentru extindere la acele grădiniţe respectv: 43, 36, 1, 39, 49, lucrările nefiind nici acum finalizate din cauza ritmului slab în care se mişcă Primăria. "Investiţiile pe care Primăria le face în unităţile de învăţământ sunt din bani proveniţi de la Minister şi nici decum din bugetul propriu. Toate lucrările care se efectuează sunt făcute cu fonduri guvernamentale, nu cu ale Primăriei", a conchis Iuliana Tania Bogdan, inspector şcolar general.

Posted

La grădiniţa 36 e băiatul meu. Din toamnă au început nişte săpături în partea de sud a clădirii şi aşa au rămas. Dar cineva cred că a încasat nişte bani în contul lucrării.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.